Jackie Kothbauer

En av Sveriges främsta digitala experter

Det här är sista gången världen förändras så här…långsamt. Jackie Kothbauer ger dig framtidskunskap och verktyg för att skapa morgondagens kundupplevelse och bygga ny affärer med AI och nätsmarta medarbetare. Hon tillhör Sveriges 100 populäraste föreläsare och har för tredje gången utnämnts som en av världens 150 främsta futurister och till en av Sveriges tio främsta experter på digital strategi. Författare till tre böcker om nätsmart affärsutveckling. Boka en föreläsning med Jackie här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • The Future NOW – Lär dig förstå hur AI förändrar din värld (anpassas efter bransch)
 • The Future NOW – Upptäck AI och den nya affärslogiken
 • The Future NOW – en handledning till morgondagens kundupplevelse, marknadsföring som folkrörelse, sociala varumärken, försäljning som service och detaljhandel som dejting
 • GREEN AI - Digitalisering är nyckeln till Hållbarhet
 • BUSINESS AI - Om ekosystem, digitala marknadsplatser och den nya kundresan
 • CARING AI - Om hur AI och nya digitala verktyg höjer livskvaliteten och förbättrar hälsan
 • Dreamers and DOERS – en personlig inspirationsföreläsning om konsten att förverkliga drömmar, hitta sina superstyrkor, odla sitt powernätverk och bli vän med motgång och framgång
 • The Startup of YOU – entreprenörskap som företagskultur, teambranding, social selling, nätsmarta ledare och självledarskap
 • Linkedin PROFESSIONALS – Driv försäljning, bygg laganda, odla företagskultur, öka samarbetet internt och bli en attraktiv arbetsgivare med hjälp av Linkedin
 • Social BUSINESS - Story your Success, Influencer Marketing, Personal Branding, Lifestyle Entrepreneur och Social Selling

Presentation

Digital transformation har dramatiskt ökat mängden data i samhället. Så hur skapar vi kundnytta och nya affärer med denna resurs? Genom att lära oss de nya möjligheterna som AI, plattformsekonomin, digitala assistenter, smarta städer och delningsekonomin innebär. Världen förändras i rask takt och därmed er roll i samhället.

Jackie Kothbauer är känd för sina pedagogiska och inspirerande föreläsningar. Med tankeväckande case och intressanta övningar får publiken en ny omvärldsbild. De tränar på att upptäcka nya produkter, bättre kunderbjudande och automatiseringspotential i sin egen verksamhet. För alla som vill skapa en bred förståelse och engagemang bland medarbetarna är Jackie Kothbauer en skänk från ovan.

Jackie Kothbauer är utsedd till en av Sveriges främsta digitala experter och har för tredje gången utnämnts till en av världens 150 främsta kvinnliga futurister. Hon är listad som en av Sveriges 100 populäraste föreläsare och författare till tre böcker om nätsmart affärsutveckling, ledarskap och marknadsföring. Därtill en flitig gäst i tv, tidningar, radio och poddar. Jackie har en bakgrund som venture manager på investmentbolaget AB Traction, ekonomijournalist på Dagens Industri och internetpionjär inom e-handel och gaming. Idag även startup advisor på Stockholm School of Entrepreneurship samt privat investerare i startups med inriktning mot plattformsekonomin, fintech och e-handel.

Boka en föreläsning med Jackie Kothbauer om framtiden, digitalisering, AI, sociala medier , digitala affärer och personligt varumärke här!

https://www.kvinnligatalare.se/wp-admin/post-new.php?post_type=speaker

Längd: 45 min – 1 timme

Jackie Kothbauer skräddarsyr sina föreläsningar och har bl.a case om consumer / retail, business ecosystem, AI och startup. Exempel på föreläsningsteman är:

The Future NOW – Lär dig förstå hur AI förändrar din värld
E-handeln, startups och digitaliseringen ritar om kartan i många branscher. Nu kommer AI på bred front vilket innebär nya hot och möjligheter. Kunderna inom B2C och B2B påverkas av ett allt snabbare flöde av nyheter, produkter och aktörer. Hur kan vi använda vår data, våra relationer och vår kompetens för att skapa oss själva på nytt?

En pedagogisk, kul föreläsning om AI som förändringsmotor. Den vänder sig till medarbetare på alla nivåer, som behöver få poletten att trilla ner. VAD innebär egentligen AI för mig?

The Future NOW – Upptäck AI och den nya affärslogiken
AI används redan idag i populära mobilappar. Dessutom lanseras helt nya tjänster och kunderbjudanden tack vare AI. Utländska konkurrenter och startups dyker upp för att AI gynnar stora, dominerande marknadsaktörer. Det utmanar allt fler verksamheter att uppgraderar sin IT-avdelning med kompetens kring AI och maskininlärning.

En fartfylld, spännande föreläsning med exempel från en rad olika branscher. Publiken får en ny syn på världen, framtiden och sig själva. HUR kan vi använda AI i vår verksamhet?

GREEN AI
Världens största utmaning är att rädda vår planet. Det kan vi bara göra tillsammans. Allt fler klimatforskare menar att AI kommer att vara nyckeln till att lyckas. Mängder av spännande exempel finns redan idag. Allt från jordbruk och gruvor till hotell, sjukvård och detaljhandel. Därmed får hela samhället chansen att lära sig använda ny teknik och utveckla en grön ekonomi. I Sverige har över hundra storföretag som Ikea, HM och Ericsson satt upp år 2030 som mål. Då skall de och deras leverantörer kraftigt ha minskat sitt klimatavtryck. Det betyder att nästan alla svenska företag påverkas. Är ni redo?

