Annakarin Nyberg & Clara Lidström

Internets superduo

Lyssna på framgångsrika entreprenören och influencern UnderbaraClara Lidström och internetforskaren Annakarin Nyberg som gjort sig känd för att lyckas presentera forskning så att det blir både underhållande och begripligt. Tillsammans föreläser de om ämnen som digitala influencers och entreprenörskap, marknadsföring och varumärkesbyggande genom sociala medier. Boka en föreläsning här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Digitalt entreprenörskap
 • Digitala influencers
 • Den ofrivilliga entreprenören
 • De nya makthavarna på nätet
 • Entreprenörskap och landsbygd
 • Barn och kreativitet i en digtial tid

Presentation

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg har tagit föreläsningsscenerna runt om i Sverige med storm. Efter en framgångsrik föreläsningsturné går det nu att boka denna duo till sitt företag eller organisation. Genom denna oslagbara kombination kommer ni att få både en forskares insikt och en framgångsrik digital influencers syn på de frågor som ställs.

Clara Lidström och Annakarin Nyberg är en inspirerande kombination av erfarenheter och kompetenser och överraskar ständigt genom att göra avtryck på nya arenor. Bland annat är Clara Lidström och Annakarin Nyberg upphovskvinnor till kunskapsböcker för barn, en succéserie i fem delar som ges ut av Rabén och Sjögren. Böckerna har översatts och lanserats i 11 länder, vunnit och nominerats till priser som bland annat årets kunskapslitteratur för barn och unga, årets måltidslitteratur och väldens bästa kokbok för barn.

Därutöver står duon även bakom kunskapsprogrammet Livet på nätet som sändes i SR P1 2016 samt konceptet ”Släpp loss barnen i köket: kreativitet i en digital tid”. En matnyttig workshop där barn improviserar med stöd i den prisbelönta boken Baka: steg för steg samtidigt som författarna föreläser för den vuxna åhörarskaran om de möjligheter och utmaningar som följer med ett föräldraskap i en digital tid.

Clara Lidström driver idag en av Sveriges största bloggar Underbara Clara. Genom texter om bland annat mode, politik och livet som egen företagare lockar Clara hundratusentals besökare per månad. Bloggen är idag motorn i företaget och skapar förutsättningar för Clara att kunna arbeta som fotograf, skribent, författare och programledare. Vi känner bland annat igen henne genom programutbud från SR (exempelvis Sommar i P1 och det egna programmet Husmorsskolan i P1) och SVT (GoKväll, Sommarpratarna). Just nu är Clara aktuell som krönikör på Expressen och skriver mycket om glesbygdsfrågor.

Dr. Annakarin Nyberg är disputerad internetforskare, prisbelönt pedagog, moderator, föreläsare och författare till bland andra böckerna Digitalt entreprenörskap (Studentlitteratur) och Sociala medier och härskartekniker (Nyberg & Wiberg). Annakarin Nyberg arbetar även som affärscoach och som mentor för nya företagare samt är verksam i olika styrelser, bland annat Swedbank (Umeå) och företagsinkubatorn BIC-factory. Hon är van föreläsare och mottog pedagogiskt pris vid Umeå universitet våren 2016. Annakarin tillfrågas ofta som expert i radio, TV och tidningar och ger svar på frågor som rör samhällets digitalisering.

Med glimten i ögat levererar duon intressant dynamik, humor och reflektion. En oslagbar kombination som bjuder både på forskarens och entreprenörens syn på internets möjligheter.

Boka Annakarin Nyberg och Clara ”UnderbaraClara” Lidström och få en föreläsning om digitalisering, entreprenörskap, makthavare på nätet eller företagande på landsbygden.

Digitala influencers
I takt med samhällets digitalisering har så väl maktstrukturer som kommunikationsmönster och förutsättningar för relationsskapande förändrats.  Nya makthavare –  influencers – tar plats på nätet och de påverkar hur vi röstar, hur vi klär oss, vad vi äter och konsumerar. Men vilka är de, hur arbetar de och vad kan vi lära av dem? Och hur gör den som vill skapa gynnsamma samarbeten med en influencer – eller själv rent av bli en?

Digitalt entreprenörskap
De senaste tio åren har en ny typ av entreprenörskap vuxit fram på nätet. Ett digitalt entreprenörskap som nyttjar sociala medier för marknadsföring, relationsskapande och varumärkesbyggande. Vi har sett nya spännande företagare växa fram, ta plats och bli framgångsrika inom sin nisch. Vad kan vi lära av deras resa – och vad säger den om framtiden?

Den ofrivillige entreprenören
För många kreatörer är företagande mest ett nödvändigt ont. Men hur kan man sluta vara rädd för siffror och affärsplaner och istället lära sig att tycka om entreprenörskapet, se möjligheterna och kapitalisera på sin kunskap?

Entreprenörskap & landsbygd
IT-samhället skapar nya förutsättningar för entreprenörer och företagare. Plötsligt har en placering på landsbygden – långt ifrån storstäderna – förvandlats till en konkurrensfördel. Hur kan man vända utmaningar till möjligheter och lära sig att se styrkorna i den plats där man bor?

Barn och kreativitet i en digital tid
Vikten av att vi vågar forma och fostra våra barn så att de vågar vara kreativa. I den digitala värld vi lever i idag är det viktigt att låta barnen upptäcka och utforska. Annakarin och Clara tar även upp viktiga frågor som vad gör våra barn på nätet? Vad kan de råka ut för? Hur ska man tänka? Hur hanterar vi påhopp och kränkningar? Hur lär vi våra barn att ta sig fram på nätet? Detta går att boka som föreläsningen men passar även bra på mässor där barn då från scenen får bak och få utlopp för sin kreativitet samtidigt som samtal pågår.

KTH
ABB
Tillväxtverket
Stadsbiblioteken Malmö & Lund
Handelskammaren
Linnéuniversitetet
Drivhuset

Kombinerar forskning och praktik på ett unikt sätt
Levererar infotainment på hög nivå
Punkterar myter om entreprenörskap

 • Självklart ger det mycket innehållsmässigt när en erfaren bloggare berättar om sina personliga erfarenheter mot en samlad forskningsbakgrund. Jag måste erkänna att ni öppnat upp ett nytt universum för mig!


  • Gitt Ossler, Stadsbiblioteket i Lund
 • Intressant och fascinerande föreläsning där entreprenörskapet lyfts i ny bransch och där metoder för företagande belyses ur ett nytt perspektiv. Mycket lärorikt och med glimten i ögat.


  • Gunilla Lindner, Handelskammaren
 • Förbered er på nya insikter, perspektiv och tankeställare!


  • Kalle Hardell, Venture Cup
 • Självklart ger det mycket innehållsmässigt när en erfaren bloggare berättar om sina personliga erfarenheter mot en samlad forskningsbakgrund. Jag måste erkänna att ni öppnat upp ett nytt universum för mig!


  • Gitt Ossler, Stadsbiblioteket i Lund
 • Intressant och fascinerande föreläsning där entreprenörskapet lyfts i ny bransch och där metoder för företagande belyses ur ett nytt perspektiv. Mycket lärorikt och med glimten i ögat.


  • Gunilla Lindner, Handelskammaren
 • Förbered er på nya insikter, perspektiv och tankeställare!


  • Kalle Hardell, Venture Cup
Close