Veronica Palm

Opinionsbildare och feminist

Veronica Palm är främst känd som en färgstark opinionsbildare och fd politiker. Efter tretton år som riksdagsledamot och i det socialdemokratiska partiets högsta ledning lämnade hon partipolitiken för att fokusera sin kraft än tydligare som föreläsare, skribent och samtalsledare. Hon är en uppskattad talare för sin förmåga att fånga intresse, använda humor och möta varje publik med ett personligt tilltal. Boka en föreläsning med Veronica Palm om jämställdhet, genus, härskarteknik eller ledarskap!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Jämställdhet på jobbet - varför är det så svårt?
  • Systerskap – vad är det och hur kan det användas?
  • Från Bitterfitta till Systerskap - tillsammans med Maria Sveland
  • Genussystemet - hur kön påverkar makt och relationer
  • Härskartekniker - strukturer som håller oss tillbaka
  • Modernt ledarskap med hjärta och engagemang
  • Hur når du ut i sociala media, och hur står du ut?
  • Moderator
  • Veronica Palm anpassar varje föredrag efter målgrupp och kan formulera andra föredrag om så önskas

Presentation

Veronica Palm är främst känd som en engagerad opinionsbildare. Under sina många år i offentligheten har Veronica utvecklat en genuin förmåga att skapa engagemang och intresse hos dem hon möter. Hennes främsta verktyg är en grundad kunskap, modet att vara personlig och att hon har nära till humor.

Veronica Palm håller föreläsningar kring jämställdhet i det bredare perspektivet. Hon är generös, inspirerande och personlig. Hennes öppna förhållningssätt ger både kvinnor och män inspiration att jobba vidare. Efter många år som ledare har Veronica utvecklat förmågan att läsa den grupp hon har framför sig och få varje deltagare att känna sig sedd och vilja delta.

År 2018 kom Veronica Palms första bok Systerskap ut. Det är en självbiografisk berättelse om systerskap och maktstrukturer, men också en bok som bryter ner feminismen till begriplig och hanterbar och ger läsaren praktiska verktyg.

Veronica Palm är en uppskattad föreläsare som är generös med att dela med sig av sina knep. Hon föreläser främst på teman som systerskap, genussystemet och härskartekniker. Men även om hur vi uppnår jämställdhet på jobbet. Med trygghet på scenen, humor och förmågan att lirka vidare är Veronica också en uppskattad moderator och samtalsledare.

Boka Veronica Palm som moderator eller för en föreläsning kring jämställdhet här!

Foto: Sofia Runarsdotter

– Från Bitterfitta till Systerskap (tillsammans med Maria Sveland)
En humoristisk och dödsallvarlig föreläsning om att växa upp och bli vuxen i världens mest jämställda land, men gång på gång slå huvudet i glastaket. Om den heliga familjen som gjorde dig till bitterfitta och hur du sen befriades från den genom skilsmässa. Om att bli utsatt för hat och dödshot men vägra låta dig tystas. Om att göra en klassresa bort från hemmet utan böcker, pengar eller kontakter, från småstad till storstad, men ändå fortsätta tvivla på din kompetens. Om makt och hur makten har ett kön. Om att hitta systerskapet och först förstå att du saknat och behöver det. Om vikten av att organisera sig istället för att gråta (fast ändå gråta ibland när ingen ser).

Veronica Palm och Maria Sveland är två av Sveriges mest välkända feminister och debattörer. Trots att de valt olika yrkesvägar blir deras livsberättelser en spegelbild av vad det innebär att vara kvinna i Sverige idag. En inspirerande resa med hög igenkänning som berör och upprör och som passar för fortbildning, konferens, inspirationsdagar eller liknande. Föreläsningen anpassas för varje publik.

– Systerskap. Där Veronica beskriver vad systerskap är, varför det är så svårt och om kraften i att kvinnor tillsammans bygger sig och varandra starka. Deltagarna känner igen sig i exempel och ger gärna egna.

– Genussystemet. Där deltagarna får insikter i hur kön påverkar makt och relationer. Med vardagsexempel får gruppen tillgång till verktyg för genusanalys och styrka att vara med och bryta systemet.

– Härskartekniker. Där Veronica på ett lättsamt sätt beskriver de strukturer som håller tillbaka kvinnor under ett möte eller i en organisation. Deltagarna bidrar med egna exempel och lösningar.

– Jämställdhet på jobbet – Varför är det så svårt?
Även på en arbetsplats där alla vill jämställdhet är det svårt att få till det helt. Strukturerna sitter i väggarna och i oss själva. På ett roligt och fördomsfritt sätt ger Veronicas föreläsning riktad till arbetsplatser och företag svar på frågan Varför är det så svårt? Med humor, värme och personliga erfarenheter lotsar hon publiken genom genussystem, glastak och den där subtila känslan av att nått inte stämmer. Veronica ingjuter styrka och ger verktyg att komma längre i jämställdhetsambitionerna.

– Moderator / Samtalsledare
Med trygghet på scenen, humor och förmågan att lirka vidare kan Veronica skapa en stämning som gör att både publik och paneldeltagare känner att de får ut bästa möjliga av stunden. Veronicas genuina kunskap och nyfikenhet gör att hennes samtal kan leda längre och bena ut komplicerade frågor på ett begripligt sätt.

Veronica Palms breda erfarenhet gör henne till en kunnig moderator inom en rad olika områden som exempelvis bostadspolitik, arbetsmarknad, internationella frågor, välfärd, migration, samhällsekonomi, demokrati, grön omställning, ledarskap, barnrätt, stadsplanering, ideologi, konsumentfrågor, integration, trafikplanering, pensionssystemet och jämställdhet – så klart.

– Författarsamtal
Ett författarsamtal kring Veronicas första bok Systerskap gör sig osedvanligt bra som ingång i ett mjukare samtal om svåra frågor. Veronica läser valda delar och reflekterar kring egna och andras upplevelser. Boken är både en idébok och en djupt personlig berättelse. Här ges fascinerade inblickar i politikens finrum, från arbetet kring Decemberöverenskommelsen till konsekvenserna av att våga ta sig ton. Utifrån egna erfarenheter drar Veronica slutsatser om hur ett systerskap faktiskt gör skillnad.

Boka Veronica Palm som moderator eller för en föreläsning på 031-780 32 35.

– Femton års erfarenheter av spelet i politikens centrum
– Författare till boken Systerskap (2018)
– Krönikör och ledarskribent