Ny bok: Från jobbdröm till drömjobb

15 mar 2016

Vi säger grattis till föreläsare Sofia Rasmussen som nu släpper sin och styrelsearbetaren Viktoria Höglunds nya bok: ”Från jobbdröm till drömjobb – Dags att ta steget?” på Roos & Tegnér förlag.

Visste du att enbart 16% av anställda i Sverige uppger att de är engagerade i sina jobb? Och ännu färre, 9%, säger sig ha sitt drömjobb. Många går dessutom runt med en jobbdröm eller en affärsidé utan att komma till skott. Hur kommer det sig? Och vad kan man göra åt det?

Förutom en tydlig guide till hur man, steg för steg, kommer fram till ett väl övervägt beslut om sin jobbdröm, innehåller den här boken även förklaringar till varför så många tvekar att ta steget.

Från jobbdröm till drömjobb – Dags att ta steget? bygger på författarnas erfarenheter och efterforskningar kring värderingar i arbetslivet, trender och samhällsmönster. Detta kombineras med en rad djupintervjuer med personer som har realiserat sina drömmar, bestämt sig för att avstå eller fortfarande tvekar. I boken möter vi bland andra Säpo-analytikern som blev deckarförfattare, läraren som drömmer om sin egen verksamhet och finanskarriäristen som la psykologdrömmarna på hyllan. Se författaren ge sina tips i TV4 Nyhetsmorgon.

Omvärldsanalytiker Sofia Rasmussen föreläser om framtidens arbetsliv, ledarskap, karriär och den unga generationens värderingar och livsstilar.

> Läs mer och boka en föreläsning med Sofia Rasmussen här

Boka en föreläsning med omvärldsanalytiker Sofia Rasmussen på tema arbetsliv, karriär, framtid, ungdomar, värderingar eller drömjobb