Melody Farshin

Komiker, debattör och föreläsare

Du minns ett skämt bättre än ett argument! Hyllade komikern Melody Farshin får oss att skratta och tänka – samtidigt. Med ett stort samhällsengagemang och en inbyggd fördomsradar levererar Melody smart humor på Sveriges standup-scener. Du har sett henne i Bolibompa, på Comedy Central, TV3:s humorsatsning Skolan och i P3:s Humorhimlen. Boka Melody Farshin för standup, som konferencier eller för en föreläsning om mänskliga rättigheter!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Pimp my speech
  • Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker!
  • Standup

Presentation

Melody Farshins standup belyser samhällets olika skikt, då hon själv kommer från orten och låter ortens röst bli hörd. Hon är en inspiration för bla unga tjejer från olika kulturer och bakgrunder, men framförallt för helheten som lever i i ytterstaden. Melody vill med sin existens och humor inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten. Med pondus och en unik förmåga att fånga både scen och publik visar hon att platsen är självklar även för den underrepresenterade.

Melody Farshin debuterade på standup-scenen år 2008 och har sedan dess arbetat flitigt både som komiker och konferencier. Hon har turnerat landet runt med Riksteatern och synts i Bolibompa, Comedy Central och TV3:s humorsatsning Skolan. Hon har uppträtt på stora scener och event som tex: Bråvalla, Almedalen, svenska FN-förbundet, Ortens bästa poet, Norra Brunn och RAW Comedy Club mm. På radio har vi bl.a hört henne i P3:s Humorhimlen – och nu är hon även aktuell som prisbelönt författare och skådespelare.

Melody är en engagerad debattör och krönikör som brinner för samhällsfrågor, och hon har även jobbat som ungdomsansvarig på Folkets hus i Rinkeby. Melody är som hon själv kallar det ”en svensk tjej i invandrarförpackning” – uppvuxen i Sverige med iransk bakgrund.

Med studier i mänskliga rättigheter, en fot i öst och en i väst kan Melody Farshin bjuda på nya synvinklar på vårt samhälle. I den populära föreläsningen ”Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker!” delar hon med sig av erfarenheter och tankeväckande insikter om Sverige – världens bästa land – för den som får vara med i leken. Melody Farshin belyser våra fördomar och rättigheter med det effektivaste av alla vapen: humor.

Boka Melody Farshin för standup, som konferencier, paneldeltagare eller för en föreläsning om humor, retorik eller mänskliga rättigheter och mångfald.

Fotograf: Caroline Andersson

Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker!
Sverige, detta vackra land fullt av möjligheter! Med frihet, utbildning och vård åt alla. Men ta en titt på personen som sitter bredvid dig på bussen. Visst får även denna person ta del utav detta underbara välfärdssamhälle? Självklart åker även denne hem till det trygga. I Sverige kan ingen ha det dåligt ställt. Kanske, kanske inte.

Personen kan vara en utav dem som hamnat i paradiset, men som blivit ombedd att stå på sidan och titta på. I vissa fall väger andra faktorer mer än trygghetslagar, och i vissa fall så pass att trygghetslagarna inte ens är giltiga för individen.

Ja, Sverige är världens bästa land, för den som får vara med i leken.

Melody Farshin är utbildad inom mänskliga rättigheter. Hon är som hon kallar det ”en svensk tjej i invandrarförpackning”. Med varsin fot i de båda världarna bjuder hon på nya perspektiv att granska det svenska samhället med. Föreläsningen är en kombination av kunskap, erfarenheter och självklart humor.

Melody delar med sig av erfarenheter och tankeväckande insikter om Sverige. Hon belyser våra fördomar och rättigheter med det effektivaste av alla vapen: humor.

Längd: 45 min + 30 min övningar

Pimp my speech
Melodys bästa tips för hur du kan bli en roligare talare!

Viktiga budskap som inte riktigt når fram? En talare kan besitta stor retorisk kunskap, men för att få sin publik att bära med citat krävs det ytterligare ett vapen. Humor är ett magiskt redskap som gör det tillåtet att prata om vad som helst. Den fångar publikens uppmärksamhet och dessutom får dem att minnas det du säger. Som erfaren ståuppkomiker vet Melody vad som går hem hos publiken – och du kan använda dig av samma knep när du ska övertyga nya kunder, fånga medarbetarnas intresse eller hålla tal på bästa vännens bröllop.

Längd: 45 min + 30 min övningar

Standup
Melody Farshins samhällsengagemang lyser igenom även när hon står på standup scenen. Hon lockar skickligt fram våra fördomar i ljuset för att sedan ”bota” dem med skrattsalvor. Hennes komik är befriad från skämt under bältet och påhopp. Däremot skämtar hon gärna om sin egen bakgrund och vår samtid. Det är tankeväckande, minnesvärt och kul.

Boka Melody Farshin för standup, som konferencier, paneldeltagare eller för en föreläsning om humor, retorik eller mänskliga rättigheter och mångfald på 031-780 32 35.

ABF
Miljötinget
Politikerveckan Järva
Rudbeck Gymnasiet
JCI Sweden
Kista Världsmusikfestival
Borlänge Kommun
DemokratiAkademien
Hälsomässan i Vetlanda
Sveriges Ungdomsråd
Kulturhuset

– Nominerad till ”Årets Kulturprofil” på Förortsgalan
– Författare till boken ”Mizeria” (2018)  nominerad till Slangbellan för bästa barn/ungdomsboksdebutant
– Programledare ”Ortens bästa poet” år: 2015, 2016, 2017 och 2018
– Turnerat med Riksteatern
– Humorserien Skolan på TV3
– P3:s Humorhimlen
– Ungdomsansvarig på Folkets Hus i Rinkeby