Titti Holmer

Psykolog och mindfulnessexpert

Titti Holmer är legitimerad psykolog och författare till succéböckerna "Lycka nu" och "Förändringskoden". Som en av Sveriges främsta experter på mindfulness har hon i flera år rest landet runt med sina populära föreläsningar där hon på ett unikt sätt väver samman mindfulness med lyckoforskning, stresshantering, ledarskap och effektivitet. Med värme och engagemang bjuder hon på konkreta metoder för att bli lugn och effektiv - på jobbet och hemma. Boka en föreläsning med Titti Holmer här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Lugn och effektiv på jobbet
 • Från ord till handling – fyra nycklar till förändring
 • Lycka nu - en guide i mindfulness
 • Personlig utveckling & mindfulness (heldags kurs)

Presentation

Titti Holmer är legitimerad psykolog, föreläsare och författare. Hon är utbildare och konsult i stresshantering, ledarskap och mindfulness. De senaste 15 åren har Titti arbetat inom företagshälsovård och primärvård som behandlande psykolog och som organisationskonsult. Stresshantering, nedstämdhet, ångest och utmattning är områden som hon har fokuserat på som behandlare. Som handledare och coach jobbar hon ofta med ledarskap, effektivitet, fokus/koncentrationsförmåga, att nå mål och ökad livs- och arbetsglädje.

Titti Holmer är en av Sveriges främsta experter på mindfulness – en form av mental träning med vetenskaplig evidens. Hon är också författare till böckerna ”Lycka nu: en praktisk guide i mindfulness” och ”Förändringskoden: fyra nycklar till ett bättre liv”.

Titti Holmer beskrivs ofta som strukturerad, inkännande och nyfiken. Hennes närvaro och lyhördhet för situationen får henne att nå fram till såväl en stor publik som en liten intim grupp. Hennes föreläsningar rör både jobbet och privatlivet samt har hög igenkänningsfaktor. Med stor erfarenhet ger hon konkret och tydlig kunskap som vägleder människor och organisationer till ett rikare, lugnare och mer effektivt liv. Titti Holmer levererar alltid matnyttiga tips och evidensbaserade metoder och brinner för att svara på frågan ”Hur?”.

Tonvikten ligger på hur du kan hjälpa dig själv genom en ökad medvetenhet i nuet, att hitta balans, att hantera stress, helt enkelt ta hand om dig själv bättre. Följ med på en inspirerande resa mot självkännedom och ökat välbefinnande!

Boka en föreläsning med Titti Holmer om stress, förändring, mindfulness, psykisk hälsa och personlig utveckling.

Fotograf: Johanna Hedborg

Lugn och effektiv på jobbet
Bli mer effektiv samtidigt som du är lugnare, gladare och mer empatisk. Få mer gjort på kortare tid, med mindre ansträngning. Låter det nästan för bra för att vara sant?

Vi lever i en tid av hög press, ständigt uppkopplade, översköljda av information och distraktioner. Hur behålla fokus? Hur veta vad som är viktigt? Du kan inte springa på alla bollar, men hur ska du veta vilken du ska springa på?

Det handlar om mindfulness, en form av mental träning med vetenskaplig evidens. Så lite som tio minuters meditation om dagen har visat sig omforma vår hjärna så att vi kan styra vårt beteende, hantera oro och grubblerier, minska irritation och bli mer inkännande. Mindfulness hjälper dig behålla fokus och förändrar ditt sätt att förhålla dig till stress. Det gör att arbetet blir roligare, mer meningsfullt och mer kreativt.

Från ord till handling – fyra nycklar till förändring
Önskar du en livsstilsförändring som att sluta röka eller börja träna? Eller hitta modet att byta jobb, bryta upp och börja om? Vi vet ofta vad vi ska göra men inte hur. Hur skapar man förändring i sitt liv på sina egna villkor och varför räcker inte mål­bilder och positivt tänkande till?

Här får du prova på nya redskap för förändring som bygger på ”acceptance and commitment therapy”, motiver­ande intervju, mindfulness och kognitiv beteendeterapi.

Lycka nu – en guide i mindfulness
Lycka är en av våra nio medfödda grundkänslor. Det är en positiv fysisk sensation. Lycka är helt enkelt att må bra, eller åtminstone lite bättre än vad du gjorde för en stund sedan. Det är något vi alla strävar efter, och vi gör vad vi kan för att undvika dess motsats. Titti Holmer berättar hur man framgångsrikt kan använda tekniken mindfulness för att hantera stress, ångest, missbruk, smärta, sorg, ilska, sömnstörningar och impulsivitet. Mindfulness är ett förhållningssätt som handlar om här och nu. Det är en teknik som har använts i tusentals år för att öka upplevelsen av positiva känslor, men den ger också hjälp att hantera svårigheter. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan du påverka din tillvaro, välja annorlunda och skapa det liv du vill leva.

Det finns fyra hörnstenar inom mindfulness som är viktiga att observera. Det är din kropp, dina känslor, dina tankar och dina handlingar. Genom att fokusera på dessa delar i tur och ordning blir du medveten om var du befinner dig just nu, fysiskt och psykiskt, och det blir lättare att hitta strategier för att må bra.

Personlig utveckling & mindfulness
Detta är en kurs för dig som är intresserad av vem du är, vad som är viktigt och vart du är på väg. Möt dig själv i en trygg miljö. Reflektera över dig själv, dina val och hur du samspelar med omgivningen. Titti Holmer arbetar med självkännedom och hjälper er att ta ut en ny riktning i livet. Vi fördjupar kunskapen kring relationer och känslor. Du får också lära dig hur du hanterar ältande, grubblerier och stress samt hur du ökar din glädje i livet.

Boka en föreläsning med Titti Holmer på teman kring stress, personlig utveckling, arbetsglädje, mindfulness och relationer på 031-780 32 35.

Södertörns Högskola
Nationella anhörigdagen
Wimab utbildning
Ale Gymnasium
Sveriges Kommunala Yrkesrevisorer
Uddevalla museum
Stockholms stad
Friskis & Svettis
Studieförbundet

– Författare till Förändringskoden – fyra nycklar till förändring (2014)
– Författare till Lycka nu – en praktisk guide i mindfulness (2009)
– Legitimerad psykolog med egen mottagning
– Kognitiv beteendeterapeut, ACT och mindfulnessinstruktör

 • Vilken härlig energi Titti förmedlade, ett sprudlande och kompetent engagemang där hon verkligen bjuder på sig själv. Känns som att verktygen som hon bjöd på är enkla att ta till sig men med en tydlighet om att det hänger på var och en vad man gör med det.

  • Boel Sjöström Sektionschef, Jönköpings Kommun
 • Det var lätt att ta till sig och Titti är en talare som känns härlig att lyssna på. Har redan gjort förändringar själv. Mycket positivt!!! Jag vill varmt rekommendera andra att gå på samma föreläsning.

  • My Christiansen
 • Jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Vilken aha-upplevelse.

  • Elisabeth Linden
 • Vilken härlig energi Titti förmedlade, ett sprudlande och kompetent engagemang där hon verkligen bjuder på sig själv. Känns som att verktygen som hon bjöd på är enkla att ta till sig men med en tydlighet om att det hänger på var och en vad man gör med det.

  • Boel Sjöström Sektionschef, Jönköpings Kommun
 • Det var lätt att ta till sig och Titti är en talare som känns härlig att lyssna på. Har redan gjort förändringar själv. Mycket positivt!!! Jag vill varmt rekommendera andra att gå på samma föreläsning.

  • My Christiansen
 • Jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Vilken aha-upplevelse.

  • Elisabeth Linden
Close