Azita Shariati

Sveriges mäktigaste affärskvinna

Sveriges bästa chef, Årets Superkommunikatör och Näringslivets mäktigaste kvinna är bara några av titlarna som Azita Shariati bär. Idag konsult efter 30 år som ledare. Som VD har Azita expanderat AniCura till 15 länder i Europa och dubblat antal anställda till 11.000. Hon uppmärksammades också stort som VD för Sodexo där hennes framgångsrika mångfaldsarbete prisades i såväl Sverige som internationellt. Boka en föreläsning med Azita Shariati om ledarskap, förändring, jämställdhet och mångfald här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hela bilden - ett värdestyrt ledarskap och prisat mångfaldsarbete
  • Förändringsledning
  • Personlig utveckling och inställning

Presentation

Azita Shariati är en av Sveriges mest hyllade näringslivsprofiler! Genom sin inkluderande ledarstil har hon radikalt förbättrat sina bolags arbeten kring jämställdhet och mångfald. Azita Shariati föreläser om hållbart ledarskap och mångfald, där hon själv beskriver sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda.

Azita har utsetts till Sveriges bästa chef, har vunnit ”European Role model of the year”, hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” och 2015 utsåg Veckans Affärer henne till Näringslivets mäktigaste kvinna. År 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör. Samma år blev hon även utsedd till Årets Superkommunikatör av Resumé. Azita är även författare till boken Hela bilden.

Efter närmare 30 år som ledare arbetar nu Azita Shariati som konsult. Hon kommer närmast från AniCura där hon under 3 år som koncernchef har medverkat till att dubbla både omsättningen och antal medarbetare till 11.000 samt gått från 7 till 15 länder i Europa under pandemiåren. AniCura är ett svenskt företag som driver djursjukhus och kliniker för sällskapsdjur.

Azita Shariati uppmärksammades också stort som VD för Sodexo där hennes framgångsrika mångfaldsarbete prisades i såväl Sverige som internationellt. Under Azitas ledning gick Sodexo från 14% till 50% kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn, som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och har 8000 anställda. Azita började arbeta inom företaget 1998 och blev VD 2014. Första anställningen inom bolaget var som restaurangchef och sedan som försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef.

Att Azita Shariati brinner för samhällsfrågor och utveckling är tydligt. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Boka en inspirerande föreläsning med Azita Shariati på teman kring inkluderande och hållbart ledarskap, förändringsledning, mångfald, jämställdhet och personlig utveckling.

Azita Shariati erbjuder idag tre anpassningsbara föreläsningar inom inkluderande och hållbart ledarskap, förändringsledning, mångfald, jämställdhet och personlig utveckling.

Hållbart ledarskap och mångfald
Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azitas lyhörda och inkluderande ledarskap handlar om att se individen, och hur det i kombination med jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Förändringsledning
Azitas föreläsning om förändringsledning går igenom något som är helt nytt för många. Hon går igenom hur viktigt det är att använda de resurser som redan finns i organisationen, hur mångfald och jämställdhet är en bidragande faktor till en stabil förändringsresa och hur man ser till att kompetenserna inom organisationen kompletterar varandra.

Personlig utveckling och inställning
En inspirerande föreläsning där Azita poängterar varje individs egna ansvar för att bygga och paketera sitt varumärke. Genom hennes unika resa avslöjar hon att ingenting är omöjligt, bara man bestämmer sig. Med hjälp av personliga berättelser beskriver hon på ett inspirerande sätt, hur hon som nyanländ till Sverige valde att inkludera sig själv i samhället genom att lära sig språket – studera eller arbeta. Hon var aldrig sysslolös.

KFS
CSR Västsverige
Mjärdevi Science Park
Eat Food Forum
Almega
Örebro Universitet
Performance Potential

– VD AniCura (2019-2022)
– CEO Sodexo Sweden (2014-2019)
– Årets direktör (2016)
– Årets Superkommunikatör (Resumé 2016)
– Sveriges bästa chef (tidningen Chef 2016)
– Årets mäktigaste affärskvinna (Veckans Affärer 2015)
– European Role model of the year (2015)
– Hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” (2015)
– Ingått i en av regeringen tillsatt analysgrupp som arbetat med förslag på hur Sverige ska möta nya utmaningar på arbetsmarknaden (2016)

  • Hennes målmedvetenhet och inställning att ”allt är möjligt” gör henne till en förebild för oss alla!

    • Helga Laurin, Liber
  • Hennes målmedvetenhet och inställning att ”allt är möjligt” gör henne till en förebild för oss alla!

    • Helga Laurin, Liber
Close