Nicole Blomgren

Funkispositivist. Feminist. CP.

Vit, jävligt CP, feminist och fruktansvärt otacksam. Nicole Blomgren utmanar dina fördomar och berättar på ett dräpande sätt om hur det är leva med en CP-skada i tidens tempo. Föreläsningen innefattar tabubelagda ämnen, humoristiska historier och mycket hjärta. Nicole berör och lämnar inga som helst frågetecken. Boka en rolig föreläsning med Nicole Blomgren på teman kring funkofobi, sex och feminism!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Vit, feminist, jävligt CP och oerhört otacksam
  • Funkofobi
  • Stand up
  • Sex och relationer / funkis sex
  • Feminism
  • Instagram

Presentation

År 1997 föddes en liten flicka 10 veckor för tidigt på Karolinska Universitetssjukhus. När hon kom ut med hjälp av ett katastrofkejsarsnitt och gjorde en alldeles för dramatisk entré, som dessutom var oväntad, förändrades allt. Trots sina 1,3 kilo märktes det en klar attityd när hon drog i sin pappas brösthår och den attityden använder Nicole Blomgren för att utbilda icke-funkisar, skapa opinion och chocka folk.

Vägen till självförtroende och självacceptans har inte varit enkel – då den har kantats av verkliga ”funktionshinder” typ rulltrappor, trottoarkanter, mobbing, jobbiga pojkvänner, sexuella övergrepp och bulimi.

Efter ett mediauppsving och ett viralt inlägg på Facebook bestämde sig Nicole Blomgren för att kröna sig själv som ”jävligt CP” och startade det ständigt växande instagramkontot @Nickoshky där hon uttrycker sig på det humoristiska bullriga sättet som bara hon kan.

Sedan dess har Nicole Blomgren medverkat i medier så som Aftonbladet, Expressen, Metro, Enköpings-Posten, Uppskattat.se och den feministiska-sajten Gardet.nu, samt radioprogram som Kroppskontakt med Stina Wollter, Karlavagnen och Finska Yle. Hon har också fått mycket uppmärksamhet för initiativet #vemfanståruppföross där det samlas starka historier från människor med funktionsvariationer som blivit illa och oacceptabelt behandlade.

Nicole Blomgren kallar sig själv för en vit, CP, feminist som dessutom är oerhört otacksam. För att det förväntas att det är precis det hon inte ska vara – otacksam. Därför kliver hon nu fram i sin föreläsning där hon inte tar skit – och står upp för sig själv på ett utsvävande men samtidigt ödmjukt sätt.

Boka en föreläsning med Nicole Blomgren om feminism, funkisaktivism, dejting-sex och relationer som funktionsvarierad, fördomar, tillgänglighet och många oerhört sjuka stories i riktig Nicole-anda. Tanken är att på ett humoristiskt men allvarligt sätt beröra och inte lämna några som helst frågetecken. Så luta er tillbaka och häng på.

Längd: 30-60 min
Språk: Svenska, engelska

Vit, feminist, jävligt CP och oerhört otacksam
Mer än en föreläsning, ett samtal – rakt ur hjärtat.

”Jag har alltid haft en stark vilja för att dela med mig, berätta, leva ut och få människor att lyssna på mig. Både på gott och ont. Jag minns en gång att min mamma sa vid frukostbordet på ett vänligt och försynt sätt: ”Men Nicole, älskling. Ibland behöver du faktiskt berätta allting exakt som det var.” Jag bemötte hennes ord som om hon kom från en annan planet och svarade lite småkaxigt men undrande: ”Men varför, mamma? Det var ju så.”

Ja, det var exakt så det var och lite till… fast väldigt mycket till.

Att växa upp med en CP-skada, vara halt och en riktig åsiktsmaskin med ett ständigt behov att inte lämna något osagt kom med ett pris som ibland var och fortfarande är alldeles för dyrt för att betala. I skolan blev jag tillsagd att vara mer som en flicka, skötsam, snäll och tycka men framför allt tycka och uttrycka mig mindre.

Men gissa vad?

Jag tyckte mer och blev till en riktig ledare som skrev autografer till mina försträckta men måttligt roade lärare.

Jag haltade min egen väg. En väg som kantats av många gupp och som ibland har varit nästan rent oöverkomliga men jag gjorde det. Inte graciöst, men jag gjorde det.

Jag fick en idé en dag att jag skulle berätta allt eller ”spilla te” som jag uttryckte det. Jag skulle inte hålla tillbaka eller prata inför döva öron utan framhäva mig precis sådär som sticker i folks ögon som det ”CP:t” jag är.

Efter att jag gjorde min föreläsningsdebut i Linköping på Love-Riot har jag nu blodad tand och är redo att ge mig ut  som en vit, feminist, jävligt CP och oerhört otacksam.

Föreläsningen berör ämnen så som feminism, funkisaktivism, dejting-sex och relationer som funktionsvarierad, fördomar, tillgänglighet och många oerhört sjuka stories i riktig Nicole-anda.

Tanken är att på ett humoristiskt men allvarligt sätt beröra och inte lämna några som helst frågetecken. Så luta er tillbaka och häng på.”

Linköpings Stadsfest
Operation Dagsverke UNICEF

– Medverkat i Kroppskontakt med Stina Wollter
– Krönikör feministiska sajten Gardet
– Grundare till uppropet #vemfanståruppföross