Lotta Lundgren årets julvärd i SVT

5 dec 2017

För första gången sedan år 1959 blir det en duo som gör tittarna sällskap i tv-rutan på julafton. Lotta Lundgren och Erik Haag, programledare för Historieätarna, blir årets julvärdar i SVT. Det populära programledarparet berättar att mat blir ett tema även i TV-rutan på julafton.

– Vårt ämne – mat och mattraditioner – gäller många människor, säger Lotta Lundgren.

Förra året var det sångerskan Sanna Nielsen som höll ställningarna i rutan under julaftonen. Ett hedersuppdrag som pågått sedan år 1959 – då med Bengt Feldreich fram till år 1971. Den legendariske julvärden Arne Weise tog därefter över julvärdskapet i hela 30 års tid från 1972 till 2002.

Sedan år 2002 har årets julvärdar bytts ut varje år och sexton olika värdar passerat. Nu blir alltså Erik Haag och Lotta Lundgren årets julvärd som den sjuttonde och artonde i ordningen.

Just mat, mattradition och historia är Lotta Lundgrens expertis. Hon har förutom Historieätarna varit programledare för Landet Brunsås och författare till flera böcker bla Tio lektioner i matlagning (2013). Lotta Lundgren har även medverkat SVT-programmen På jakt med Lotta och Leif, Julkalendern Tusen år till julafton samt det aktuella Bye Bye Sverige – om den svenskamerikanska emigrationen.

Lotta Lundgren och Erik Haag har också showen och podden Alla kan äta julbord.

Lotta Lundgren årets julvärd i SVT, kan du boka som konferencier eller för en föreläsning om mat eller medarbetarskap på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Lotta Lundgren här

Boka Lotta Lundgren årets julvärd i SVT.