Pia Ragnardotter

Framtidens ledarskap

Det krävs mod att trampa nya vägar. Och nya vägar behövs, nya sätt att leda – med hjärta, hjärna, kropp och karisma. Pia Ragnardotter har själv efter 25 år kommit en bra bit på väg – och älskar att dela med sig! Hon utbildar, föreläser och teamutvecklar med fokus på självledarskap, kommunikation och relationsskapande. En mix av fakta, anekdoter, humor, verktyg och djup och bred egen erfarenhet gör Pias föreläsningar till en inspirationskick som ger resultat!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Den nya tidens ledarskap – är du redo?
 • Förändring, kommunikation och människor - hur svårt kan det va?
 • Den kommunikativa ledningsgruppen - energi och inspiration till hela organisationen.
 • Kommunikativt ledarskap - att göra intryck, lämna avtryck, inspirera och beröra.
 • Storyn, Publiken och Hela Du - knopp, kropp, röst och karisma.
 • Budskap och Storytelling - berättelsen som verktyg.
 • Framgångsrik? Det handlar om kommunikation, relationer och ett genuint intresse för andra människor - har du det?
 • Låt hjärnan vila ibland - hållbart ledarskap i en hektisk tid.

Presentation

Ledarskap handlar mer än någonsin om ”självledarskap”. En stark inre förankring och en tydlig vision. Förmåga att inspirera och guida i förändring. Att vara trygg och ändå lite lagom galen. I ledarrollen ligger också ett ansvar att vara tydlig, att bli förstådd och att skapa en känsla – att beröra människor. Då blir du en ledare som andra lyssnar på och följer – inte för att de måste utan för att de vill.

En bra balans mellan ”rötter och vingar” gör både individer och organisationer mer välmående och framgångsrika. Det påstår Pia Ragnardotter, och hon bidrar på vägen dit med skräddarsydda ledarskapsutbildningar, inspirerande föreläsningar och kreativ teamutveckling. Ofta med fokus på självinsikt, EQ, kommunikation, relationsskapande och samarbete.

Med 25 års erfarenhet varav 15 år som chef i privat näringsliv, offentlig sektor och som entreprenör vet Pia Ragnardotter att vägen nästan aldrig är spikrak. Att leda ett 40-tal starka egensinniga kreatörer genom IT-bubblans uppgång och fall och att genomföra omfattande organisationsförändringar i byråkratiska myndigheter har sina utmaningar. Med en mix av fakta, anekdoter, humor, verktyg och närvaro som entusiasmerar blir Pia Ragnardotters insatser inspirationskickar som ger resultat!

Den nya tidens ledarskap – är du redo?
Det krävs mod att trampa nya vägar. Många ledare idag upplever att komplexiteten och trycket ökar. Det handlar självklart fortfarande om kompetens. Om att förstå den yttre verkligheten som politik, omvärldsförändringar, strategier och både skrivna och oskrivna regler. Men inte bara. Ledarskap idag handlar mer än någonsin om att lära känna sig själv, på riktigt. Att hitta den inre förmågan att leda med klarhet, stabilitet och tydlig riktning. Att förstå och kunna motivera sig själv och andra. Att leda med hjärta, hjärna, kropp och karisma. Är du redo för den nya tidens ledarskap?

Förändring, kommunikation och människor – hur svårt kan det va?
Alla gillar väl förändring? Nej. Alla reagerar väl på förändring? Ja. Och människor är olika. Med egna erfarenheter, personligheter, ryggsäckar och attityd. Och alla har en hjärna – som styr! För att kunna genomföra en framgångsrik förändring är det kunskap och insikt om människor som behövs. På riktigt. Du behöver vara genuint intresserad av andra människor. Är du det?

Den kommunikativa ledningsgruppen – energi och inspiration till hela organisationen.
Högsta ledningen är ofta en outnyttjad kommunikationskraft i många organisationer. Kloka, smarta ledare för diskussioner, löser problem och fattar beslut – ofta landar det i ett halvdåligt, lite otydligt protokoll som publiceras på intranätet – klart! Några få läser, ännu färre får en wow-känsla. En kommunikativ ledningsgrupp som förmedlar visioner och budskap med närvaro, tydlighet och karisma är guld värt. Det är en kraft, en inspirationsbomb som kan lyfta vilken organisation som helst och bidra till ökad tydlighet, positiv attityd, engagemang och prestation.

Kommunikativt ledarskap – att göra intryck, lämna avtryck, inspirera och beröra.
Som ledare och chef är du en relationsskapare och du ”står alltid på scen”. Du blir betraktad, observerad och bedömd – i allt du gör och säger, och i allt du inte gör och inte säger. Det mesta vi gör på en arbetsplats handlar om relationer med andra människor. Att förstå sig själv, förstå andra och att förstå att alla vill bli kommunicerade med på olika sätt är en bra grund för att lyckas. Att dessutom träna sin kommunikativa förmåga och bli ännu mer tydlig, inspirerande och trovärdig – det ger förutsättningar att bli en ledare som andra lyssnar på och följer – inte för att de måste utan för att de vill!

Storyn, Publiken och Hela Du – knopp, kropp, röst och karisma.
Att träna sin kommunikativa förmåga och bli ännu mer tydlig, inspirerande och trovärdig – att verkligen beröra människor – bidrar till framgång oavsett om det handlar om att få ökad budget till ditt projekt, att utvecklas i rollen som ledare och chef eller att helt enkelt få människor att lyssna på dig. Det handlar inte om att ”bli någon annan”, utan om att så ofta som möjligt kunna vara den bästa versionen av dig själv! Både när du står på scen och håller en presentation, när du vill få allas öron spetsade på ett möte eller i vardagen – när du signalerar omedvetet till omgivningen. Alla behöver träna! En mix av teori och praktik med övningar och feedback, konkreta tips och råd.

