Ny talare: Nina Rung

7 mar 2019

Sexualbrott, könsnormer och våld i nära relation. Föreläsare Nina Rung har 18 års erfarenhet från arbetet med våld och sexualiserat våld, de sista åren inom Polisen utredde hon brott mot barn. Nina är en av grundarna till Huskurage och en stark röst i #metoo-debatten. Hon har tilldelats Årets Madeleine Leijonhufvud-pris och utsetts till svensk barnrättsexpert inom EU-projektet Judex+. Skolor, kommuner och företag – boka en viktig Nina Rung föreläsning här!

Nina Rung är utbildad kriminolog och genusvetare med mångårig erfarenhet av normarbete och prevention kopplat till våld och sexualbrott. Under flera år arbetade hon inom kvinnojoursrörelsen där hon föreläste för unga och professionella om sexualiserat våld. De senaste åren har Nina Rung utrett grovt våld i nära relation, samt våld och sexualiserat våld mot barn inom Stockholmspolisen – men har nu lämnat polisen för att arbeta förebyggande genom bland annat föreläsningar.

Nina Rung är en stark röst och debattör kring ämnen som #metoo, sexualbrott, prevention och bemötande. Tillsammans med Peter Svensson har hon grundat föreningen Huskurage för att få fler att agera vid oro för hot, våld eller övergrepp i hemmet. Nina har tilldelats Årets Madeleine Leijonhufvud-pris för sina insatser med att sprida kunskap kring sexuellt våld och driva opinion för en ny sexualbrottslagstiftning. Hon har även utsetts till svensk barnrättsexpert inom EU-projektet Judex+ som syftar till implementering av ett barnvänligare rättssystem.

En Nina Rung föreläsning är ett måste för kommuner, myndigheter, skolor och polis som tar följande frågor på allvar: våld i nära relation, sexuella övergrepp, könsnormer, barns rättigheter och hur vi alla kan vara en del av det förebyggande arbetet. Hennes mål är ett jämställt samhälle där alla växer upp fria från våld och övergrepp!

Boka en föreläsning med Nina Rung om genus, sexualbrott och huskurage på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Nina Rungs föreläsningar här

Boka en Nina Rung föreläsning om #metoo, könsnormer, sexualvåld och huskurage.