Camilla Ljunggren

Innovationsexpert och bästsäljande entreprenör

Camilla Ljunggren är innovationsexpert och en av Sveriges största talanger inom näringslivet. Hon har nominerats till ett antal priser, listas som en av framtidens makthavare och är utsedd till en av Europas bästa unga entreprenörer av tidningen Business Week. Vid sextonårs ålder lanserade Camilla sin egen innovation och varumärket Pluring, som under många år var Designtorgets mest sålda produkt. Boka en föreläsning om entreprenörskap, innovation, startups och karriär med Camilla Ljunggren här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • The career advice you probably didn’t get
 • Think like a startup
 • Walk the Talk - innovationsworkshop
 • Nätverka - hur gör man? Vad är ett personligt varumärke?
 • Camilla skräddaryr sitt material efter era önskemål
 • Moderator

Presentation

Camilla Ljunggren är entreprenör och grundare av ett flertal bolag och organisationer. Mest känd är Camilla för varumärket och innovationen Pluring som hon tog fram redan 2001 och exporteras världen över. Camilla har en bakgrund inom affärsutveckling och produktdesign med bl.a en BBA från Jönköping International Business School (JIBS) med inriktning på Management & Innovation. En talang för att se affärsmöjligheter i kombination med erfarenhet av bolagsbyggande, ledarskap, innovation och industriell produktion har gett henne många intressanta uppdrag.

Camilla Ljunggren har grundat och är VD för Business Challenge som samlar ett unikt nätverk av seniora ledare, entreprenörer, investerare och experter för att hjälpa unga entreprenörer att utvecklas. Hon har tidigare varit VD för Enactus (SIFE) Sverige, en internationell organisation med verksamhet i över 50 länder. Camilla har även arbetat på börsnoterade företag så som H&M och Husqvarna, haft flertalet styrelseuppdrag och är Advisory Board för NasdaqOMX och Berghs. Redan som 23 åring utsågs Camilla Ljunggren till en av Europas bästa unga företagare av tidningen Businessweek. Veckans Affärer har två gånger utnämnt henne till Supertalang och hon har prisats för sitt entreprenörskap och ledarskap av bl.a näringsminister Mikael Damberg, H.K.H Prins Daniel, Swedbank, WWF, Teknikföretagen och Vinnova.

De senaste åren har Camilla Ljunggren främst arbetat med affärsutveckling för ett hundratal bolag – med fokus på digitala trender, innovation och entreprenörskap. Med en fot bland de senaste trenderna och en fot i näringslivet, har Camilla Ljunggren byggt ett unikt nätverk med världens främsta företagsledare, framstående entreprenörer, investerare och experter. Hon har gedigen kunskap om den svenska start-up scenen, innovation, digitalisering och ledarskap i förändring samt av 80- och 90-talist generationerna. Och en lång erfarenhet av att analysera affärsidéer och affärsmodeller samt att utforma och realisera strategier.

Camilla Ljunggren är en mycket uppskattad föreläsare både i Sverige, Europa och världen. Hur kan man använda sig av entreprenörskap, kreativitet och innovation för att bygga effektivare och konkurrenskraftiga organisationer, behålla och attrahera talang? Med ödmjukhet och humor förklarar hon hur små startups lyckas springa om multinationella storbolag. Som en av Sveriges största talanger inom näringslivet delar Camilla även med sig av sina erfarenheter och sin syn på karriär. Genom sina inspirationsföreläsningar motiverar hon alltifrån skolelever till företagsledare att ta tillvara på möjligheter.

Boka en föreläsning med Camilla Ljunggren på teman kring entreprenörskap, kreativitet, innovation, startups och karriär.

Foto: Daniel Roos (Tidningen Entreprenör)

Camilla Ljunggren specialskriver sina föreläsningar utifrån era önskemål. Exempel på föreläsningar är:

The career advice you probably didn’t get – Camilla Ljunggren har gjort en kometkarriär och hunnit göra mer än de flesta hinner med under ett helt arbetsliv. Den här inspirationsföreläsningen passar dig som vill ha ett arbetsliv du aldrig vill ta semester ifrån –  oavsett om du är student och i början av din karriär, om du är young professional, driver eget företag, är anställd eller om du är ledare för en global organisation.

