Heidi Andersson

Armbryterskan från Ensamheten

Heidi Andersson är armbryterskan från Ensamheten, en liten by med 15 invånare i södra Lappland. Hon började sin karriär som 11-åring hemma i ladugården och idag är hon flerfaldig europamästare och har vunnit hela 11 VM-guld. Förutom armbrytning så brinner Heidi för miljön och hennes mål är att vara fossilfri till år 2025. Hon har även varit programledare för Miljöhjältarna i SVT. Boka en föreläsning med armbryterskan Heidi Andersson om mål, motivation, glesbygd, entreprenörskap och hållbarhet.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Inspirationsföreläsning
  • FossilFRI till 2025
  • Instruktioner i armbrytning

Presentation

Heidi Andersson blev känd som armbryterskan från Ensamheten i SVT:s dokumentär med samma namn. Redan som 11-åring drömde Heidi om att bli armbrytarproffs – och Greenpeaceaktivist. Som 19-åring startade hon företag som Sveriges första professionella armbrytarkonsult och hon har genom sina framgångar och brinnande intresse både gett armbrytningen ett ansikte och tagit in sporten i finrummet. Heidi Andersson har blivit världsmästare elva gånger och har flerfaldiga mästartitlar i Europa, Norden och Sverige. Med världen som arbetsfält föreläser, instruerar och arrangerar hon tävlingar i armbrytning.

Heidi Andersson är även en välkänd glesbygdsambassadör och miljövän. Hon har jobbat som programledare för barnprogrammet Miljöhjältarna på SVT i fem säsonger. Tillsammans med maken och skidskytten Björn Ferry har hon satt som mål att vara fossilfri till år 2025. I hennes föredrag om miljö får vi en massa smarta vardagstips och insyn i hur de planerar att leva i fossilFRIHET när det gäller Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Konsumtionen.

I sina inspirerande föreläsningar berättar Heidi Andersson om de medvetna val som har format henne som människa och armbrytare, om varför hon ser den lilla byn Ensamheten som paradiset på jorden och om hur hon håller motivationen uppe och presterar på topp. Hon ger världsmästarinstruktioner i armbrytning och delar sina bästa tips för fysisk och mental träning. Hör hennes resa från en spinkig klenis utan bollsinne och med ångest för idrottslektioner, till att utvecklas till världsmästare i armbrytning och älska fysiska kraftmätningar.

Boka en föreläsning med härliga Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten – om mål, motivation, träning, entreprenörskap, glesbygd och miljö.

Inspirationsföreläsning
En personlig berättelse om sporten, träningen, styrkan att komma från byn Ensamheten och vägen mot VM-gulden, vikten av att göra val och följa sitt hjärta. Som 19-åring startade Heidi företag och blev Sveriges första (och en så länge enda) armbrytarkonsult, vilket blev början på en tuff och fantastisk resa mot självförverkligande, kraft och styrka. Om viljan och pärgrävarmentaliteten finns är ingenting omöjligt.

FossilFRI till år 2025
Vad innebär det? Hur ska vi klara det? Hur tänker vi och hur långt har vi kommit? Hur planerar vi att leva i fossilFRIHET när det gäller, Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Konsumtionen? Åhörarna får ett rejält studiebeök i Heidi Anderssons och maken Björn Ferrys liv, deras hjärnstormande och får ta del av deras planer och konkreta åtgärder så här långt.

Heidi Anderssons föredrag är vanligtvis 30-60 minuter, men kan anpassas både i längd och innehåll efter önskemål.

Nordea
Jönköpings kommun
XL-bygg
Polarbröd
Audio Video
SVT
Tromsö Filmfestival
Volvo
Ungdomens Hus
Elon

– 11 VM guld i armbrytning
– Professionell armbrytarkonsult
– Programledare Miljöhjältarna på SVT
– Egen dokumentär Armbryterskan från Ensamheten
– Sommarpratare