Pernilla Silfverhjelm

Teamutvecklare och mötesinspiratör

Att arbeta tillsammans är både en förutsättning, en glädje och en utmaning. Vi vill bli mer effektiva, leverera med rätt kvalitet och hitta balansen mellan driv och stress. Så hur gör vi det? Med energi inspirerar Pernilla Silfverhjelm till att hitta bästa sätt att utvecklas som individer, team och organisation. Det kan gälla hur man kommunicerar i projekt, hur man hjälper andra att lära in eller hur man själv kan jobba för att bli mer effektiv. Och inte minst – att skapa möten som alla vill gå på.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Ja hjärna! Utveckla dig och ditt team med inspiration från Neuroledarskap
 • Leda på distans
 • Projektdynamik – kommunicera fram effektiva team
 • Lära i organisationen 2.0 – att skapa utbildningar med sikte på framtiden
 • Påverka och inspirera – presentationer för proffs
 • Jippie, ett möte till! Att skapa möten som ger resultat och energi

Presentation

Pernilla Silfverhjelm har lång erfarenhet av att utbilda och föreläsa i både företag och organisationer. Hon jobbar med ledarskaps- och teamutveckling med verktyg som Susan Wheelans Group Development Questionnaire, Belbins Teamroller, Values on line och DISC. samt forskning inom Neuroledarskap. Som IPMA-certifierad projektledare har hon också en förståelse för utmaningar med att arbeta i projekt. Med många år i den kreativa sektorn, som operaregissör, tillför hon egna erfarenheter av att leda team under press.

Pernilla jobbar ofta som stöd i kompetensutvecklingsinsatser. Dels med att ta fram utbildningar, dels att stötta och utbilda specialister i pedagogiska upplägg. Men också att se över det strategiska upplägget för lärande över tid och geografiska avstånd. Hon har också genom åren coachat och utbildat flera tusen deltagare i presentationsteknik.

Effektiva möten är ett annat område som Pernilla brinner för. Att mötas är grunden för all samvaro – men hur gör vi det effektivt, lönsamt och med resultat? Samtidigt som vi inspireras och lär av varandra? En föreläsning eller utbildningsdag kring möten ger konkreta verktyg för att planera, variera och leda möten med energi.

Pernilla Silfverhjelm tar även uppdrag som moderator och workshopledare.

Foto: Fredrik Syrén

Ja hjärna! Utveckla dig och ditt team med inspiration från Neuroledarskap
Under de senaste 10 åren har forskningen om hjärnan fullkompligt exploderat. Neuroledarskap är det fält som tillämpar kunskaperna på hur vi bäst leder oss själva och andra ur hjärnans perspektiv. Pernilla Silfverhielm berättar medryckande om vilka kunskaper vi snabbt och lätt kan använda i vardagen. Allt för att samarbeta och må bättre.

Leda på distans
Över hela världen pågår just nu ett arbete med att forma våra framtida sätt att arbeta. Troligtvis behöver i princip all branscher förhålla sig till att arbeta på distans. Hur ska du tänka som chef för att dina medarbetare ska trivas och leverera? Hur säkrar du att ni når verksamhetens mål när ni är på plats olika dagar, eller inte alls? Hur ska ni kommunicera och skapa en kultur? Vad krävs av dig som ledare?

I den här föreläsningen får du tips och råd kring hur du med hjälp av dina medarbetare skapar den bästa arbetsplatsen som möter båda dagens och  morgondagens förväntningar på distansarbete.

Projektdynamik – kommunicera fram effektiva team
För att skapa riktigt effektiva projekt behöver teamet besjälas av projektvisionen.  Att nå dit kräver arbete. Men resultatet kan bli häpnadsväckande. Pernilla Silfverhjelm delar med sig av konkreta verktyg i kommunikation och teamutveckling med erfarenheter från projektarbete i allt från operavärlden till industrin. En faktaspäckad föreläsning som varvas med humor och livfulla berättelser om floppar och succéer.

