Ann Hellenius

Digital strateg och CIO

Utsedd till Årets CIO i både Sverige och Europa! Ann Hellenius är en visionsdriven ledare som har jobbat med digitalisering och ledarskap i 20 år. Som CIO har Ann framgångsrikt drivit Stockholms Stads arbete för att skapa en smart stad, och idag driver hon Scandics digitala transformation. Världen ändras snabbt omkring oss och Ann Hellenius har unik erfarenhet av att leda i förändring. Boka en föreläsning med Ann Hellenius om digitalisering, ledarskap, innovation och mångfald.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hållbart ledarskap i en snabbrörlig värld
  • Hur håller du som ledare?
  • Mångfald, inkludering och innovation
  • Digital transformation

Presentation

Ann Hellenius har stor erfarenhet av ledarskap och digital transformation inom både privat och offentlig sektor. Idag driver hon Scandics digitala transformation som CIO och före det hade hon samma titel hos Bankgirot och  Stockholm Stad där hon drev arbetet med att skapa en smart stad. Under hennes ledning utsågs Stockholm till “Most innovative city of the year” 2016 och “Årets digitaliseringskommun” 2017.  Ann Hellenius sitter även som rådgivare i regeringens digitaliseringsråd, i Röda korsets IT-advisory board och i styrelsen för Volvofinans Bank, H&HGroup, Tillväxtverket and Lantmäteriet.

Ann Hellenius har tidigare grundat och varit CEO för ett konsultbolag samt arbetat som managementkonsult för Ernst & Young i Stockholm och Cambridge Strategic Management Group i London. Hon har stor erfarenhet av förändringsarbete utifrån tex teknisk utveckling eller människors förändrade beteendemönster. Ann anser att mångfald är en förutsättning för innovation och hon är codesigner och mentor i ledarskapsprogrammet Women for Leaders Premium Leadership program och i det kvinnliga nätverket Ruter Dam.

För sitt passionerade arbete med digitalisering och ledarskap har Ann Hellenius tagit emot flera utmärkelser. Förutom nominering till Årets Chef på Chefsgalan har hon utsetts till Årets CIO, European CIO of the Year och Influencer of the Year inom offentlig sektor.

Boka en inspirerande föreläsning med Ann Hellenius på teman kring digital transformation, ledarskap, förändringsprocesser, innovation och mångfald.

Världen ändras snabbt omkring oss och Ann Hellenius har unik erfarenhet av att leda i förändring. På vilket sätt ställer förändring krav på ledarskap? Och vad är viktigt för att lyckas med ett värderingsstyrt hållbart ledarskap?

Ann Hellenius föreläser också om förmågan att driva digital transformation, på vilket sätt mångfald är kritisk för innovation och hur företag och organisationer kan öka sin innovativa förmåga och utvecklas med hjälp av den tekniska utvecklingen.

Ann Hellenius ger oss svar på frågor som: Hur minskar man gapen mellan den tekniska utvecklingen och företag och organisationers förmåga att använda ny teknik för utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

Boka en föreläsning med Ann Hellenius på teman kring ledarskap, digital transformation, innovation och mångfald på 031-780 32 35.

Kvalitetsmässan
Telia
eFörvaltningsdagarna
Handelshögskolan
Conductive
IP Expo Nordic
Nacka Kommun
Women for Leaders
Region Västerbotten
Telekomgalan
Offentlig Chef

– Nominerad till Årets Chef 2018 och utsedd till Årets CIO 2017, European CIO of the Year 2016 och Influencer of the Year 2016
– Stockholm stad utsågs under Ann Hellenius ledning som CIO till ”Most Innovative City of the Year” in 2016 och till Årets digitaliseringskommun 2017
– Codesigner och mentor i ledarskapsprogrammet Women for Leaders Premium Leadership program och i det kvinnliga nätverket Ruter Dam
– Rådgivare i regeringens digitaliseringsråd och Röda korsets IT-advisory board
– Styrelsemedlem för Volvofinans Bank, H&HGroup, Tillväxtverket and Lantmäteriet
– Har grundat och byggt upp ett konsultbolag
– Har arbetat för Ernst & Young Management Consulting i Stockholm och Cambridge Strategic Management Group i London

  • Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för med­borgarna – och ett hållbart ledarskap.

    • Jury för Årets CIO (IDG/CIO Sweden)
  • Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för med­borgarna – och ett hållbart ledarskap.

    • Jury för Årets CIO (IDG/CIO Sweden)
Close