Budskap och Storytelling – berättelsen som verktyg.
Sedan urminnes tider har vi använt storytelling – berättelser – för att förmedla idéer, föra vidare kunskap och för att påverka. Människan är inte optimalt utrustad för att ta in fakta – vi är optimerade för att lära genom berättelser. Att träna på att formulera budskap och förstå byggstenarna i storytelling lägger grunden för att du ska kunna använda din berättelse för att inspirera, motivera, påverka och kanske förändra?

Framgångsrik? Det handlar om kommunikation, relationer och ett genuint intresse för andra människor – har du det?
Undersökningar visar att över 90 % av alla ”problem och konflikter” på en arbetsplats grundar sig på dålig kommunikation och taskiga relationer. Att verkligen förstå sig själv och förstå andra – personligheter, erfarenheter, värderingar och kommunikationsmönster – är ett starkt bidrag till bland annat bättre ledarskap, ökad prestation och att ha roligare på jobbet. Olikheter i teamet? Jajamänsan! Toppa prestationer, motivation och arbetsglädje med hjälp av allas personligheter, styrkor och utvecklingspotential. (Utgår från verktyget Insights Discovery – med eller utan personliga individuella Profiler och Teamprofil)

Låt hjärnan vila ibland – hållbart ledarskap i en hektisk tid.
Det råder en stress och ett ”brus” i dagens samhälle och arbetsliv som bidrar till ett slags mentalt slitage – hjärnan blir trött och då påverkas tankeförmåga, närvaro, fokusering, koncentration och beslutsfattande. Långvarigt kraftigt mentalt slitage kan leda till sjukdom, utbrändhet och inre kaos. Pia tar er med på resan från effektiv framgångsrik företagare/chef via utbrändhet, förlamning, minnesförlust och kaos tillbaka till klokare, gladare och ännu mer effektiv och framgångsrik företagare/chef.

En del av resan handlar om yoga, meditation och mindfulness – metoder och verktyg som nu plockas fram ur ”flumstämpelgarderoben” och är självklara inslag i modiga företags ledarskapsstöd- och utveckling.

Pia Ragnardotter skräddarsyr utbildningar, föreläsningar och workshops med utgångspunkt från ovanstående rubriker och områden med fokus på uppdragsgivarens önskemål och behov. Resultatet blir ofta en mix av teori, diskussion och praktiska övningar.

Preem
Svensk Energi /Swedenergy
Transportstyrelsen
Upplands Motor
Stockholm International Rotary Club
EGN Executive Global Network
Eniro AB
Arbetsmiljöverket
Ability Partner

– 25 års erfarenhet inom kommunikation, ledarskaps- och teamutveckling varav 15 år som chef i privat näringsliv och offentlig sektor
– Certifierad i personlighets- och kommunikationsverktyget Insights Discovery och utbildad i mötesmetoden Open Space
– Facilitator/mötesledare i globalt chefsnätverk – leder 12 chefsgrupper på olika nivåer
– Utbildad coach
– Licensierad yogalärare inom hatha-, vinyasa- och yinyoga – leder klasser och retreats

 • Pia är ”super-duper” – proffsigt, genomtänkt och mycket bra genomförande. Entusiasmerande – mycket inspirerande två dagar!

  • Deltagare chefsutbildning Preem AB
 • Pia - tack för all inspiration och kreativitet, för ditt goda ledarskap, ditt mod, din värme och humor! Det går inte att vara på dåligt humör nära dig, du har en helt otrolig förmåga att entusiasmera!

  • Deltagare Trafikverket
 • Tack för en fantastiskt bra föreläsning, du är en mycket inspirerande person! Jag hörde på lunchen att du satt igång många tankar och funderingar vilket är jättehärligt ☺

  • Catharina, Transportstyrelsen
 • Pia är ett energiknippe med förmågan att hela tiden se till att användbara kunskaper förmedlas. Hon spänner över allt ifrån ”lära känna”-övningar till strategisk o praktisk kommunikation. Hon är en utmärkt katalysator för meningsfulla dialoger där de mesta vänds på innan konkreta slutsatser formuleras. På toppen av detta skapas en bra stämning i kretsen, där alla deltagare i bra balans kommer till tals. Hon har stora kunskaper och är alltid uppdaterad med det senaste vilket också gör henne till en kunskapskälla.

  • Kalle Lindholm, Swedenergy
 • Pia är ”super-duper” – proffsigt, genomtänkt och mycket bra genomförande. Entusiasmerande – mycket inspirerande två dagar!

  • Deltagare chefsutbildning Preem AB
 • Pia - tack för all inspiration och kreativitet, för ditt goda ledarskap, ditt mod, din värme och humor! Det går inte att vara på dåligt humör nära dig, du har en helt otrolig förmåga att entusiasmera!

  • Deltagare Trafikverket
 • Tack för en fantastiskt bra föreläsning, du är en mycket inspirerande person! Jag hörde på lunchen att du satt igång många tankar och funderingar vilket är jättehärligt ☺

  • Catharina, Transportstyrelsen
 • Pia är ett energiknippe med förmågan att hela tiden se till att användbara kunskaper förmedlas. Hon spänner över allt ifrån ”lära känna”-övningar till strategisk o praktisk kommunikation. Hon är en utmärkt katalysator för meningsfulla dialoger där de mesta vänds på innan konkreta slutsatser formuleras. På toppen av detta skapas en bra stämning i kretsen, där alla deltagare i bra balans kommer till tals. Hon har stora kunskaper och är alltid uppdaterad med det senaste vilket också gör henne till en kunskapskälla.

  • Kalle Lindholm, Swedenergy
Close