Azita Shariati

Sveriges mäktigaste affärskvinna

Sveriges bästa chef, Årets Superkommunikatör och Näringslivets mäktigaste kvinna är bara några av titlarna som Azita Shariati har utsetts till. Azita är VD för Sodexo med 8 000 anställda och driver ett framgångsrikt mångfaldsarbete som har prisats i såväl Sverige som internationellt. Under Azita Shariatis ledning har företaget på fem år gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen. Boka en inspirerande föreläsning med Azita Shariati om ledarskap, jämställdhet, mångfald och förändring!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hela bilden - ett värdestyrt ledarskap och prisat mångfaldsarbete

Presentation

Azita Shariati är född i Iran och kom till Sverige som 20-åring. När Azita lämnade in sin avskedsansökan till Sodexo tog hennes karriär ordentlig fart. Sedan år 2014 är hon VD för tjänsteföretaget Sodexo i Sverige som omsätter 3,5 miljarder och har 8000 anställda. Hon började arbeta som restaurangchef inom företaget år 1998 och har haft befattningar som försäljningsdirektör, affärsområdeschef, Sverigechef och VD.

Under Azita Shariatis ledning har Sodexo på endast fem år gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen. Azita har prisats för sitt framgångsrika mångfaldsarbete såväl i Sverige som internationellt. Hon brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Hon beskriver själv sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda.

Azita Shariati är aktuell med boken ”Hela bilden” där hon berättar om ett ledarskap styrt av värderingar och hur dessa har formats av hennes uppväxt och av situationer som hon ställts inför. En framgångshistoria som lockar till att tänka nytt kring jämställdhet och mångfald.

Idag är konkurrensen hårdare än någonsin, nästan oavsett vilken verksamhet vi befinner oss i. Förändring är ett ledord och förändringen sker snabbt på alla fronter. Att få människor att hantera förändringar är kanske den viktigaste uppgiften för en chef, i dag och i morgon.” säger Azita Shariati.

Boka en inspirerande föreläsning med Azita Shariati på teman kring ledarskap, förändringsarbete, jämställdhet, mångfald och integration.

KFS
CSR Västsverige
Mjärdevi Science Park
Eat Food Forum
Almega
Örebro Universitet
Performance Potential

– CEO Sodexo Sweden
– Årets direktör (2016)
– Årets Superkommunikatör (Resumé 2016)
– Sveriges bästa chef (tidningen Chef 2016)
– Årets mäktigaste affärskvinna (Veckans Affärer 2015)
– European Role model of the year (2015)
– Hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe” (2015)
– Ingått i en av regeringen tillsatt analysgrupp som arbetat med förslag på hur Sverige ska möta nya utmaningar på arbetsmarknaden (2016)

  • Hennes målmedvetenhet och inställning att ”allt är möjligt” gör henne till en förebild för oss alla!

    • Helga Laurin, Liber
  • Hennes målmedvetenhet och inställning att ”allt är möjligt” gör henne till en förebild för oss alla!

    • Helga Laurin, Liber
Close