Lära i organisationen 2.0 – att skapa utbildningar med sikte på framtiden
Globala team, slimmade organisationer och hållbarhetsaspekter gör att vi inte kan bjuda in till utbildningar som förr. Vi vill ha korta, intensiva pass  – helst på distans och med egna resurser som utbildare. Vad betyder det för lärandet?

Framgångsfaktorer är att utnyttja digitala kanaler och tänka nytt. Pernilla delar med sig av trender och knep. ”Flippa” möten och föreläsningar, tips kring att skapa e-learning, chefens och arbetskamraters roll i kunskapserövring, ”Pedagogiskt startkit” för internutbildare, hur man lägger upp längre utbildningsinsatser är några exempel. Ämnet är stort och Pernilla anpassar gärna innehållet efter behov. Välj mellan inspirationsföreläsning eller utbildningsdagar.

Påverka och inspirera – presentationer för proffs
För er som kan er presentationsteknik och vill få mötet med era lyssnare att riktigt lyfta. Vad ska du göra för att åhörarna ska minnas det du sagt och vilja föra det vidare? Hur blir du ditt mest karismatiska jag? Hur skapa kontakt och dialog?

Pernilla har coachat och utbildat flera tusen presentatörer genom åren. Hon har också regisserat skådespelare och operasångare för att hjälpa dem att prestera på topp. Här delar hon med sig av de bästa tipsen för att skapa lyskraft på scenen.

Jippie, ett möte till! Att skapa möten som ger resultat och energi
Precis som i livet är ett möte på jobbet en unik chans att skapa tillsammans. Tyvärr lyckas vi inte alltid ta vara på möjligheterna. Här får du förslag på en mängd olika sätt att förbereda, genomföra och leda möten. Allt för att ditt nästa möte ska vara fyllt med energi, skapa toppenresultat och dessutom vara kortare än någonsin!

Pernilla  Silfverhjelm genomför också uppdrag på engelska

IKEA
E-on
UD
Statoil
Tamro
Autoliv
Deloitte
Ericsson
Jernhusen
Skolinspektionen
Regeringskansliet
Räddningstjänsten
Sveriges Arkitekter

– Fil kand i humaniora
– Undervisat på Mälardalens Högskola, Konstfack och Operahögskolan i Göteborg
– IPMA-certifierad i Projektledning
– Operaregissör
– Eget företag sedan 2006

 • Pernilla var verkligen toppenbra i genomförandet. Alla var mycket förtjusta i henne och hennes prestation. Vilken stjärna! :)

  • Uppdragsgivare, TRR Trygghetsrådet
 • The facilitator was really professional, both regarding content, inspiration and how she facilitated the education. Please secure that we can get the same excellent quality in furure trainings. It was great!

  • Kursdeltagare, IKEA IT
 • Proffsigt, praktiskt, målgruppsanpassat.

  • Uppdragsgivare, Näringsdepartementet
 • Måste säga att du är briljant. Att hålla taktpinnen i den här gruppen är inte lätt men du gjorde det kanonbra.

  • Uppdragsgivare, Tillväxtverket
 • Pernilla var verkligen toppenbra i genomförandet. Alla var mycket förtjusta i henne och hennes prestation. Vilken stjärna! :)

  • Uppdragsgivare, TRR Trygghetsrådet
 • The facilitator was really professional, both regarding content, inspiration and how she facilitated the education. Please secure that we can get the same excellent quality in furure trainings. It was great!

  • Kursdeltagare, IKEA IT
 • Proffsigt, praktiskt, målgruppsanpassat.

  • Uppdragsgivare, Näringsdepartementet
 • Måste säga att du är briljant. Att hålla taktpinnen i den här gruppen är inte lätt men du gjorde det kanonbra.

  • Uppdragsgivare, Tillväxtverket
Close