Sissela Kyle på föreläsningsturné hos Folkets Hus och Parker

30 apr 2022

Sissela Kyle föreläser om kvinnokamp och rösträtt hos Folkets Hus och Parker.

Med föreläsningen ”Rösträtten, kampen och min feministiska mamma” åker en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare på turné med Folkets Hus och Parker. Med en fartfylld, rolig och tankeväckande berättelse tar Sissela Kyle med oss på en feministisk resa, både i dåtid och nutid, där hon lyfter fram erfarenheter och möten från sitt yrkesliv och om att ha en pionjär till mamma.

För hundra år sedan kunde svenska kvinnor för första gången gå till valurnorna som myndiga medborgare. Det var ett stort steg för kvinnorörelsen och demokratin. Med Sisselas bitska humor och finess, får vi ta del av anekdoter, kvinnliga förebilder och historier om vägen till medvetenhet. Vad kan vi lära oss om historien och varför ska vi dra öronen åt oss när det talas om kvinnans väsen och dess sanna natur?

Sisselas mamma Gunhild Kyle föddes 1921 och blev Nordens första professor i kvinnohistoria. Vad är det och hur har det sett ut över tid? Hur såg livet ut för hennes feministiska mamma, hur var hennes resa och hur ser det ut när hon blir gammal.

– Jag ser fram emot att få resa med denna föreläsnings-föreställning som blandar humor och allvar. Att få resa i Sverige och träffa publik är precis vad jag önskar mest av allt, säger Sissela Kyle

Efter Sisselas inspirerande föreläsning finns det möjlighet att stanna kvar en stund för frågor, reflekterande och diskuterande.

Föreläsningsturnén är ett samarbete mellan Folkets Hus och Parker och ABF.

Turnéplan:  
15 maj, Kallhäll, Folkets Hus
16 maj, Söråker, Folkets Hus
17 maj, Lidköping, Folkets Hus
18 maj, Hallunda, Folkets Hus
15 augusti, Alvesta, Folkets Hus
16 augusti, Eskilstuna, Eskilstuna Royal
17 augusti, Säter, Folkets Hus
18 augusti, Sala, Sala Folkets Park- och Husföreningen

Biljetter köpes lokalt hos respektive Folkets Hus och Parkföreningen.

OM SISSELA KYLE
Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare. Hon har framträtt i många rosade teateruppsättningar, Parlamentet på TV4, SVT:s Enkelstöten och den uppmärksammade Fröken Frimans krig, om kampen för kvinnors rösträtt. Sissela har tagit emot utmärkelser som exempelvis Kungens medalj,  Povel Ramels Karamellodiktstipendie, Stora Retorikpriset och vunnit det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken hela fem gånger. Sissela Kyle är också dotter till Nordens första professor i kvinnohistoria.

Vill ni boka Sissela Kyles föreläsning till ert företag eller event? Ring 031-780 32 35.

Sissela Kyle på turné med föreläsningen Rösträtten, kampen och min feministiska mamma hos Folkets Hus och Parker.

Foto: Anna-Lena Ahlström