Ny talare: Karin Hägglund

24 nov 2017

Letar du efter föreläsning som verkligen berör? Vi är glada över att kunna presentera Karin Hägglund som ny talare hos oss! Karin har en annorlunda idrottshistoria – och livshistoria. En bakgrund som lägger grund för en unik föreläsning om att våga möta sina känslor.

Hästjejen Karin Hägglund var 18 år första gången hon klev in i en karatedojo. Trots en sen start bestämde hon sig för att se hur bra hon kunde bli i karate och tio år senare stod hon högst upp på SM-pallen och gjorde det sedan fem år i rad. I de nordiska mästerskapen stod hon ytterligare tre gånger på prispallen med en guldmedalj om halsen och hon var Sveriges representant på EM och VM. Detta i en teknisk gren där de flesta skulle säga att man måste ha tränat sedan barnsben för att lyckas.

Hösten 2013 avslutade Karin Hägglund sin elitidrottskarriär på grund av en livskris – för att ett år senare komma tillbaka till idrotten och bli den första kvinnliga landslagsledaren i Svenska Karateförbundet inom grenen kata. Karin var även ansvarig träningsrådgivare för landslaget, också som första kvinna.

Karin Hägglund har en masterexamen inom folkhälsovetenskap från Karolinska Institutet. Hon har parallellt med sin elitkarriär arbetat som strateg och process- och projektledare inom folkhälsofrågor för barn och unga inom kommun och på regional nivå. Karin Hägglund har alltid varit intresserad av vad som får oss människor att må bra och ha en fortsatt vilja att utvecklas och våga prova nya vägar i livet. Hon har fördjupat sig inom hälsa och ledarskap genom ett forskningsprojekt om Hållbart ledarskap där självreflektion, återhämtning och balans kopplat till prestation står i centrum.

Idag föreläser Karin Hägglund om viktiga nycklar för hur vi människor i alla skeenden av livet kan vara starka och trygga genom att möta våra känslor. I denna spännande föreläsning berättar Karin genuint och naket om hur hon med sina kunskaper i idrottspsykologi och karate på elitnivå tog sig igenom en stor livskris när hennes man dog i cancer – och idag lever ett liv som känns ger energi och mening. Karin Hägglund fängslar och berör med sin klokhet och genuina berättelser.

Boka en föreläsning med Karin Hägglund på teman kring personlig utveckling, motivation, prestation eller träning på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Karin Hägglund här