Storuman Forever med Heidi Andersson och Björn Ferry

21 mar 2018

Hon har 11 världsmästartitlar. Han har både OS och VM-guld. Nu antar armbryterskan Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry sin svåraste utmaning någonsin. De ska bli fossilfria till år 2025 och de vill ha hela sin hemort Storuman med på tåget. I dokumentären Storuman Forever får vi följa resan mot att leva klimatneutralt.

Oron för klimatförändringarna och dess konsekvenser växer i takt med nya larmrapporter. Men hur kan vi själva handgripligen göra något åt det? Och hur väcker man ett brett engagemang i frågan? Äkta paret Björn Ferry och Heidi Andersson har sedan tidigare bestämt sig för att leva ett helt fossilfritt liv senast 2025, men nu har de bestämt sig för att det inte räcker. Nu vill de ha med sig hela sin hemort Storuman, på tåget. Att ändra en hel kommuns syn på klimatförändringarna på bara tre månader, är det ens möjligt? Se dokumentären Storuman Forever på SVT Play.

”Stor eloge till Björn Ferry, Heidi Andersson och SVT som gjort Storuman Forever. Intrycket efter första avsnittet är att man lyckas göra ett konstruktivt, personligt och inspirerande program om en viktig fråga som annars lätt avfärdas för att den är för global och abstrakt.” Martin Hedberg

Heidi Andersson startade företag som 19-åring och blev Sveriges första armbrytarkonsult. Hon har elva världsmästartitlar i armbrytning. Under fem säsonger var Heidi programledare för SVT:s barnprogram Miljöhjältarna. Hon har även varit klimatambassadör för Västerbotten och medlem i Polarbröds Utstickarjury. Björn Ferry är Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt genom tiderna. Han är idag expertkommentator i TV, sitter i flera styrelser och är ambassadör för Städa Sverige. Här kan du läsa mer om deras resa mot Fossilfri 2025.

Heidi Andersson föreläser om de medvetna val som har format henne som människa och armbrytare, om varför hon ser den lilla byn Ensamheten som paradiset på jorden och om hur hon håller motivationen uppe och presterar på topp. Hör hennes resa från en spinkig klenis utan bollsinne och med ångest för idrottslektioner, till att utvecklas till världsmästare i armbrytning och älska fysiska kraftmätningar.

Dessutom kan du boka henne för en föreläsning om fossilfri 2025. Ensam, eller tillsammans med Björn Ferry, bjuder hon på sina bästa vardagstips och insyn i hur de planerar att leva i fossilFRIHET när det gäller Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Konsumtionen. Det är konkret, inspirerande och tankeväckande. Om alltifrån transport till matsvinn.

Boka en föreläsning med Heidi Andersson och Björn Ferry om Storuman Forever och klimat, miljö och framtid på 031-780 32 35.

Läs mer och boka en föreläsning med Heidi Andersson och Björn Ferry från Storuman Forever här

Storuman Forever dokumentär med Heidi Andersson och Björn Ferry om att vara fossilfri 2025.