Parisa Amiri

Programledare och kulturexpert

Parisa Amiri är journalist och kulturexpert. I SVT har du sett henne som På Spåret-vinnare, programledare för kulturmagasinet Kobra och i den egna talkshowen Edit: Parisa Amiri. Hon hörs som kommentator i SVT:s Morgonstudion, P3:s PP3 och i sändningar kring Guldbaggen och Emmygalan - och numera också i podcasten "Brita & Parisa" där hon pratar populärkultur med Brita Zackari. Boka populära Parisa Amiri som moderator, i både breda och smala ämnen, när ni vill ha en personlig och humoristisk vinkel!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Moderator / konferencier / programledare / föreläsare

Presentation

Du har tidigare sett Parisa Amiri som kringresande programledare i SVT:s kulturmagasin Kobra, i hyllade ”Parisa pratar Metoo med killar” och i kultur- och samhällsprogram som ”Babel Bio” och den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri”. För att inte tala om hennes medverkan i ”På Spåret” som hon vann tillsammans med Gunnar Wetterberg.

Parisa Amiri syns och hörs löpande som expert och kommentator i program som SVT:s Morgonstudion, P3:s PP3 och deltar i sändningar kring Guldbaggen, Emmygalan och liknande. Nu hörs hon också i podcasten ”Brita & Parisa” där hon pratar populärkultur med Brita Zackari varje vecka. Parisas engagemang kring feminism och antirasism går igen i alla projekt.

Parisa Amiri kan bokas som moderator, konferencier och föreläsare. Parisa har förberett och lett stora galor som IKEAs internationella sändning kring designersamarbeten, branschpris som ”Årets Dagstidning” och håller regelbundet i evenemang och samtal i både breda och smala ämnen med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.

Foto: Henrik Montgomery/TT

IKEA
Forum Jämställdhet
Sweden Live
Gina Tricot
Årets Branschtidning

– Frilansjournalist och programledare mest på SVT i Kobra, Parisa pratar Metoo med killar och egen talkshow
– Vinnare av På Spåret
– Driver podden Brita & Parisa – om populärkultur med Brita Zackari