Jessica Löfström

Entreprenör och byggpionjär

Jessica är en entreprenör som har drivit företag inom allt från souvenirimport och konsthantverk till viltkött. Hon var den första att starta ett bemanningsföretag inom byggbranschen och omsätter idag 100 miljoner kr. Där har hon blivit en pionjär som lärt hela byggbranschen om bemanning, rekrytering och affärsetik. Som föreläsare inspirerar Jessica till att alltid kämpa för det man tror på och att aldrig ge upp. Boka en föreläsning med den framgångsrika entreprenören Jessica Löfström här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Inspirationsresan - Resan i att vara pionjär i byggbemanning, striden med Byggnads och ExpanderaMeras upp och nedgångar.

Presentation

Jessica Löfström är en entreprenör som har drivit företag inom alltifrån souvenirimport och konsthantverk till viltkött. Med sitt företag ExpanderaMera har hon mot alla odds skapat det första bemanningsföretaget inom byggbranschen. Företaget började år 2000 med att hyra ut möbelmontörer men expanderade ganska snart till att hyra ut personal till byggsektorn. De hjälpte arbetslösa med jobb och boende i Stockholm med en lön över genomsnittet, men facket motarbetade henne och företaget sattes i blockad.

– När man gör någonting som är rätt och blir motarbetad, då blir man fruktansvärt arg, säger Jessica.

Efter sju års envis kamp hade hon lyckats få till ett fungerande avtal med fackföreningen Byggnads och hade därmed öppnat vägen för alla bemanningsföretag som vill in i byggsektorn. Jessica har varit en pionjär som uppfostrat och lärt hela byggbranschen om bemanning, rekrytering och affärsetik.

Hennes företag fäster stor vikt vid personalens kompetens och har arbetat hårt för att lyfta moralen inom branschen, bland annat genom att skriva debattartiklar och införa en fond mot svartjobb. Hennes mission är att få fler kvinnor i ledande positioner, och att de ska stå upp och slåss för sina åsikter, synpunkter och för varandra. Rekryteringsbolaget är idag verksamt i hela Sverige och rekryterar från hela Europa. Företaget har funnits sedan år 2000, har 150-200 anställda och är ett av de snabbast växande i landet med en omsättning på 100 miljoner kronor. Företaget är dessutom på väg att bli Europas största bemanningsföretag inom bygg, anläggning och fastighetssektorn.

Jessica Löfström är en envis entreprenör som alltid har gått sin egen väg. Hon har tagit emot flertalet priser för sitt företagande, bla som Gasellföretag och SvD Affärsbragd. Jessica Löfström talar om resan i att vara pionjär inom byggbemanning, striden med Byggnads och företagets upp och nedgångar – där det viktigaste budskapen är att kämpa, våga satsa och brinna för det man tror på. Boka en föreläsning med den framgångsrika entreprenören här.

Helsingborgs näringslivsdagar
Handelshögskolan
Sveriges Byggindustrier
Handelskammaren Mälardalen

– VD på Expandera Mera
– SvD Affärsbragd
– Utsett till Superföretag av Veckans Affärer
– Gasellföretag
– Vinnare av Göranpriset
– ”Sveriges Bråkigaste” av Passion fo rBusiness
– Listad som en av Sveriges mäktigaste under 40 år, av Affärsvälden
– Finalist i Beautiful Business Award
– Finalist i Entrepreneur of the Year