Johanna Stål

Hållbarhetsspanare och chefredaktör

Johanna Stål är chefredaktör och grundare till hållbarhetsmagasinet Camino. Hon är en flitigt anlitad föreläsare, moderator och hållbarhetsexpert. Hon har mött några av världens främsta på hållbarhetsområdet och besökt både ökenfestivaler och brasilianska ekobyar i jakt på det som skapar verklig förändring och gör skillnad. Johanna Stål är känd för att informera och inspirera nyanserat utan pekpinnar. Hon lyfter fram möjligheter, innovationer och lösningar på några av vår samtids största utmaningar.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hållbarhetstrender som förändrar världen
  • Nudging – allt som behövs är en knuff
  • Framtidens mat
  • Du sköna nya värld – framtidslösningar för en krisande planet
  • Att driva ett värderingsstyrt mediebolag – berättelsen om Camino

Presentation

Chefredaktören Johanna Stål uttalar sig ofta som sakkunnig i media inom hållbarhetsfrågor och hon efterfrågas som både föreläsare, moderator, debattör och skribent. Med små medel har hon som grundare av magasinet Camino skapat en helt ny nisch i tidningsvärlden och gjort Camino till ett av Sveriges mest respekterade magasin – med koll på det senaste inom hållbarhet och framtidsfrågor. Idag ger mediebolaget även ut uppdragstidningar på området hållbar utveckling, arrangerar events och föreläser samt modererar. Johanna Stål har vid sin tid på Camino varit med och skapat en annorlunda medieröst, och hon kallar ofta mediebolaget för en “do-tank”,  där smart marknadsföring på liten budget och kreativa sätt att göra sin röst hörd i viktiga frågor har varit ett signum.

Johanna Stål är en av författarna bakom böckerna ”Energi – hur design kan göra skillnad”,  ”Materialens magi – design för en skräpfri värld.” samt boken ”Ett hållbart liv”. Dessutom är hon jurymedlem i Gothenburg Sustianability Award och medverkar i MISTRAs forskningsprogram Hållbar konsumtion- från nische till mainstream.

Johanna Stål har mött några av världens främsta på hållbarhetsområdet och har i perioder bott i USA, Chile och Peru där hon besökt allt ifrån ökenfestivaler till brasilianska ekobyar i jakt på det som skapar verklig förändring och gör skillnad. Hon är mycket kunnig i hållbarhetsfrågor och känd för att i sina föreläsningar inspirera, skapa hopp och underhålla – trots att ämnet ofta kan kännas tungt. Hör henne föreläsa om hållbarhetstrender som förändrar världen eller om framtidslösningar för en krisande planet.

Boka en föreläsning med Johanna Stål på teman kring hållbar utveckling, miljö, klimat och energi.

Foto: Harald Nilsson

Johanna Stål anpassar material efter målgruppen. Se förslag på rubriker ovan. Johanna arbetar även som moderator i sammanhang som berör hållbarhet, livsstil, hälsa, socialt företagande, företagande, eller gröna trender.

Fossilfritt Sverige
Göteborgs Filmfestival
Malmö stad
Åre Sustainability Summit
Globala skolan
Energikontoret Linköping
Bokmässan i Göteborg
Lantbrukarnas riksorganisation
Göteborgs Universitet
Rättvis handelsforum
Agenda 21
Designboost
Miljöteknikmässan
Hem & Villa
Miljötinget
Göteborgs Universitet

– Chefredaktör och en av grundarna till Camino magasin
– Författare till böckerna ”Ett hållbart liv”, ”Energi- Hur design kan göra skillnad” samt ”Materialens magi”
– Jurymedlem i Göteborgspriset för hållbar utveckling
– Jurymedlem / styrelseledamot i Din El Miljöfond
– Utsedd till Sveriges 40:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt samt en av Sveriges hundra framtida ledare av Veckans Affärer