Maria Niemi Börner

Komiker med många ansikten

Maria Niemi Börner är skådespelerska och komiker med lång erfarenhet av underhållning i olika sammanhang. Hon skojar om allt från hälsotrender till new age och stresshantering. Maria får med sin stand up och sina komiska rollkaraktärer publiken att skratta så att tårarna rinner. Maria kan också komma till din arbetsplats och arbeta med värderingsövningar kring mångfaldsfrågor, värdegrund och etiska riktlinjer.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Stand up
  • Komiska karaktärer
  • Kabaré - Damcafé med pilsner och manligt inslag
  • Värderingsövningar kring mångfaldsfrågor

Presentation

Maria Niemi Börner är skådespelerska och komiker med lång erfarenhet av underhållning i olika sammanhang. Men hon är också socionom och hennes erfarenhet av socialt arbete gör att hon vågar skoja om våra fördomar och de etiska dilemman som vi ställs inför i arbetet med människor.

Kvinnorna i Marias sketcher sysslar med allt från världsekonomi till forskning och new age och de får oss att betrakta oss själva och vår samtid. Möt bl.a. Barbro Marklund, världsberömd flow and relaxkonsult från Kalix som hjälper den stressade nutidsmänniskan att komma i balans och lära sig fokusera med hjälp av tarmrening, KBT och voodoo.

Marias stand up handlar bl.a. om att åldras som kvinna och ha tonårsbarn. Eller att vara en ambitiös kommunaltjänsteman, flexibel med många bollar i luften och i ständig beredskap på ännu en omorganisation……

Maria är född och uppvuxen i Luleå i Norrbotten men bor numera i Stockholm. Tillsammans med kollegan Gunilla Abrahamsson, har hon spelat kabarén Damcafé med pilsner och manligt inslag på Kafé Klavér i Stockholm och kabarén Schwedencafé i Berlin. Maria samarbetar också med pianisten Andreas Brorsson.

Maria Niemi Börner erbjuder mycket uppskattad underhållning som passar bra på både fester, företagsevent och konferenser.  Här hittar du några smakprov på hur det kan se ut.

Maria specialskriver och anpassar materialet.

Karlstad kommun
Huddinge kommun
Nacka kommun
Combitech AB
INOM – Innovativ Omsorg
Attendo IOF
ABF
Vision

Utbildad skådespelare
Egna kabaréer Damcafé och Schwedencafé
Socionom
Chefserfarenhet
Mångfaldsfrågor