Lou Rossling

Hjärtlig föreläsare som tänder stjärnögon

Vill du ha en föreläsning med passion, skratt och lärdom? Lou Rossling är en mycket omtyckt pedagog och kanske en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Hon föresläser om ledarskap, lust och motivation, om möten mellan människor och om hur vi tänder "stjärnögonen"- livsgnistan i oss.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Att leda med hjärtat - framtidens goda ledare
 • Nya tider - Nya tankar - Nya Val
 • Lust och motivation i jobbet - att inspirera andra och sig själv
 • Du är bättre än du tror
 • Att tända stjärnögon - hos andra och hos oss själva
 • I ljuset spricker alla spöken

Presentation

Oavsett ämne och inriktning talar Lou direkt till våra hjärtan. Hon är mycket inspirerande och har en stor scenpersonlighet, med ett budskap som gör att publiken går ut ur salongen och vill bli bättre människor. Hon stärker vårt självförtroende och vår förmåga att ta ansvar över vårt liv, våra val och våra relationer. Hon använder sig själv och sitt liv som exempel på hur man kan göra fel men ändå förändras.

Om vi jobbar med våra relationer till människor vi möter, barn, arbetskamrater, brukare, vårdtagare och anhöriga kan vi skapa en god omsorg, ett behagligt arbetsklimat, en roligare upplevelse och en bättre värld menar Lou.

I den självbiografiska boken ”I ljuset spricker alla spöken” delar Lou med sig av sin positiva livssyn, men hon avslöjar också att det bakom hennes lyckade yttre funnits många mörka och svåra hemligheter. Öppenhjärtigt och rakt berättar hon om sin mamma som försvann när Lou var en liten flicka, om sorgen att förlora ett barn, om bedrägeri och svek – och om förträngningens fatala konsekvenser.

Lou har levt ett liv med många svåra och tragiska upplevelser. Utan att någonsin förlora sin integritet lyckas Lou Rossling använda sig av alla sina erfarenheter i livet, både goda och dåliga. Genom sina egna tillkortakommanden och sin egen smärta lyckas hon skapa en identifikation med sin publik. Var och en i publiken kan känna igen sig och bli bekräftade precis där de är i livet även mitt i sina kriser och tillkortakommanden. Med Lous enorma lyskraft och kärlek till andra och sig själv blir hon en inspiratör till alla som tänker ” Kan hon så kan jag”.

Hennes föreläsningar utvecklas och förändras med sin egen utveckling och mötet med publiken. Hon inbjuder oss att vara närvarande i nuet, lyssna till vår intuition och bejaka oss själva såsom vi är. År 2003 tilldelades Lou priset Årets talare.

Att leda med hjärtat – framtidens goda ledare
Nya tider – Nya tankar – Nya Val – här förmedlar Lou sin klokskap och visdom till alla som vill vara medskapare till en bättre värld. Vad händer när du som ledare arbetar med kärleken som utgångspunkt.
Lust och motivation i jobbet – att inspirera andra och sig själv.
Du är bättre än du tror – om att stärka självkänslan genom goda möten med elever, varandra och oss själva.
Att tända stjärnögon – hos andra och hos oss själva.
I ljuset spricker alla spöken – om att våga avslöja sina mörka och svåra hemligheter och släppa det förgångna.

Skrivit flera böcker

Årets Talare 2003

 • ”Lou och jag har föreläst tillsammans många gånger. Hon är en fantastisk föreläsare som tar publiken med storm – varje gång. Hon fångar publikens uppmärksamhet genom att kombinera sitt viktiga budskap med sin förmåga att förmedla det på ett underhållande och övertygande sätt.”

  • Stefan Einhorn, Professor och författare
 • ”Lou och jag har föreläst tillsammans många gånger. Hon är en fantastisk föreläsare som tar publiken med storm – varje gång. Hon fångar publikens uppmärksamhet genom att kombinera sitt viktiga budskap med sin förmåga att förmedla det på ett underhållande och övertygande sätt.”

  • Stefan Einhorn, Professor och författare
Close