Lovette Jallow

Aktivist och skönhetsexpert

Lovette Jallow är känd i sociala medier som Black Vogue, vilket också är namnet på hennes bok. Lovette har i flera år arbetat för att skönhetsindustrin och samhället ska bli mer inkluderande för alla hudtyper. Med sitt engagemang och entreprenörskap har hon blivit en förebild när det gäller förändring och arbetet mot att minska den strukturella – såväl som vardagliga – rasismen. Hon har tagit emot Rättvisepriset och nominerats till Guldtuben. Boka en föreläsning med Lovette Jallow om normer här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Samhällsfrågor som rör diskriminering, normer och värderingar
  • Skönhetsindustrin och dess ideal
  • Personliga berättelser och erfarenheter om sin uppväxt som afrosvensk kvinna i Sverige
  • Hur vi kan minska vardagsrasismen och utveckla samhället i positiv riktning

Presentation

Lovette Jallow är utbildad makeup-artist och efter att ha bott 10 år i England bestämde hon sig år 2015 för att starta facebookgruppen Black Vogue – ett forum där medlemmarna kan diskutera och dela skönhetstips, råd och erfarenheter, men också för att lyfta skönhetens alla nyanser. Tillsammans med sina följare har hon påverkat sminkindustrin till att inkludera produkter och utbud för människor med alla sorters hudfärger. Idag har gruppen över 33 000 medlemmar men är inte längre Lovettes största kanal. Hon driver även bloggen ”Lovette’s house of style”, en Youtubekanal med över 47 000 prenumeranter och hennes Instagramkonto har närmare 75.000 följare.

Black Vogue nominerades till Årets skönhetsskribent 2016, ett pris som delas ut av Apoteket för att ”uppmärksamma och synliggöra rapportering om skönhet som är nyanserad, bygger på kunskap och inspirerar”. Samma år gav Lovette Jallow ut boken ”Black Vouge: skönhetens nyanser” (Rabén&Sjögren 2016). Boken är riktad till människor med mörkare hudton och innehåller både instruktioner till hur man sminkar sig men den är också fylld av hennes öppenhjärtliga berättelser om hur det är att växa upp i ett samhälle som är präglat av vithetsnormen. Boken är den första i Europa som handlar om smink för människor med mörkare hudton.

Lovette Jallows engagemang sträcker sig långt utanför skönhetsbranschen. Hon har blivit ett känt namn för att alltid ta fighten mot hat och hot på nätet och hennes uthålliga arbete mot rasism och diskriminering har uppmärksammats stort. Hon har tilldelats utmärkelser som Årets Nätängel 2018, Solidaritetspriset 2018 och Rättvisepriset 2017. År 2018 var hon också nominerad till Guldtuben i kategorin Årets Instagram.

Idag föreläser Lovette Jallow om sitt samhällsengagemang, normer, värderingar och vardagsrasism. Hon är en sann eldsjäl som brinner för samhällsfrågor och att påverka och skapa förändring. I sina föreläsningar lyfter hon frågor om hur samhället kan arbeta för att bli mer inkluderande men också utifrån sina egna erfarenheter och personliga berättelser om sin uppväxt.

Boka en inspirerande föreläsning med Lovette Jallow på teman kring normer och diskriminering!

Lovette Jallow håller föreläsningar om normer, diskriminering och rasism. Hon anpassar materialet efter önskemål.

Språk: Svenska och engelska.

Exempel på tidigare föreläsningar med Lovette Jallow:

Reworking Perspectives – Postcolonial perspectives on International Aid work
Lovette Jallow, activist, lecturer and author talks about the difficulties in aid work beyond Swedens boundaries. A work that has long been driven by a western-centric assumption on the cultures and countries which in turn bears with it a harmful side effect of white saviourism and voluntourism. We delve into the lecture destabilizing west-centric assumptions and logic to show how that result can still be based on structures that are imperialistic in nature and how a greater part of the organizational work will not hold under all cultural conditions.

Boka en föreläsning med Lovette Jallow på 031-780 32 35.

– Nominerad i Guldtuben i kategorin Årets Instagram (2018)
– Utsedd till Årets Nätängel (2018)
– Tilldelats The African Groups Solidarity Prize (2018)
– Författare till boken ”Black Vouge: skönhetens nyanser” (2016)
– Nominerad till Årets skönhetsskribent (2016), ett pris som delas ut av Apoteket
– Engagert sig mot slavhandeln i Libyen och startade insamling till förnödenheter och hjälp på plats (2017)

  • Wow! Lovette Jallow kammar hem Årets Nätängel 2018! Så värd! Du lär oss massor! Tack för att du orkar!

    • Camilla Wagner
  • Wow! Lovette Jallow kammar hem Årets Nätängel 2018! Så värd! Du lär oss massor! Tack för att du orkar!

    • Camilla Wagner
Close