Annika R Malmberg

En av Sveriges mest färgstarka talare

Annika R Malmberg bjuder på träffsäkra och roliga tolkningar av hur olika vi människor kan se på livet och vilka konsekvenser det kan få när vi ska försöka komma överens med varandra. Både på jobbet och hemma. Med en blandning av föreläsning och rent artisteri, alltid med topputvärderingar, räknas hon idag som en av landets i särklass mest eftertraktade talare. Oavsett om det handlar om team, försäljning, ledarskap eller personlig utveckling är det rappt och roligt. Annika är en föreläsare du minns!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Relationskompassen – 10 knep för ett framgångsrikt samarbete
 • Make it work - en guide till fungerande relationer
 • Hållbara relationer – smarta tips för samarbete i tider av förändring
 • Starkare tillsammans – hur leda andra i tider av oro och förändring
 • Powerful together (på engelska)
 • Tändvätska - om motivation och arbetsglädje
 • Gillar alla smileys? Om hur man kommunicerar och samarbetar i en vardag som blir alltmer digital
 • Lyfta varandra - när vi gör varandra bättre
 • I ljuset av #Metoo - hur möta varandra med respekt och tillit
 • Ta skit! Gör det till guld
 • Klick and collect – och andra nya trender inom detaljhandeln
 • Guldläge - så lyckas du som butikssäljare
 • Ökad konkurrenskraft med äkta omsorg om kunderna
 • Ledarskap som märks och gör skillnad
 • Sälj mera, till flera

Presentation

Få kan som Annika R Malmberg på ett så underhållande sätt beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. Hon pratar ofta om samarbete, kommunikation och hur alla (oavsett temperament och personlighet) har rätt att må bra på jobbet. Men vad som är att ”må bra” och hur vi definierar ”arbetsglädje” måste få vara olika saker för olika människor.

Föreläsningarna är ofta så fyllda med dråpliga exempel att deltagarna skrattar högt av igenkänning, men också stannar upp och funderar kring det egna ansvaret att visa respekt för andra. Att acceptera att vi är olika och att vi alla behöver bli bättre på att anpassa oss och mötas på halva vägen, för att undvika onödiga krockar. Med konkreta råd och verktyg, om team och samarbete, visar Annika hur vi på riktigt ska kunna lyfta varandra.

Med sin yrkesbakgrund som både säljare och ledare (och utbildare inom samma områden) kan Annika R Malmberg även på ett fängslande och initierat sätt föreläsa om försäljning och ledarskap, och hur man tar sig igenom motgångar och alla typer av svårigheter. Exemplen är många och flera vittnar om att de efter en föreläsning med Annika blev så inspirerade att de faktiskt gick hem och gjorde saker annorlunda. Och fick resultat.

Annika har över 30 års erfarenhet av möten med människor och är grundare och VD för Hamilton Group och författare till fem böcker: ”Relationskompassen – 10 knep för att inte tappa bort varandra”, ”Make it work – en guide till fungerande relationer”, ”Tändvätska – så blir du mer framgångsrik”, ”Ta skit! Och gör det till guld” och ”Guldläge – Så lyckas du som butikssäljare”. Annika är aktuell med den egna föreställningen Relationsshowen som nu är en av hennes mest populära digitala föreläsningar och har ofta synts i rutan som favoritexpert hos Filip och Fredrik i Breaking News. Annika har blivit nominerad till Årets Talare, listad som en av Sveriges Superkommunikatörer och är en av endast tre talare och den enda kvinnan Sverige som fått utmärkelsen Diamond Speaker. På fritiden tränar hon med sin man och kollega Johan i multisport en uthållighetssport som bygger på lagarbete. Hon coachar även andra multisportlag i samarbete och att vara bäst när det gäller.

Boka en föreläsning med inspirerande Annika R Malmberg på teman kring team, försäljning, ledarskap och personlig utveckling.

Hållbara relationer – smarta tips för samarbete i tider av förändring
Annika R Malmberg har lång erfarenhet av att coacha grupper och team till framgång och talar gärna om ett ämne som aldrig varit viktigare än nu – nämligen våra relationer. Få kan som Annika på ett så underhållande sätt beskriva människors olikheter och med sådan värme och humor visa hur vi alla kan bli bättre på att samarbeta, även när vi är under press.

Annika ger oss sina bästa tips för hur man stärker gruppen och får den att hålla under tider av oro, ovisshet och förändring. Det handlar om hur vi kan bli bättre på att skapa (digitala) möten som passar alla, hur man hittar sin tändvätska och ger varandra något så praktiskt som sin bruksanvisning. Allt för att gruppen, samarbetet och individen ska hålla på sikt.

Bli bättre på att ta ansvar för vem vi är och vad vi behöver (och inte behöver) av varandra, allt för att underlätta samarbete, förändringsarbete och att hitta glädjen tillsammans.

