Veronica Palm debuterar med boken Systerskap

8 maj 2018

Feministen och opinionsbildaren Veronica Palm är känd som en färgstark fd politiker. Nu har hon skrivit boken som hon önskade att hon haft tillhands under sin långa politiska karriär – när hon som tjugoettåring valdes till ersättare i kommunfullmäktige eller när hon tjugo år senare avgick från socialdemokraternas partistyrelse, som ordförande för Stockholms socialdemokrater och efter tretton år som riksdagsledamot.

”Systerskap är inget gulligt eller mysigt. Det är ren och skär makt. Om vi lär oss använda verktyget rätt så kan fler kvinnor ta plats utan att vakna med huvudvärk trots att de sover med bettskena.”

Boken Systerskap – en feministisk idébok (Volante 2018) tar med läsaren på en resa genom olika typer av systerskap. Men hjälp av sina erfarenheter benar Veronica Palm ut begreppet Systerskap under rubriker som Den korta kjolen, Duktig flicka, På männens villkor, Good enough, Revolution i det lilla och Feministiskt förebildskap. Systerskapet blir både begripligt och lätt att ta till sig för den som behöver. Och det behöver hon som har ett bra liv, ett schysst jobb och en jämställd sambo men som ändå känner att det är något som skaver. Boken Systerskap är en till stora delar självbiografisk instruktionsbok som peppar läsarna till att bli bättre på att bygga nätverk och att stödja, hjälpa och backa varandra.

I boken får vi följa med Veronica Palm under så gott som hela hennes liv, från tjejgänget i högstadiet och vidare till politikerkarriären och möten med Stefan Löfven och Mona Sahlin och Håkan Juholt som hon jobbat nära. Läsaren får också följa med till Veronicas barndom där hon letat efter svar på hur hon blev den hon är. Om vi inte ser sanningen och hur könsroller skadar så kan vi inte heller förändra säger författaren Veronica Palm som har skrivit en på många sätt självutlämnande bok med meningen att vara sann mot sig själv.

Veronica Palm är främst känd som en färgstark politiker och opinionsbildare i frågor som rör feminism och antirasism. Veronica är generös med sina berättelser och hennes unika erfarenhet gör henne till en av de bättre på att beskriva makt, ledarskap, jämställdhet och demokrati. Hon är en uppskattad talare för sin förmåga att fånga intresse, använda humor och möta varje publik med ett personligt tilltal. Idag har hon avsagt sig alla förtroendeuppdrag i politiken och turnerar just nu med föreläsningar utifrån boken Systerskap.

Veronica Palm, författare till boken Systerskap, kan du boka som moderator eller för en föreläsning kring jämställdhet, sociala medier, härskarteknik, ledarskap och systerskap på 031-780 32 35.

Läs mer och boka Veronica Palm här

Systerskap - en feministisk idébok av föreläsare Veronica Palm.