Viveca Sten

Chefsjurist och deckardrottning

Succéförfattaren Viveca Sten har sålt mer än 4 miljoner böcker i 40 länder och vet vad som krävs för att lyckas både som ledare och författare! Med en mycket framgångsrik karriär som chefsjurist på nordiska storföretag - bl a Postnord - talar Viveca Sten inspirerande och humoristiskt om att hantera förändringar, hur man fångar sin publik, att våga misslyckas, och vad som krävs för att ständigt förnya sig. Hon är också en mycket efterfrågad föreläsare inom ämnet Förhandlingsteknik.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Expedition Bestseller – resan från chefsjurist till deckardrottning
 • Crime Novel Management – Vad ledarskapet kan lära av författarskapet
 • Corporate Storytelling – hur du fångar din publik på riktigt
 • Förhandla med framgång – hur du får som du vill vid förhandlingsbordet
 • Förhandla Kvinna! – hur du gör din röst hörd vid förhandlingsbordet
 • Förhandla med främmande kulturer

Presentation

Viveca Sten har gått från att vara chefsjurist och ledamot av koncernledningen för Postnord till att bli en av Sveriges bäst säljande och mest översatta författare. Tillsammans med tv-serien Morden i Sandhamn (baserad på hennes böcker) har detta gett henne en publik på mer än 40 miljoner personer världen över.

Viveca tar avstamp i sin egen resa från chefsjurist till deckardrottning och packar sina föredrag med inspiration och konkreta råd. Hon tar oss med in i författarens värld där allting handlar om att beröra läsaren och visar hur man skapar trovärdiga och levande berättelser som länge lever kvar i människors sinne – nog så viktigt i en värld där medarbetare översköljs av information som sällan stannar kvar.

Med hög energinivå och mycket humor visar Viveca att misslyckanden inte behöver innebära ett steg bakåt utan istället en rörelse framåt, och om vilken roll tur och talang egentligen spelar för att lyckas i längden.

– Jag kan se vad som gör mitt författarskap framgångsrikt och som jag kan använda i en ledarroll, har Viveca sagt till SvD Näringsliv. Med ena foten i författarskapet och den andra kvar i näringslivet, tror jag att korsbefruktningen av båda världarna kan inspirera till mer orädda och framgångsrika ledare.

Viveca Sten är också expert på förhandlingsteknik och håller regelbundet mycket uppskattade seminarier inom området där hon blandar värdefulla råd och verktyg med konkreta förhandlingsspel som ger deltagarna en chans att omedelbart omsätta de nya kunskaperna i praktiken.

Expedition Bestseller
Vad krävs för att våga ta språnget och ändra sitt liv? Viveca berättar humoristiskt och medryckande om resan från chefsjurist till deckardrottning. En berättelse späckad med inspiration och en påminnelse om att succé kräver misslyckanden samt att tur, talang och hårt arbete är viktiga ingredienser i varje framgångssaga.

Crime Novel Management – för ledare och medarbetare
Vad kan en organisation lära sig av en blodtörstig författare? Med Vivecas unika bakgrund som succéförfattare och chefsjurist på storföretag vet hon vad som krävs för att skapa emotionellt engagemang bland både ledare och medarbetare.

Viveca Sten talar om mod och magplask och vikten av att ha en tydlig färdriktning. Genom rätt klimat kan du få omgivningen att kraftsamla – inte minst vid förändringsprocesser!

Corporate Storytelling
Hör en av Sveriges mest framgångsrika ”Storytellers” berätta hur hon fångar sin publik med hjälp av ord, bilder och känslor. I författarens värld handlar allting om att beröra mottagaren. Inspirationen flödar när Viveca talar om konsten att skapa övertygande berättelser som länge lever kvar och bygger långsiktigt emotionellt kapital.

Förhandla framgångsrikt
Förhandlar gör vi hela tiden – på jobbet, inom familjen, och i vardagslivet. Som författare till den framgångsrika boken ”Förhandla i Affärer” vet Viveca vilka konkreta metoder som fungerar bäst för att nå framgång vid förhandlingsbordet. Bli en skicklig förhandlare – du också!

Förhandla Kvinna!
Kvinnor och män uttrycker sig annorlunda vid förhandlingsbordet! Genom att förstå mekanismerna bakom de olika uttryckssätten kan du vässa din förhandlingsförmåga och samtidigt bli en vinnare i förhandlingsspelet. Här får du dråpliga insikter och effektiva verktyg.

Förhandla med främmande kulturer
Det sägs att 50 procent av alla internationella förhandlingar kollapsar pga personkemi. Aldrig blir kulturkrockarna så påtagliga som vid förhandlingsbordet. Med mycket humor berättar Viveca om de vanligaste fällorna och visar hur du skickligt kan utnyttja den kunskapen för att nå dina egna mål.

Bonniers
Svensk Juriststämma
Åre Bibliotek
Svensk-Amerikanska Handelskammaren
Amadeus Scandinavia
VJS
Ruter Dam
IBM

– Jur kand & Civilekonom
– Sommarpratare i Sveriges Radio 2010
– Ruter Dam-programmet 2005 – numer regelbunden föreläsare i programmet
– Le Prix Polar (Frankrike) & Goldene Buch (Tyskland)
– Mentor i Näringsdepartementets program Styrelsekraft 2010 och Veckans Affärer/Novares Mentorsprogram 2009-11 & 2013
– Styrelseledamot i bl a Systembolaget & Röda Korsets Center för torterade flyktingar
 • Fantastiskt inspirerande och användbart rent konkret. Jag fick massor av bränsle till vårt pågående förändringsarbete.

  • Jenny Bjuhr Berggren, Bonnierförlagen
 • Du var fantastisk!

  • Marie Forsberg-Mare, Svensk-Amerikanska Handelskammaren, Denver
 • Bästa författarföredrag vi någonsin haft!

  • Kerstin Örbo, Åre Bibliotek
 • Otroligt bra och inspirerande kurs, Viveca är väldigt påläst och kunnig.

  • Deltagare från VJS, heldagskurs i förhandlingsteknik
 • Fantastiskt inspirerande och användbart rent konkret. Jag fick massor av bränsle till vårt pågående förändringsarbete.

  • Jenny Bjuhr Berggren, Bonnierförlagen
 • Du var fantastisk!

  • Marie Forsberg-Mare, Svensk-Amerikanska Handelskammaren, Denver
 • Bästa författarföredrag vi någonsin haft!

  • Kerstin Örbo, Åre Bibliotek
 • Otroligt bra och inspirerande kurs, Viveca är väldigt påläst och kunnig.

  • Deltagare från VJS, heldagskurs i förhandlingsteknik
Close