Ann Hellenius

Digital strateg och CIO

Utsedd till Årets CIO i både Sverige och Europa! Ann Hellenius är en visionsdriven ledare som har jobbat med digitalisering och ledarskap i 20 år. Som CIO har Ann framgångsrikt drivit digital transformation för bl.a Scandics Hotels, Stockholm stad och Bankgirot. Världen ändras snabbt omkring oss och Ann Hellenius har unik erfarenhet av att leda i förändring. Aktuell med boken Alltid Relevant. Boka en föreläsning med Ann Hellenius om digitalisering, ledarskap, innovation och mångfald.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hållbart ledarskap i en snabbrörlig värld
  • Hur håller du som ledare?
  • Mångfald, inkludering och innovation
  • Digital transformation

Presentation

Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Ann Hellenius föreläser om vad dagens ledare behöver göra för att börja gå i takt med en snabb omvärld.

Hur blir man en bra ledare som klarar snabba omställningar i en samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och exponentiell utveckling? Medan vissa verksamheter konstant utvecklas utan att de anställda behöver jobba ihjäl sig jobbar andra med en alltmer pressad personalstyrka. Vilka ledaregenskaper blir viktigare i en omvärld i snabb förändring? Hur jobbar man med självledarskap för att navigera i en snabbrörlig värld?

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon har varit managementkonsult i London och Stockholm, entreprenör, VD och haft flera CIO uppdrag bland annat för Scandics Hotels, Stockholm stad och Bankgirot mf. Hon sitter dessutom som ledamot i styrelserna MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam. Hon är sedan ett antal år rådgivare till regeringen och sitter med i regeringens Digitaliseringsråd.

Ann Hellenius har belönats med flera prestigefyllda priser tex. European CIO of the year 2016, Vid CIO Awards 2017 utsågs hon till Årets CIO i Sverige, hon var nominerad till ”Årets ledare” av tidningen Chef 2018 och var 2019 med på Veckans affärers topp 12 ”Näringslivets mäktigaste kvinna- Tech”. Under hennes ledning utsågs Stockholm till ”Most innovative city of the year” 2016 och ”Årets digitaliseringskommun” 2017. Aktuell med boken ”Alltid relevant: Nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld”.

Ann Hellenius har en sällsynt bredd som gör att hon både kan föra resonemang kring förändringar, megatrender, framtidsspaningar och ge konkreta tips i vardagen för att göra er organisation rustad för morgondagen. Boka en föreläsning med Ann Hellenius om digitalisering, ledarskap, innovation och mångfald här!

Världen ändras snabbt omkring oss och Ann Hellenius har unik erfarenhet av att leda i förändring. På vilket sätt ställer förändring krav på ledarskap? Och vad är viktigt för att lyckas med ett värderingsstyrt hållbart ledarskap?

Ann Hellenius föreläser också om förmågan att driva digital transformation, på vilket sätt mångfald är kritisk för innovation och hur företag och organisationer kan öka sin innovativa förmåga och utvecklas med hjälp av den tekniska utvecklingen.

Ann Hellenius ger oss svar på frågor som: Hur minskar man gapen mellan den tekniska utvecklingen och företag och organisationers förmåga att använda ny teknik för utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

Boka en föreläsning med Ann Hellenius på teman kring ledarskap, digital transformation, innovation och mångfald på 031-780 32 35.

Kvalitetsmässan
Telia
eFörvaltningsdagarna
Handelshögskolan
Conductive
IP Expo Nordic
Nacka Kommun
Women for Leaders
Region Västerbotten
Telekomgalan
Offentlig Chef

– Nominerad till Årets Chef 2018 och utsedd till Årets CIO 2017, European CIO of the Year 2016 och Influencer of the Year 2016
– Stockholm stad utsågs under Ann Hellenius ledning som CIO till ”Most Innovative City of the Year” in 2016 och till Årets digitaliseringskommun 2017
– Codesigner och mentor i ledarskapsprogrammet Women for Leaders Premium Leadership program och i det kvinnliga nätverket Ruter Dam
– Rådgivare i regeringens digitaliseringsråd och Röda korsets IT-advisory board
– Styrelsemedlem för Volvofinans Bank, H&HGroup, Tillväxtverket and Lantmäteriet
– Har grundat och byggt upp ett konsultbolag
– Har arbetat för Ernst & Young Management Consulting i Stockholm och Cambridge Strategic Management Group i London

  • Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för med­borgarna – och ett hållbart ledarskap.

    • Jury för Årets CIO (IDG/CIO Sweden)
  • Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för med­borgarna – och ett hållbart ledarskap.

    • Jury för Årets CIO (IDG/CIO Sweden)
Close