Ny talare: Christina Rickardsson

23 okt 2017

En otrolig inspirerande livshistoria och en fantastisk föreläsare! Vi är glada över att kunna presentera Christina Rickardsson författare till boken Sluta aldrig gå – som ny talare hos oss.

”Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder – en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten.”

I boken Sluta aldrig gå (Forum 2016) berättar Christina Rickardsson om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv.

Christina Rickardssons unika livshistoria berör på djupet och trots sorg, smärta och förlust är den också fylld av kärlek, glädje och framtidstro. Hon berättar om att överleva. Om hur vitt skilda världar har format henne och hur hon har kämpat för att få ihop sina två jag. Christinas föreläsningar ger verkligen perspektiv på livet och får oss att känna tacksamhet och drivkraft i våra egna drömmar eller strävan. Det är en inspirationsföreläsning i ordets rätta bemärkelse.

Samhällsfrågor och mänskliga rättigheter ligger Christina Rickardsson varmt om hjärtat. Med sina föreläsningar vill hon även bygga broar som skapar dialog och tolerans samt ökar förståelsen för olikheter, fördomar och kulturkrockar. Christina har också grundat Coelho Growth Foundation med syfte att vara en röst för de 7 miljoner gatubarn som finns i Brasilien och förbättra levnadsvillkoren för utsatta barn där.

Christina Rickardssons föreläsningar stärker även företag och myndigheter som arbetar med multikulturella frågor och vill belysa ämnen som identitet, inkludering, kulturkrockar eller mångfald.

Det här är en livshistoria som ni alltid kommer att bära med er. Boka en föreläsning med Christina Rickardsson författare till boken Sluta aldrig gå – på 031-780 32 35!

Läs mer och boka en föreläsning med Christina Rickardsson här

Ny talare: Christina Rickardsson författare till boken Sluta aldrig gå.