Lisa Lemke

Matkreatör och TV-kock

Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa Lisa Lemkes avslappnade och kreativa inställning till matlagning i TV, tidningar och böcker. Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon har beskrivits som en Pippi Långstrump i köket, med hjärtefrågor som lantbruk och hållbarhet. Lisa Lemke är en omtyckt konferencier som passar både gala och bönder. Dessutom delar hon sin inspirerande historia i föreläsningar om hållbarhet, drömmar och entreprenörskap. Boka Lisa Lemke här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Den hållbara hemmamaten – hur vi måste börja tänka utanför boxen och bli kompis med en bonde!
  • Världens bästa ord: Tillsammans!
  • Den levande landsbygden – från långkål till white guide
  • Kvinna, mamma, företagare och drömförverkligare – jag är en superhjälte!
  • Digital Cookalong
  • Matlagning
  • Konferencier

Presentation

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Dessutom entreprenör med två krogar. Lisa brinner för matlagning, lantbruk, närodlat och hållbarhet. Hon utgår från den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg och representerar landsorten och drömmen om livet på landet. År 2017 utsågs hon till ”Årets Falkenbergare” för sitt värdskap för regionen.

I tv-rutan har vi sett Lisa Lemke i program som Sommarkväll på SVT, Grillmästarna, Mitt kök/Köket på TV4 och SVT:s matprogramserie Timjan, tupp & tårta. Hon har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands i länder som USA, Tyskland, Australien, England, Finland och Norge. Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Hennes hjärtefrågor kring mat är lantbruk, närodlat och hållbarhet – något som hon aktivt arbetar med.

Lisa Lemke är en uppskattad konferencier och moderator, inte bara i mat-sammanhang. Hon är känd för att sprida energi, showa och underhålla, men också för att hon är bra på att lyfta andra, på ett professionellt sätt hålla i trådarna, och ställa rätt frågor (hon är i grunden journalist). Lisa passar såväl på stora scener med större evenemang som med mindre publiker och arrangemang. Från gala till bönder!

Lisa föreläser också om den hållbara maten, levande landsbygd och entreprenörskap. Just det här med att gräva där man står och att profilera en matregion är inte bara något som hon konkret arbetar med, utan också något som hon föreläser kring, där hjärta och äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden.

Boka TV-kocken, matkreatören och entreprenören Lisa Lemke som konferencier eller för en föreläsning här!

Foto: Magnus Carlsson

Den hållbara hemmamaten – hur vi måste börja tänka utanför boxen och bli kompis med en bonde!
Varifrån kommer egentligen maten på ditt bord? Lisa menar att det är dags för oss alla att lära känna en bonde! För Lisa tror att kunskap och relationer är en avgörande faktor för att få oss att slänga mindre mat, ta bättre beslut och bli en miljöhjälte. Vet du egentligen hur gammal mjölk luktar? Och vilka rätter ligger på din lista? Vare sig man är stor eller liten, ung eller gammal är det här en föreläsning och ögonöppnare för alla.

Världens bästa ord: Tillsammans!
Om samarbete, varför människan är gjord för att arbeta tillsammans och hur man skapar en äkta och lojal företagskultur vare sig man jobbar i det lilla eller det stora. Lisa delar med sig av sin filosofi kring gräv där du står, energitjuvar, hjärnans kraft och om hur samarbete kan flytta berg och ändra ”nej” till ”ja!”. Såväl privat som i skola och arbete. Föreläsningen kan kompletteras med en workshop kring hur man ser på samarbete med nya ögon, och denna workshop passar såväl föra stora som små grupper.

Den levande landsbygden – från långkål till white guide
Så skapar man förändring genom att se konkurrenter som konkullegor och tron på att allt är möjligt. Lisa delar med sig av sina erfarenheter från den resa som hembygden Falkenberg gjort där man gått från pessimism till att som första region någonsin få gemensamt pris av White guide. Denna resa har Lisa vart en del av från början och hon ger konkreta tips på hur en grupp eller region kan nå stordåd tillsammans.

Kvinna, mamma, företagare och drömförverkligare – jag är en superhjälte!
Under parollen ”Våga tro på din dröm och din förmåga” berättar Lisa om hur hon gick från ett skrivbord i sovrummet till att leva sin dröm. Lisa delar med sig av den resa som hon själv gjort, inspirerar andra till att leva sin dröm och avslöjar vad hennes superkraft är. I denna föreläsning finns också möjlighet att lägga in en kortare workshop som funkar för både små och stora grupper.

Sweden Outdoor Festival
Tjolöholms Slott
Bokmässan
White Guide
Malmö Stad
Falkenbergs matdagar
Nordic Feast
Lokalproducerat i Väst
Region Halland
Hem & Villa

– Kokboksförfattare (7 böcker)
– Utsågs till Årets Falkenbergare 2017
– Krogägare
– Prisad på World Cookbook Awards in 2014