Jana Söderberg

Ledarskapscoach och kommunikationstränare

Jana Söderberg är en föreläsare med förmågan att sätta fingret på den ömma punkten. Under sina föreläsningar talar hon om ämnen som självkänsla, motivation, kommunikation och neuroledarskap - och visar hur du kan leva hållbart som människa. Lika uppskattad av företag som skolor och idrottsföreningar. Med en blandning av vetenskaplig fakta, konkreta verktyg och finurlig humor får publiken med sig mer än bara kunskap. Boka en inspirerande föreläsning med Jana Söderberg här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Neuroledarskap - Om konsten att leda dig själv, andra och ett företag på hjärnans villkor
 • Den inre matchen - Om konsten att motivera dig själv och vinna över negativa tankemönster
 • Vad jag säger och vad du hör - Att kommunicera på hjärnans villkor
 • Våga vara

Presentation

Jana Söderberg är samtalsterapeut, kommunikationstränare och coach. Med en uppväxt i det forna Östtyskland och en gedigen bakgrund som psykoterapeut, civilekonom, coach och idrottare i bland annat Sverige, Tyskland och USA har hon skaffat sig en sällsynt bred kunskap när det gäller personlig utveckling.

Vi talar ofta om hållbarhet när det handlar om miljö eller organisation, men hur är det med individens hållbarhet? Hur ska vi orka med den snabba takt vi lever i? Jana Söderberg förklarar begreppet “personlig hållbarhet” som handlar om just detta. Hon talar även om självkänsla, kommunikation och neuroledarskap – det vill säga konsten att leda sig själv och andra på hjärnans villkor.

Jana Söderberg har skrivit flera böcker inom dessa ämnen, bland andra “Sluta jämföra dig med andra – våga vara dig själv”, “Våga vara – visa barn vägen till bättre självkänsla” och ”Vad jag säger och vad du hör – om konsten att mötas”. Hon har också haft det ärofyllda uppdraget som Sommarpratare i P1.

Föreläsningarna med Jana Söderberg kännetecknas av direkt användbarhet, mätbarhet, humor och motivation. Med kunskap om företagande, ekonomi och mänskligt beteende kan hon skickligt väcka känslor samtidigt som hon levererar intressanta fakta. När vi känner mer minns vi också bättre, och vi lämnar föreläsningen med massor av nya idéer och verktyg för att omvandla dem till praktisk handling.

Boka en inspirerande föreläsning med Jana Söderberg om personlig utveckling, kommunikation och neuroledarskap.

Neuroledarskap – Om konsten att leda dig själv, andra och ett företag på hjärnans villkor

Många elitidrottare får idag motivationsträning som en självklar del i sitt träningsprogram. Förmågan att mentalt kunna hantera en kritisk tävlingssituation, skadeperiod eller andra motgångar förutsätter träning och kunskap om hur hjärnan fungerar. Som ledare krävs det idag samma mentala styrka för att kunna se möjligheter i en snabbt förändrande värld och för att vara den inspirerande chefen som skapar engagemang och glädje trots höga utmaningar.

Idag är enbart ca 16 procent av Sveriges anställda motiverade i sitt arbete (undersökning av SIFO). En skrämmande siffra. Hur kan vi öka motivationen och engagemanget i våra organisationer?

Neuroledarskap handlar om förståelsen för hjärnans grundmekanismer och hur dessa med konkreta verktyg kan påverkas för att skapa motivation, arbetsglädje och personligt ansvarstagande. Du kommer att få konkreta verktyg hur du i din arbetsmiljö kan skapa ett klimat där du kan vara ditt bästa JAG och där andra känner sig motiverade att utveckla sin fulla potential.

Den inre matchen – Om konsten att motivera dig själv och vinna över negativa tankemönster

Grannen springer Lidingöloppet, din bästa vän köper sommarstuga och din kollega har precis bestämt sig för att starta eget. Och vad vill du? Känns det som om något fattas och att ditt liv försvinner mellan vardagsrutiner och fredagsmys? Ta över rodret igen, träna din mentala styrka och påverka ditt liv i den riktning du vill.

– Hur våra tankemönster påverkar vårt beteende och vikten att styra över våra tankar
– Hitta passionen i dig och förstå dina emotionella drivkrafter
– Från offer till chef – programmera ditt mentala softwarepaket
– Fokusera effektivt med kompassen mot konkreta målbilder
– Boosta din självkänsla och gör dig fri från andras åsikter

Vad jag säger och vad du hör – Att kommunicera på hjärnans villkor

Hur svårt kan det vara att samtala med varandra, att målmedvetet och respektfullt hitta en lösning i en konfliktsituation eller att sälja sig själv i en anställningsintervju? Allting kunde vara så enkelt om motparten bara tänkte som du. Men verkligheten är oftast annorlunda och utmanar din kommunikationsförmåga varje dag. Oavsett om det gäller livet där hemma eller på arbetet är det viktigt att vi kan mötas och nå varandra. Träna din samtalsförmåga och upplev hur redan små förändringar kan göra stor skillnad i dina möten. Med enkla metoder och nya sätt att tänka ger Jana Söderberg oss verktyg för att vi ska kunna ta oss igenom svåra situationer, och allra helst undvika dem.

Våga vara
Om och ta del av hur du på bästa sätt kan uppmuntra, bekräfta och stödja ditt barn till att våga vara den han eller hon är. Det är en bra investering för både dig, ditt barn eller i din pedagogiska yrkesroll.

Det bästa med självkänslan är att den kan tränas upp!

Föreläsningen illustrerar bl.a. vilka behov och beteendemönster vuxna och barn har, hur du kan bemöta barns känslor, sätta gränser och bekräfta dem för det de gör och den de är. Föreläsningen tar även upp hur skolan och förskolan kan kombinera kunskapsförmedling och personlig utveckling.

Boka en föreläsning med Jana Söderberg på teman kring personlig utveckling, självkänsla, kommuniaktion, motivation och neuroledarskap på 031-780 32 35.

Berghs School of Communication
Kungsbacka kommun
Stora Inspirationsdagen
Skolforum
4 Good
AcadeMedia
Chefsnätverket Close
Näringslivsdagen Båstad
Vasakronan
Sveriges Annonsörer
Svenska Kyrkan

– Sommarpratare P1
– Författare till böckerna “Sluta jämföra dig med andra – våga vara dig själv”, “Våga vara – visa barn vägen till bättre självkänsla” och ”Vad jag säger och vad du hör – om konsten att mötas”
Diplomerad samtalsterapeut i psykosyntes
– Utbildad coach
– Civilekonom

 • Tre timmar av total närvaro – rakt in i hjärta och hjärna!

  • Åhörare
 • Jana visar hur jag med små, vardagliga medel kan stärka min och barns självkänsla. En skön, klok och härlig kvinna med fantastisk utstrålning.

  • Åhörare
 • Tre timmar av total närvaro – rakt in i hjärta och hjärna!

  • Åhörare
 • Jana visar hur jag med små, vardagliga medel kan stärka min och barns självkänsla. En skön, klok och härlig kvinna med fantastisk utstrålning.

  • Åhörare
Close