Think like a startup – hur kan små startups lyckas springa om multinationella storbolag? Vad kan företag och organisationer lära sig av startups sätt att arbeta. Bygg konkurrenskraftiga organisationer – innovation är viktigare än någonsin! Attrahera och behåll talang och kompetens – värderingar, organisationsstrukturer, ledarskapets betydelse för generation X&Y. Think like a startup passar alla typer av organisationer och målgrupper.

Walk the Talk – innovationsworkshop – här arbetar vi med konkreta processer och verktyg för att komma igång med innovation och förändring i praktiken.

Boka en föreläsning med Camilla Ljunggren på teman kring entreprenörskap, nätverkande, karriär, innovation och framtidens ledarskap på 031-780 32 35.

The European Union
Svenskt Näringsliv
KK-stiftelsen
Ung Företagsamhet
Uppsala Universitet
Handelshögskolan
ALMI
Tillväxtverket
KomTek
Länsstyrelsen
Industrifonden
Post Davos Nordic Forum
EMAX Nordic
Konsumtions Föreningen (KF)
Arbetets Museum
NyföretagarCentrum,
Sveriges Radio
KomTek
Investor
Vox PR
Swedbank
Luleå Ski&Business
Academic Work
Sveriges Ingenjörer

– Advisory Board för NasdaqOMX och Berghs School of Communications
– Utsedd till Supertalang av Veckans Affärer flera gånger
– Utsågs redan som 23 åring utsågs till en av Europas bästa unga företagare tidningen Businessweek
– Har prisats för sitt entreprenörskap och ledarskap av tex. näringsminister Mikael Damberg, H.K.H Prins Daniel, Swedbank, WWF, Teknikföretagen, Vinnova, Tillväxtverket, TCO & Ledarna och investmentbolaget Spiltans grundare Sollo’s minnesfond.
– Tvåfaldig finalist Anders Walls stipendie i Entreprenörskap
– Tidigare ledamot Ung Företagsamhet
– Nominerad till Young Entrepreneur of the Year Award Europe 2008
– BBA från Jönköping International Business School (JIBS) med inriktning på management & innovation och har även studerat design vid Textilhögskolan i Borås
– Andraplats i Europamästerskapen i ungt företagande 2002

 • Ingenting verkar omöjligt för Camilla, och det smittar av sig! Jag kommer gå härifrån med ny kraft att genomföra mina drömmar.

  • Student vid universitet i norra Sverige
 • Camilla inspirerar och motiverar människor i alla åldrar till att ta initiativ och genomföra förändring med små resurser. Hon förenar mogenhet med humor i sina föreläsningar och drar slutsatser som även den mest inbitne konservatist är beredd att hålla med om.

  • Företagsledare i medelstort företag
 • För Camilla handlar det inte om tur eller rätt förutsättningar, det är driftighet och att ta till vara möjligheter som gäller. Något som vi alla behöver bli bättre på och påminnas om ibland.

  • Toppchef i europeiskt näringsliv
 • Ingenting verkar omöjligt för Camilla, och det smittar av sig! Jag kommer gå härifrån med ny kraft att genomföra mina drömmar.

  • Student vid universitet i norra Sverige
 • Camilla inspirerar och motiverar människor i alla åldrar till att ta initiativ och genomföra förändring med små resurser. Hon förenar mogenhet med humor i sina föreläsningar och drar slutsatser som även den mest inbitne konservatist är beredd att hålla med om.

  • Företagsledare i medelstort företag
 • För Camilla handlar det inte om tur eller rätt förutsättningar, det är driftighet och att ta till vara möjligheter som gäller. Något som vi alla behöver bli bättre på och påminnas om ibland.

  • Toppchef i europeiskt näringsliv
Close