Rymden och allt den har att lära oss – ny bok av Cecilia Hertz

18 feb 2020

Följ med Sveriges enda rymddesigner och ”space broker” Cecilia Hertz på en rafflande resa av upptäckter, innovation och forskning som ytterst kan rädda vår planet! Ifjol var det 50 år sedan den första månlandningen och NASA uppmärksammar det extra i flera år. Just nu har vi dessutom vår svensk-amerikanska astronaut Jessica Meir på Internationella Rymdstationen så extra mycket fokus på rymden i Sverige. Och Cecilia Hertz firar det med boken ”Rymden och allt den har att lära oss”.

Från astronaut till urbanaut
Astronauter konsumerar bara den exakta mängd vatten, energi och mat som de behöver för att överleva och må bra – allt de brukar i rymden måste kunna återvinnas. Nu, 50 år efter att Armstrong tog det stora lilla klivet för mänskligheten och som första människa satte fot på månen, kan astronauternas livsstil bli på riktigt viktig för våra liv, hem och en hållbar framtid på jorden. Eller som Cecilia Hertz själv säger: ”det är dags för oss att bli urbanauter.”

För alla som jobbar med rymden var 2019, eller Rymdåret som det också kallas, en bokstavligt talat astronomisk milstolpe. Inte bara firar man att det var 50 år sedan den första månlandningen, utan också alla de insikter och den innovation som vår närvaro i rymden bidrar till. I Cecilia Hertz bok Rymden och allt den har att lära oss får vi inte bara fascinerande fakta och anekdoter om rymden och vår relation till den. Vi får också inblick i en rafflande framtid där all den erfarenhet och forskning som rymden ger oss kan nyttjas för att förändra livet på vår egen planet. I boken möter vi såväl astronauter och forskare som psykologer, läkare och klimatexperter som alla bidrar med sina perspektiv på ämnet.

Cecilia Hertz är industridesigner med rymden som unik nisch. Hennes företag samarbetar med NASA och ESA, och är Space broker för Sverige med primärt uppdrag att sprida rymdteknik till svensk industri. Genom att ta ner den kunskapen på jorden kan vi skapa ett mer hållbart samhälle och en bättre vardag för många, tex kring urbanisering, vattenbrist och skyddskläder. Framtidens samhälle tar form i rymden. Boka en inspirerande föreläsning med Cecilia Hertz om innovation och hållbar utveckling på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Cecilia Hertz här

Astronauten Christer Fuglesang tillsammans med Cecilia Hertz på bokrelease för Rymden och allt den har att lära oss.