Ny talare: Nicole Blomgren

16 sep 2019

Vit, jävligt CP, feminist och fruktansvärt otacksam. Nicole Blomgren utmanar dina fördomar och berättar på ett dräpande sätt om hur det är leva med en CP-skada i tidens tempo. Föreläsningen innefattar tabubelagda ämnen, humoristiska historier och mycket hjärta. Nicole berör och lämnar inga som helst frågetecken. Vi är glada att kunna presentera roliga Nicole Blomgren som ny föreläsare hos oss!

År 1997 föddes en liten flicka 10 veckor för tidigt på Karolinska Universitetssjukhus. Trots sina 1,3 kilo märktes det en klar attityd när hon drog i sin pappas brösthår och den attityden använder Nicole Blomgren för att utbilda icke-funkisar, skapa opinion och chocka folk.

Vägen till självförtroende och självacceptans har inte varit enkel – då den har kantats av verkliga ”funktionshinder” typ rulltrappor, trottoarkanter, mobbing, jobbiga pojkvänner, sexuella övergrepp och bulimi. Efter ett mediauppsving och ett viralt inlägg på Facebook bestämde sig Nicole Blomgren för att kröna sig själv som ”jävligt CP” och startade det ständigt växande instagramkontot @Nickoshky där hon uttrycker sig på det humoristiska bullriga sättet som bara hon kan. Nicole har också fått mycket uppmärksamhet för initiativet #vemfanståruppföross där det samlas starka historier från människor med funktionsvariationer som blivit illa och oacceptabelt behandlade.

En föreläsning med talare Nicole Blomgren berör feminism, funkisaktivism, dejting-sex och relationer som funktionsvarierad, fördomar, tillgänglighet och många andra stories i riktig Nicole-anda. Tanken är att på ett humoristiskt men allvarligt sätt beröra och inte lämna några som helst frågetecken. Boka en föreläsning med talare Nicole Blomgren på teman kring funkofobi, sex och feminism på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Nicole Blomgren här

Boka en föreläsning med talare Nicole Blomgren om feminism, funkofobi och relationer.