Annika Lidne

Internetdrottning & startup-expert

Hur stora intäkter missar ditt företag varje dag? Idag kretsar produktutveckling, marknadsföring och försäljning kring digitalisering. Annika Lidne hjälper din organisation att utvecklas och vässa er digitala kompetens. Hon är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och kända profiler kring digitalisering och digital affärsutveckling, sociala medier och onlinemarknadsföring samt startups och innovation. Boka experten Annika Lidne som moderator eller för en föreläsning på teman kring digitalisering.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Inspiration: Uppdatering onlinemarknadsföring och sociala medier - Lär dig det senaste nyheterna och best practise för att maximera utfallet av din investering i sociala medier.
 • Lönsamma digitala medier - att bygga affärer från sociala medier och köpt onlinemedia till försäljning med tydlig resultatuppföljning.
 • Kickstart Growth! En vitamininjektion i ditt företags marknadsföring och försäljning.
 • Startupmetodik i det mogna företaget - vad ditt företag kan lära från startupmetodik.
 • Innovationsworkshop utifrån Business Model Canvas - identifiera nya målgrupper, kanaler, paketering, partners och leverans som kan resultera i helt nya lönsamma affärer byggda på samma produkter som idag.
 • Digitalisering för ledning & styrelse - risker och möjligheter i den digitala ekonomin och nya verkligheten med digitalisering, automatisering, AI, blockchain, säkerhetsrisker och nya startupkonkurrenter.
 • Moderator inom entreprenörskap, företagande, tech, webb, internet, sociala medier, innovation.

Presentation

Med ett djupt och brett intresse för framtids- och företagsfrågor är Annika Lidne en av Sveriges mest kända profiler inom sociala medier, startups, innovation och digital affärsutveckling – och kallas ibland Sveriges Internetdrottning. Hon förekommer ofta i media och är tillgänglig både som moderator och föreläsare i dessa ämnen.

Annika Lidne arbetar som konsult inom sina profilområden för större företag, myndigheter och organisationer men är också engagerad i den skandinaviska startup-världen och driver startupföretaget Dramatify.com, är senior advisory board member på startuphubben SUP46, huvudförfattare av Svenska startupmanifestet samt driver startupfrågor gentemot riksdag och regering.

Annika har lång och bred erfarenhet inom media, kommunikation, internet och företagsutveckling. Hon har bland annat varit VD för ett antal mediabolag, men också arbetat aktivt som journalist, projektledare och kreatör. Annika Lidne anlitas ofta som jurymedlem i exempelvis Open Knowledge Awards, Stockholms Innovationspris och Stora PR-priset.

Annika Lidne utgår ifrån uppdragsgivarens önskemål och specialskriver de flesta av sina framträdanden och anpassar till målgruppen. Hennes föreläsningar ger inspiration och ny kunskap som går att omsätta i praktiken direkt.

Boka Annika Lidne som moderator eller för en föreläsning inom områden som kommunikation och marknadsföring, sociala medier, affärsutveckling, innovation, företagande och digitalisering.

“Otroligt inspirerad med mycket ökad kunskap att gå hem och direkt omsätta i praktiken”,  är en vanlig reaktion efter Annika Lidnes föreläsningar.

Annika utgår ifrån uppdragsgivarens önskemål och specialskriver de flesta av sina framträdanden, och anpassar till målgruppen och deras behov för maximal relevans. Det gör att beställaren kan beställa rätt nivå och innehållsvinkling utifrån sitt perspektiv. Beställaren kan även ge önskemål på en skräddarsydd föreläsning inom Annikas huvudområden.

Annika Lidne är även en populär och kunnig moderator inom dessa områden.

Boka Annika Lidne på 031-780 32 35.

Internetdagarna
Stora Detaljhandelsdagen
Turistgalan
Svensk Mjölk
TeliaSonera
Stockholm School of Economic
HyperIsland
Marknadsföreningen Göteborg
Stora Entreprenörsdagen / Almedalen
Streaming Tech Sweden
Chefsdagarna
Elmarknadsdagarna
Saminvest
IDG
Dataföreningen
Stockholms Handelskammare
Disney Nordics
Dramaten
Skånetrafiken
SMHI
Naturhistoriska Riksmuseet
Jönköpings Kommun
Svenska Betongföreningen
Bisnode
MyNewsdeskDagarna

– Medgrundare och VD för Dramatify som 2015 blev utsedd till “en av världens mest innovativa startups inom televisions- och videoteknologi” av en av världens viktigaste TV-marknader, MIPTV.
– Finalist (som företagsgrundare och designer) till InUse Design Awards 2016
– Senior advisory board member, SUP46
– Huvudförfattare till Svenska Startupmanifestet
– Medgrundare och VD för Sveriges första crossmediabyrå t-a-n-k
– VD för de två bolagen i finska koncernen Editas svenska contentdivision
– Utvecklade juridiska internetbaserade nyhetstjänsten PointLex till marknadsledande i Skandinavien
– Introducerade sociala medier på bred front i PR- och företagsvärlden genom Disruptive Media-konferenserna sedan 2007
– Utbildad vid Berghs School of Communication

 • Otroligt inspirerad med mycket ökad kunskap att gå hem och direkt omsätta i praktiken!

  • Åhörare föreläsning
 • Otroligt inspirerad med mycket ökad kunskap att gå hem och direkt omsätta i praktiken!

  • Åhörare föreläsning
Close