Sofie Lindblom

Innovationsexpert från Spotify

Entreprenörskap, Kreativitet, Innovation, Startups och Mångfald - Sofie Lindblom kan på ett konkret sätt förklara hur alla dessa “buzzwords” hänger ihop och hur du kan använda dem för att skapa värde och ta ledning i din bransch. Tidigare global innovationschef på Spotify, utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste och en av Europas 50 mest inspirerande kvinnor. Sofie ger er verktygen för att börja bygga morgondagens business. Boka en föreläsning med Sofie Lindblom om innovation i praktiken!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Undvik ditt kodak moment - skapa förutsättningar för innovation
 • 1% av Sveriges bolag lyckas med radikal innovation – hur når vi 100%?
 • Från egosystem till ekosystem
 • Den lönsamma mångfalden
 • Jag kom inte heller in - Hur man blir en Prototyp
 • Innovationsprocessen på 2 timmar (workshop)
 • Sofie Lindblom skräddarsyr sina föreläsningar efter era önskemål

Presentation

Sofie Lindblom är expert på innovation och ett obotligt fan av den kreativa processen. Dessutom en outtröttlig förespråkare av mångfald, jämställdhet och inkludering. Hon är en mycket efterfrågad föreläsare med stor vana från de internationella scenerna.

År 2016 sa Sofie Lindblom upp sig från rollen som global innovationschef på Spotify för att starta upp ideation360 – ett företag som hjälper organisationer att jobba långsiktigt med innovation. Som 27-åring klev hon in i VD-rollen för att bygga bolaget och skala upp det globalt. Sofies erfarenhet från både storbolag och snabbväxande startups ger henne ett unikt perspektiv på innovation. Insikter hon gärna delar med sig av på kreativa sätt. Vare sig det är med musik, garnnystan, en stege eller teckningar så bryter hon ner komplexa utmaningar och ger lyssnaren konkreta tips på hur man kan jobba med innovation.

Med en ingenjörsexamen i botten har Sofie Lindblom även aktivt drivit frågan om hur vi kan inspirera fler tjejer till att våga välja en tekniskt inriktad karriär. År 2014 fick hon priset ”Årets IT-tjej” av Microsoft för sitt arbetet med att bryta ner stereotyper. 2016 blev hon utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt Årets digitala influencer. 2017 listade TCO Sofie Lindblom på fjärde plats i listan över Framtidens Mäktigaste då hon är en viktig drivkraft i många frågor. På samma tema har Inspiring Fifty utsett Sofie Lindblom till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.

Sofie Lindblom är även förespråkare för att våga testa vingarna i andra delar av världen och har själv bott i bland annat Singapore, Frankrike, Australien och San Francisco. Hennes passion för innovation och mångfald har lett henne till styrelsepositioner i Business Sweden, Silicon Vikings och Womengineer.

I Sofie Lindbloms föreläsningar får ni konkreta processer och verktyg för att börja bygga morgondagens business. Hon hjälper er att komma igång med förändringsarbete och innovation i praktiken. Hon har en passion som smittar av sig, karisma utöver det vanliga och en ödmjuk humor vilket gjort henne till en populär talare på scener både i Sverige och internationellt. Hon får ofta höra att hon lever, andas, pratar och ÄR innovation personifierad. Hon gör på sitt sätt och det blir väldigt roligt, intressant och givande att lyssna på.

Boka en unik föreläsning med Sofie Lindblom på teman kring innovation, kreativitet, digitalisering, trender, företagskultur, mångfald och entreprenörskap!

Längd: 15 / 30 / 45 / 60 minuter eller längre workshops.

Målgrupp: Företag och organisationer som är nyfikna på / stressade över hur man kan börja jobba med innovation – inte bara prata om det. Målgruppen är trötta på fluffiga citat om innovation och behöver konkreta processer, verktyg och best practices för att börja bygga morgondagens business. Att komma igång med förändringsarbete helt enkelt.

Tillfällen: Konferenser, kick offs, inspirationsföreläsningar, hackatons, festivaler och meetups. Internt eller externt.

Språk: Svenska eller Engelska

Vad känner publiken efteråt: 

· Att innovation är något som känns kul och spännande, inte ångestladdat och förvirrande

· Att man lärt sig om vad innovation är i praktiken

· Peppade på att komma tillbaks till jobbet och komma igång med arbetet

· Reflekterande & nya insikter – visste inte att man kunde göra så mycket

· Aha upplevelse – förstår datan bakom buzzen, sätts i ett kontext man förstår

· Glad & lättad – nu har vi en plan framåt

· Taggad på att lära sig mer

Boka en föreläsning med Sofie Lindblom på teman kring innovation på 031-780 32 35.

Tech Experience Day
XMReality
DN
Telia
Ektorpsskolan
Accando
Dublin Tech Summit
Reinvent (Ecuador)
Darefest (Antwerpen)
Heroes (Italy)

– Civilingenjör examen i Medieteknik, Linköpings Universitet
– Två TEDx framträdanden: ”IT girls are the new it girls” om mångfald i teknikbranschen samt ”All that glitters is not gold” om att våga gå sin egen väg.
– Utsedd av Veckans Affärer till en av Sveriges 101 Supertalanger och en av Sveriges 99 mäktigaste affärskvinnor samma år (2016). På fjärde plats i TCOs listan över Framtidens Mäktigaste och på Inspiring Fiftys över en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.
– Medgrundare och styrelseledamot i Silicon Vikings Stockholm, ett nätverk och plattform som främjar innovation genom att bygga broar mellan Norden och Silicon Valley.
– Totalt över 100 talaruppdrag i Sverige och på internationella scener under de senaste åren

 • Plötsligt händer det: en person kliver fram i Almedalsbruset och ritar en karta över utmaningar och idéer på ett helt nytt sätt. Poletter ramlar ner och pirr i kroppen av hopp. Hopp om att såna som Spotifys Innovationschef Sofie Lindblom ska vara med och forma framtiden. Fortsätt mera!

  • Beata Wickbom, Hej Digital
 • Helt fantastisk! Typ det bästa jag hört i år faktiskt!!!

  • Darja Isaksson, Sveriges Innovationsråd
 • Halkar av en slump in på seminarium med Sofie Lindblom om innovation. Imponerar oerhört. Knivskarp pedagog.

  • Per Axbom, UX Coach och Designer
 • Plötsligt händer det: en person kliver fram i Almedalsbruset och ritar en karta över utmaningar och idéer på ett helt nytt sätt. Poletter ramlar ner och pirr i kroppen av hopp. Hopp om att såna som Spotifys Innovationschef Sofie Lindblom ska vara med och forma framtiden. Fortsätt mera!

  • Beata Wickbom, Hej Digital
 • Helt fantastisk! Typ det bästa jag hört i år faktiskt!!!

  • Darja Isaksson, Sveriges Innovationsråd
 • Halkar av en slump in på seminarium med Sofie Lindblom om innovation. Imponerar oerhört. Knivskarp pedagog.

  • Per Axbom, UX Coach och Designer
Close