Veronica Grönte

Författarcoach och pedagog

Med ett brinnande intresse för dramaturgin – berättandets grammatik – fängslar Veronica Grönte sin breda publik. Under 20 år har hon utbildat både blivande författare och pedagoger i hur man får bästa starten på sitt skrivprojekt samt hur berättelsens regelverk fungerar som en spännande förklaringsmodell för våra livsprocesser. Veronica Grönte är författare till skrivhandledningen Pennvässaren. Boka en inspirerande föreläsning om kreativt skrivande, författarskap och bokdrömmar!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Direkt - Kontakt

Rubriker

 • Det ljusnar vid 60! – berättandets dramaturgi och livets
 • Få bästa starten på ditt skrivprojekt!
 • Skriv berättelsen om ditt liv – ge världen hopp
 • Elevens väg mot måluppfyllelsen – spelfilmen som förklaringsmodell
 • Företagarens utvecklingsprocess – berättelsens struktur som förklaringsmodell

Presentation

Veronica Grönte är pedagog, fortbildningsledare, föreläsare och författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur). Hon började sin yrkesbana som lärare i grundskolan, men ändrade inriktning efter en utbildning i teve- och videoproduktion, då hon kom i kontakt med dramaturgin. I 20 år har Veronica lett skrivarkurser för allmänheten och fortbildningar/föreläsningar för lärare och pedagoger i grund- och gymnasieskolan.

Dramaturgin är berättandets grammatik som förklarar hur vi kan nå fram med vårt budskap genom en berättelse. Dramaturgins grundläggande regler blir som en karta att orientera efter, där bilden av verkligheten lockar och skärper sinnena och leder oss in på ny, otrampad mark. Dramaturgin öppnar dörren till den berättarförmåga som redan finns inom varje människa, den talang som väntar på att släppas ut i det fria.

Kärleken till dramaturgin gjorde att Veronica Grönte utarbetade en skrivmetodik med dramaturgin som grund – för att hjälpa den som vill skriva att verkligen lyckas. Hon arrangerar skrivarkurser och coachar blivande författare parallellt med föreläsningar för lärare, pedagoger eller andra målgrupper som vill förbättra sitt skrivande.

Med sina dramaturgiska modeller och förpackningar, lyckas Veronica Grönte på ett roligt och medryckande sätt förklara övergripande samband både vad gäller skrivandets struktur och livets utvecklingsprocess. Boka en inspirerande föreläsning om skrivandets konst, författarskap och bokdrömmar här!

KONTAKT
Veronica Grönte
073-90 12 125
veronica@forfattarskola.se
www.forfattarskola.se

Det ljusnar vid 60! – berättandets dramaturgi och livets
Om hur dramaturgins hållpunkter kan kopplas samman med livets olika utvecklingsskeenden. En engagerande föreläsning med personliga inslag. För dem som är intresserade av utveckling.

Få bästa starten på ditt skrivprojekt!
En föreläsning om hur du bygger en spännande historia för att skriva en bok, en novell eller för att berätta muntligt. För dem som drömmer om att skriva en bok eller att fängsla sin publik.

Skriv berättelsen om ditt liv – ge världen hopp
En introduktion till berättandets dolda kod som synliggör de vändpunkter som är gemensamma för den fiktiva karaktären och den livs levande människan. För blivande författare som vill förmedla hopp genom att berätta om hur livet vände.

Elevens väg mot måluppfyllelsen – spelfilmen som förklaringsmodell
Om hur eleven kan se sig själv som delaktig i sin utvecklingsprocess. Om filmens struktur som förklaringsmodell. Om hinder och problem som naturliga och värdefulla inslag på vägen mot målet. För föräldrar, lärare, elevhälsoteam och skolledare.

Företagarens utvecklingsprocess – berättelsens struktur som förklaringsmodell
Om den kvinnliga företagarens resa genom livet. Om att finna sin verkliga tillfredsställelse och glädje, för ett rikare liv. Föreläsningen riktar sig i första hand till kvinnliga företagare, men är lika aktuell för de manliga.

Bokmässan
BUFF – filmfestival
Svenska kyrkan
Skolforum
Uppsala universitet
Norrlär – mässa för pedagoger
Studentlitteratur
Umeå kommun

– Pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur)
– Utbildad i teve- och videoproduktion
– Skapare av egna dramaturgiska modeller
– 20 års erfarenhet av att leda workshops och hålla föreläsningar

 • En fascinerande föreläsning med kroppsspråk, dramatik, skratt och engagemang om hur man lägger upp en historia för att skriva en bok, novell, eller berättelse. Vi satt andäktiga i en timme och ville bara ha mer.

  • Helén Andersson, VD Singel i Sverige
 • Jag är så himla glad att jag nu, efter Veronicas föreläsning, äntligen kan förklara den dramatiska kurvan!

  • Pe Kå Englund, författare till ”Född på en söndag"
 • En fascinerande föreläsning med kroppsspråk, dramatik, skratt och engagemang om hur man lägger upp en historia för att skriva en bok, novell, eller berättelse. Vi satt andäktiga i en timme och ville bara ha mer.

  • Helén Andersson, VD Singel i Sverige
 • Jag är så himla glad att jag nu, efter Veronicas föreläsning, äntligen kan förklara den dramatiska kurvan!

  • Pe Kå Englund, författare till ”Född på en söndag"
Close