Ny talare: Frida Ingha

9 apr 2019

Frida Ingha har dövblindhet och flera neurologiska funktionsvariationer som symtom på den genetiska sjukdomen PHARC. Hon är en av ca 20 personer i världen med den diagnosen. Frida är yrkesverksam, ensamstående förälder varannan vecka och lever med assistans dygnet runt. Som föreläsare levererar hon humor, berättelser från sitt eget liv och kunskap som inte kan hittas i några läroböcker.

Frida Ingha frilansar som skribent, modell och föreläsare. Hon jobbar med text och layout på Audiologiskt forskningscentrum i Örebro. Hon är kreativ, påhittig och drivande. Hon är aktiv inom familjesektionen inom FSDB (Förbundet Sveriges dövblinda) och en av förstärkarna i Projekt kännbart. Frida lever med assistans dygnet runt – och passar inte alls in i samhällets stereotyp och fördomar av hur en funktionshindrad person ska vara.

Som föreläsare använder Frida Ingha starka bilder och utdrag ur bloggtexter som hon skrivit under sina livsomställningar. Hon talar gärna på teman som Vad är ett gott liv och vem får ha det? – Familjeliv, karriär, sex, nöjen eller kultur? Vad får ingå och vem är det som får bestämma det? Men också om hur det är att leva med en annorlunda kombination av olika funktionsvariationer som gör att allt måste specialanpassas.

Föreläsningar med Frida Ingha:
– Vad är ett gott liv och vem får ha det?
– Sex som funkar!
– Independent living
– Ledsagning via handrörelser
– Hur är det att ha dövblindhet samt nedsatt känsel
– Livet som förälder

”Tack för en fantastisk föreläsning i Piteå idag!! Jag är överväldigad och rörd på djupet av din fina berättelse om ditt liv! Lärde mig mycket!!! Tusen tack!” var en av kommentarerna efter Frida Inghas tvådagarsuppdrag för assistenter i Piteå förra veckan.

Boka en föreläsning med talare Frida Ingha på teman kring funktionsvariationer, assistans och ett gott liv där allt måste specialanpassas på 031-780 32 35.

Läs mer och boka talare Frida Ingha här

Föreläsare med funktionsvariationer? Boka talare Frida Ingha!