Clara Henry

Youtuber och programledare

Clara Henry är en av Nordens allra största Youtubers med 400 000 prenumeranter. Hon har varit programledare för Melodifestivalen, nominerats till Kristallen, vunnit Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan och skrivit en uppmärksammad bok om mens. Nu är hon aktuell med boken "Mot framtiden - En simpel guide till att krossa patriarkatet". Boka roliga Clara Henry som konferencier, komiker, programledare eller för en föreläsning om sociala medier, den yngre generationen eller feminism!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Fem saker Sveriges 15-åringar lärt mig (riktad till företag och andra vuxna som vill lära sig mer om hur unga fungerar)
  • Mot framtiden - En simpel guide till att krossa patriarkatet: En koncis, rolig och handfast guide till jämlikhet, från förr till nu.
  • Konferencier

Presentation

Clara Henry är den unga programledaren, komikern, författaren, bloggaren, vloggaren och föreläsaren från Göteborg som är en av Nordens allra största Youtubers med 400 000 prenumeranter på sin kanal. Hon var programledare för Melodifestivalen 2017, för vilket hon blev nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen samma år. Clara är en van radiopratare i P3 och vann Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015. Under sommaren 2015 var hon även värd i Sommar i P1.

Clara Henry har skrivit den bästsäljande boken “Ja jag har mens, hurså?” som bl.a slog publikrekord på Bokmässan. Nu är hon aktuell med nya boken ”Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet”. Efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och den yngre generationen.

Hösten 2017 testade Clara Henry standup för första gången och tillsammans med Cissi Wallin startade hon PK-Klubben på Södra Teatern i Stockholm. Hon medverkade även i stand up-showen Julbonanza på Scalateatern.

Boka roliga Clara Henry som konferencier, komiker, programledare eller för en föreläsning om sociala medier, mens eller feminism!

Fotograf: Morgan Norman

Fem saker Sveriges 15-åringar lärt mig
Youtube, TikTok, story times och hashtags. Många företag står frågande när det gäller att nå ut till dagens unga. Det vet Clara Henry. Vad är receptet till en framgångssaga på internet? Hur förvaltar man ett förtroende från hundratusentals unga när man är en influencer, och vad tycker vi egentligen om hashtags? Clara vill krossa idén om att Sveriges tonåringar är lata slösurfare och visar istället vilken drivkraft de har – om man bara förstår dem.

Längd: 45-60 minuter
Målgrupp: företag eller andra vuxna som vill lära sig mer om hur dagens 15-åringar fungerar.

Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet
En koncis, rolig och handfast guide till jämlikhet, från förr till nu. Varför tror vi att killar bara tänker på sex? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer? Och varför tror folk att man är gravid när man bär en tight klänning i Sveriges största TV-program?

Längd: 45-60 minuter
Målgrupp: Alla män, kvinnor och icke-binära.

Boka en föreläsning med Clara Henry på 031-780 32 35.

Webbdagarna
Näringslivsdagen i Borås
Kunskapsförbundet
Köpings kommun
Göteborgsvarvet
Stadsbiblioteket i Halmstad
Adlibris
Piteå kommun
Ungdomstinget
Uddevalla kommun
Skogås bibliotek
Medborgardagen i Södertälje

– En av Nordens största Youtubers
– Författare till ”Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet”
– Författare till ”Ja, jag har mens, hurså?”
– Programledare för Melodifestivalen 2017
– Nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen 2017
– Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015
– Sommarpratare i P1 2015