Tage Granit

Interaktiv teater

Är ni på väg in i ett förändringsarbete? Står ni inför en omorganisation? Då är interaktiv teater en bra metod för att forma teori till praktik, ord till handling. Teatergruppen Tage Granit har tio års erfarenhet av att spela och specialskriva interaktiva föreställningar åt ledande organisationer och företag. Interaktiv teater visualiserar problemen – och framför allt möjligheterna.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Interaktivteater - kring ämnen som nedan
  • Kommunikation, utvecklingssamtal, medarbetarskap, facklig rekrytering, svåra samtal och att väcka engagemang
  • Våld i nära relationer
  • Mobbing, barn och döden
  • Att växa upp med en förälder som är alkoholist

Presentation

Teatergruppen Tage Granit har tio års erfarenhet av att spela och specialskriva interaktiva föreställningar åt företag som står inför eller är mitt i omstruktureringar, omorganisationer eller liknande. Interaktiv teater är en bra metod för att forma teori till praktik, ord till handling. Interaktiv teater visualiserar inte bara problemen utan framför allt möjligheterna.

Modellen går ut på att Tage Granit efter research och intervjuer skriver en scen som utspelar sig i en liknande miljö som företaget befinner sig i. Scenen spelas fram till ett kaotiskt slut med låsta positioner. Sedan ”spolas” scenen tillbaka och publiken får gå in och påverka karaktärerna. Precis här ligger nyckel; interaktionen mellan skådespelaren och publiken. ”Du måste vara tydligare i ditt budskap” kan kommentar vara. Skådespelaren ställer motfrågan ”hur är man det?, hur gör man då?, vad exakt ska jag säga?”. Diskussionen är igång och skådespelarna provar förslag på förslag. Metoden är också bra på att ta reda på var medarbetarna står i en förändringsprocess. Hur långt har vi i praktiken kommit? Vilket motstånd finns?

Fördelarna med interaktiv teater är många. Dels är det roligt och engagerande. Dels är den konkret och man kan som publik ”träna” och prova på – utan att för den skull behöva rollspela själv. Framträdanden kan vara från någon timme till heldagslösningar med workshop. Interaktiv teater både berör, upprör och roar.

Foto: Anders J. Larsson

https://www.kvinnligatalare.se/wp-admin/post.php?post=773&action=edit