Från ”Kärnkraft, nej tack” till ”Klimatsmart glass”. De två största miljöbovarna är fossila bränslen (olja, gas, kol) och livsmedel. Eftersom vi alla äter mat, som har transporterats på fartyg, flyg och lastbilar, är det svårt att leva klimatsmart. I alla branscher finns mängder av svinn, överproduktion och bristande effektivitet. Vem vet hur många besökare i en butik som kommer att köpa vad? Tänk om vi slapp slänga mat, rea ut kläder och kunde tillverka rätt antal bilar, uppvärmda konferensrum och specialstål för byggbranschen. AI har en viktig roll att fylla för att matcha kundernas efterfrågan med företagens produktion. Potentialen för att spara på jordens resurser är stor!

AI utmålas ofta som en fara för alla som har ett jobb. Därför är det extra angeläget att människor får lära sig vad AI är. Hur fungerar AI i min vardag, på mitt jobb och i vår bransch? Jackie Kothbauer är digital futurist och en av Sveriges populäraste föreläsare. Hon är en skicklig historieberättare, som brinner för att hjälpa människor bemästra stora teknikskiften. Från megatrender, nya affärsmodeller och datadrivet arbetssätt till hur Kourtney Kardashian bygger en hälsokostaffär för hållbar livsstil på Instagram. ALLT handlar om grön AI.

BUSINESS AI
En föreläsning om datadriven affärsutveckling. Den handlar om ekosystem, digitala marknadsplatser, appar och ”Den nya kundresan och användarresan”. Arbetsmodeller och övningar för publiken. Samt färska AI-case från detaljhandel, konsumentvarumärken, tillverkningsindustri, resor och mötesindustrin, media och tech/telekom.CARING AI
Vård, skola, omsorg, hälsa, träning, prestation, motivation, arbetseffektivitet… Om hur AI och nya digitala verktyg höjer livskvalitén, förbättrar hälsan, ger alla barn en bra skolgång m m. Dessutom case om morgondagens arbetsplats, giggekonomin och fastighetsindustrins utveckling – coworking, coliving, space as a service och mängder av appar.

Boka en föreläsning med Jackie Kothbauer om framtiden, digitalisering, AI, sociala medier, digitala affärer och personligt varumärke på 031-780 32 35.

Visit Sweden
Salesforce
McDonalds
Umeå universitet
Tele2
Nike
PwC
SEB
Chalmers
Trendgalan
Drivhuset
Systembolaget
Stockholm Vatten
Stockholm School of Economics

– Utsedd till en av Sveriges 100 populäraste föreläsare
– Utsedd till en av världens 150 främsta kvinnliga futurister 3 gånger
– Författare till böckerna Mediababe, Nätsmart samt Du, LinkedIn & Karriären
– Utsedd till en av Sveriges främsta digitala experter av branschtidningen DIK
– Lärare på Handelshögskolan i Stockholms exekutiva ledarskapsutbildning SSE ExEd
– Grundare till Marianova.se
– Reporter på Dagens Industri
– Riskkapitalist AB Traction
– Deltagit i dokusåpan Rivalerna, den svenska versionen av The Apprentice
– Varit politiskt aktiv med fokus på näringsliv och utbildningsfrågor

 • Fantastiskt! Jackie var mer än vad vi kunde hoppas på. Bra dragare för eventet, fantastisk leverans och ett stort engagemang under hela dagen.

  • Anders Arbin, Konica Minolta
 • Har just förgyllt eftermiddagen med en förtrollande föreläsning på Linkedins Sverigekontor. Jacqueline Kothbauer gav det vassaste, det mest cutting edge, jag hört inom social rekrytering. Om ni får chansen att gå och se henne, ta den. Hon är extremt kunnig, men också fängslande, konkret, inspirerande – och hon gör det enkelt att sätta igång.

  • Kristian Borglund, Metros karriärredaktör
 • In a concrete way Jackie guided us in how to use social media more efficiently for sales, marketing and recruiting purposes. The session was loaded with practical tools and recommendations that can be used today, mixed with an interesting outlook into the future. What I like particularly is her overall and very up to date knowledge of the topic, her inspiring energy and that she freely moved from conceptual mode to practical mode. I can warmly recommend her.

  • Carl Lindeborg, Stockholm School of Economics Executive Education
 • Wow, vilken energiboost och värdefulla tips vi fick av Jackie Kothbauers föreläsning i Sundsvall på Business Innovation Day. Vi är supernöjda.

  • Susanne Nylén, Customer Relations Manager, Fiberoptic Valley
 • Fantastiskt! Jackie var mer än vad vi kunde hoppas på. Bra dragare för eventet, fantastisk leverans och ett stort engagemang under hela dagen.

  • Anders Arbin, Konica Minolta
 • Har just förgyllt eftermiddagen med en förtrollande föreläsning på Linkedins Sverigekontor. Jacqueline Kothbauer gav det vassaste, det mest cutting edge, jag hört inom social rekrytering. Om ni får chansen att gå och se henne, ta den. Hon är extremt kunnig, men också fängslande, konkret, inspirerande – och hon gör det enkelt att sätta igång.

  • Kristian Borglund, Metros karriärredaktör
 • In a concrete way Jackie guided us in how to use social media more efficiently for sales, marketing and recruiting purposes. The session was loaded with practical tools and recommendations that can be used today, mixed with an interesting outlook into the future. What I like particularly is her overall and very up to date knowledge of the topic, her inspiring energy and that she freely moved from conceptual mode to practical mode. I can warmly recommend her.

  • Carl Lindeborg, Stockholm School of Economics Executive Education
 • Wow, vilken energiboost och värdefulla tips vi fick av Jackie Kothbauers föreläsning i Sundsvall på Business Innovation Day. Vi är supernöjda.

  • Susanne Nylén, Customer Relations Manager, Fiberoptic Valley
Close