Emy Blixt

Internationell träsko-företagare

Emy Blixt är grundare till succéföretaget Swedish Hasbeens. I en värld av massproduktion har Emy genom "learning by doing" och utan externt kapital byggt ett starkt modevarumärke som värnar om svensk tradition, kvalitet och miljö. Hör Emys inspirerande historia om hur de slagit internationellt i 70 länder och fått celebriteter som Sarah Jessica Parker, Kylie Minogue och Sienna Miller att bära Swedish Hasbeens skor.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Från dammiga träskor till hyllat internationellt modeföretag.

Presentation

Emy Blixt är grundare till succéföretaget Swedish Hasbeens som är ett modeföretag som designar och producerar retroinspirerade skor, väskor, bälten och andra accessoarer. År 2007 köpte hon ett gammalt lager med träskor och idag har hon 14 anställda, omsätter 55 miljoner och exporterar sina produkter till 70 länder. På fem år växte företaget från 5 000 producerade par skor till 50 000 per år varav 75 % på export.

I en värld av massproduktion har Emy genom ”learning by doing” och utan externt kapital byggt ett starkt varumärke som värnar om svensk tradition, kvalitet och miljö. Bortglömda svenska fabriker har åter fått sysselsättning när utmaningen har varit att behålla hantverkstraditionen i tillverkningen och samtidigt tillämpa en mer ekologisk och hållbar produktion.

Emy föreläser med värme och humor om sin egen resa och tro på att man kan förändra världen om man kombinerar en bra produkt med ett bra budskap. Hör henne berätta om hur sociala medier har burit fram varumärket, hur de har slagit igenom i bl.a USA och fått celebriteter som Sarah Jessica Parker, Kylie Minogue och Sienna Miller att bära Swedish Hasbeens skor.

Drivhuset
Tillväxtverket
Almi
Modeink Borås

Utbildad lärare
Årets Företagerska (Beautiful Business Award)
Årets Trend (Trendgalan)
Nominerad Guldknappen (Damernas Värld)

  • Tokbra! Bästa inspirationen på länge. Emys leende smittar och man känner "kan hon så kan jag".

    • Anna Nilsson, Eventgäst på Beautiful Business Award
  • Tokbra! Bästa inspirationen på länge. Emys leende smittar och man känner "kan hon så kan jag".

    • Anna Nilsson, Eventgäst på Beautiful Business Award
Close