Starkare tillsammans – hur leda andra i tider av oro och förändring
Få värdefulla tips och idéer om hur man kan utveckla ledarskapet, sig själv och andra för att snabbare uppnå resultat.
Det finns inga omöjliga människor det finns bara olika människor som motiveras på olika sätt. Under en timme kommer du få mängder med tips och idéer om vad du kan göra för att bli tydligare i ditt eget ledarskap och hur vi alla kan bli bättre på att skapa resultat tillsammans med andra. Även om vår grupp arbetar på distans.

– Trovärdighet – hur vinner man respekt och blir den ledare som andra får förtroende för.
– Framgångsrikt samarbete – många säger att de lärt känna sina arbetskamrater och sitt team bättre när alla sitter spridda och arbetar på distans, men hur bra har vi blivit på att även samarbeta och hjälpas åt? Enkla tips kring team- och samarbete som även går att använda när vi arbetar på distans.
– Människors olikheter och personprofiler. I syfte att ännu bättre kunna leda sig själv och andra. Det finns inte ett sätt att leda på distans, utan nästan lika många sätt som du har medarbetare. Vet du att du använder tiden rätt?
– Tändvätska – min egen och andras. Hur hittar man den och får fart på den?
– Min egen bruksanvisning – hur tar man fram den och delar den med andra
– Avslutning – ta ansvar för sig själv och vem man är och vad man behöver för att kunna göra ett bra jobb. Ta ansvar för sitt chefsjobb genom att ha rätt kunskaper och insikter om sitt team, vilka de är och vad de behöver av mig som ledare
– Extra om det finns tid: Ha möjlighet att via chatt kunna kommentera och ställa frågor. Vissa frågor kan besvaras under själva inspirationstimmen och andra kan gruppen själva jobba vidare med efter det att föreläsningen är klar.

Digitalt upplägg:
Kan levereras som en inspirerande föreläsning på 45-60-90 min. Man kan också bjuda in till dialog och tillåta frågor i chatten som sedan besvaras i slutet, då behöver någon från den egna organisationen agera moderator/administratör/mötesledare. Vill man så kan man också i slutet av föreläsningen dela in deltagarna i olika breakoutsessions-rum och låta deltagarna i mindre grupper få samtala med varandra om det Annika just föreläst om och sedan samla ihop gruppen igen. Syftet med det är att deltagarna också ska få en chans att ställa frågor och prata med andra som är i samma situation.

Skatteverket
Folktandvården
Regeringskansliet
DesignTorget
Akademibokhandeln
Karolinska sjukhuset
Polarn O. Pyret
KICKS
Regeringskansliet
Scania
Tre Värmlandstrafik
Landstinget i Östergötland
Akademiska sjukhuset
Glitter

– Nominerad till Årets Talare 2016
– En av Sveriges Superkommunikatörer
– En av endast tre talare i Sverige som fått utmärkelsen Diamond Speaker
– Författare till 5 böcker: RELATIONSKOMPASSEN – 10 knep för att inte tappa bort varandra, MAKE IT WORK – En guide till fungerande relationer, TÄNDVÄTSKA – Konsten att brinna utan att brinna upp, TA SKIT! Och gör det till guld samt GULDLÄGE – Så lyckas du som butikssäljare.
– Certifierad i Insight Discovery som beskriver personlighetstyper genom färger.
– Certifierad i EQI, ett verktyg för att mäta och utveckla emotionell intelligens.
– Medlem i ATD Association för Talent Development.
– Konsult i över 25 år
– Grundare och VD Hamilton Group

 • Vilken kvinna! Det var bland det bästa jag någonsin sett.

  • Deltagare, Stora Motivationsdagen
 • Annika är verkligen en briljant föreläsare. Tydlig, rolig och energisprakande.

  • Lotta Zingmark, Seminar Design Group
 • En strålande one-woman-show som var både underhållande, tänkvärd och inspirerande. Jag har varit på en hel del föreläsningar men ingen som denna!

  • Katarina Stenqvist, SRF
 • Annikas föreläsning var helt outstanding. Hon tryckte på precis allt det som kan kunde känna igen. Där tar jag med mig mycket lärdom om personlighetstyper men framför allt om mig själv i min yrkesroll. Mycket lärorikt.

  • Deltagare, Sitevisiondagarna Örebro
 • Vilken kvinna! Det var bland det bästa jag någonsin sett.

  • Deltagare, Stora Motivationsdagen
 • Annika är verkligen en briljant föreläsare. Tydlig, rolig och energisprakande.

  • Lotta Zingmark, Seminar Design Group
 • En strålande one-woman-show som var både underhållande, tänkvärd och inspirerande. Jag har varit på en hel del föreläsningar men ingen som denna!

  • Katarina Stenqvist, SRF
 • Annikas föreläsning var helt outstanding. Hon tryckte på precis allt det som kan kunde känna igen. Där tar jag med mig mycket lärdom om personlighetstyper men framför allt om mig själv i min yrkesroll. Mycket lärorikt.

  • Deltagare, Sitevisiondagarna Örebro
Close