Ingela Hemming

Föreläsare med CSR i fokus

Ingela Hemming föreläser inom områden som CSR, entreprenörskap och ekonomifrågor. Hennes unika erfarenhet som företagsanalytiker på bland annat UD, Närings- och Finansdepartementet samt Europaparlamentet och som SEB:s externa talesperson i småföretagsfrågor ger henne en bredd som gör att hon passar perfekt som föreläsare och moderator både till de stora företagsarrangemangen och till de små nätverksträffarna.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Därför är hållbarhetsfrågor och CSR så viktigt och så gör du för att lyckas!
  • Så påverkas svenska företagare av det som händer i omvärlden
  • Så får du finansiering till ditt företag
  • Bästa tipsen när du ska starta företag
  • Vikten av att kommunicera på rätt sätt
  • Ingela anpassar alltid sina föreläsningar efter kundens önskemål
  • Konferencier och moderator

Presentation

Ingela Hemming föreläser inom områden som CSR (Corporate Social Responsibility), entreprenörskap och företagsekonomi. Hon har tidigare arbetar som bland annat företagsanalytiker, på EU-kommissionen, i Regeringskansliet (UD, Näringsdepartementet och Finansdepartementet) och Europaparlamentet i Bryssel. Under nästan tio år jobbade hon på SEB som Företagarekonom – vilket innebar att hon gav råd och tips till småföretag. En röd tråd har alltid varit företags- och tillväxtfrågor, samt hållbarhetsfrågor och CSR.

Idag driver Ingela eget företag där ett stort fokus ligger kring just CSR-frågor. Bland annat producerar hon olika textila produkter på ett så miljövänligt sätt som möjligt, samtidigt som hon skänker en del av vinsten till välgörande ändamål. Hon är även aktiv i samhällsdebatten kring frågor om hållbarhet och entreprenörskap. Hon är övertygad om att entreprenörskap är nyckeln för att vi ska uppnå ett hållbart samhälle.

Ingelas föreläsningar är energigivande och inspirerande samtidigt som hennes bakgrund ger en stor tyngd i det hon framför. Hon kan även agera moderator inom de områden hon föreläser och med sin breda ekonomiska bakgrund kan hon snabbt sätta sig in i de flesta frågor med koppling till ekonomi.

Sydsvenska handelskammaren
Nyföretagarcentrum
SEB-kundträffar
Handelshögskolan i Stockholm
Franska handelskammaren i Sverige
Svenska ambassaden i Washington DC
Rese- och turistnäringen i Sverige
Dagens industris ’Gasell-träffar’

Driver aktiebolag inom textilbranschen med fokus på hållbarhetsfrågor
Tidigare SEB:s externa talesperson i småföretagsfrågor
Tidigare anställd på Europaparlamentet och EU-kommissionen
Tidigare anställd i Regeringskansliet på Finansdepartementet, Näringsdepartementet och UD.
Tidigare anställd på Nutek och som företags- och marknadsanalytiker