Lena Skogholm

Författare till Bemötandekoden

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog med specialisering i hur vi kan dra nytta av hjärnforskning i vår egen vardag. Hon är författare till succéboken Bemötandekoden: Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv. Lenas föreläsningar ger er verktyg för ett proffsigare bemötande, hjärnsmart ledarskap och en bra social arbetsmiljö. Boka en inspirerande föreläsning med Lena Skogholm på teman kring arbetsglädje, medarbetarskap, stress, hjärnan och kommunikation.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Hjärnsmart bemötande - Talkmap
 • Hjärnsmart ledarskap - Neuroledarskap
 • Hjärnsmart självledarskap
 • Hjärnsmart medarbetarskap
 • Bra social arbetsmiljö - hur gör man?
 • Svåra samtal
 • Hållbart arbetsliv - stressförebygg
 • Smartare än din smartphone

Presentation

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Lena är även fd pastor som lämnade kyrkans värld och bytte ut predikstolen till föreläsningsscenen men har behållit det goda budskapet om att vi ska behandla varandra väl.

Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Eller varit med om missförstånd och undrat vad som hänt? Hur möter man personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Ja hur fungerar vi människor och vad kan jag göra för att utveckla bra relationer? Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips på hur du kan göra i olika situationer för att det ska bli bra. När vi möter varandra utifrån vår hjärnas förutsättningar blir resultatet bättre. Hemma. På jobbet. I privata relationer, med medarbetare och i kundkontakt.

Lena Skogholm har tidigare arbetat som strateg för Stockholm Stad och examinatorsledare för Nordens största kvalitetsutmärkelse, men hon har även en bred yrkeserfarenhet från media, teater och pedagogik – vilket gör henne till en mycket fängslande talare. Hennes föreläsningar kännetecknas av stor kunskap och hög igenkänningsfaktor som lockar till skratt. Lena Skogholm kan konsten att omvandla tung hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat – du får en praktisk guide till din egen och andras hjärna.

Boka en eftertraktad föreläsning med Lena Skogholm på teman kring bemötande, ledarskap, kommunikation, medarbetarskap, hjärnan, stress och arbetsmiljö.

Hjärnsmart bemötande – Talkmap®
När vi vet hur människor fungerar kan vi också bemöta dem på bästa sätt. Lena Skogholm bjuder i den här föreläsningen på en pratets mindmap – en Talkmap– som guidar dig i kommunikation och bemötande. Du får ta del av kunskap om människor och hjärnforskning som förklarar varför vi beter oss som vi gör och hur vi kan bemöta det på bästa sätt.

Finns det verkligen besvärliga människor, eller kan det vara så att vi alla kan vara besvärliga i vissa situationer? Lena Skogholm går igenom vad som händer i våra hjärnor vid stress, missförstånd, otrygghet, olika förväntningar och negativa situationer. På så vis får du en ökad förståelse för den du möter och blir bättre rustad att möta en person som går till attack, hamnar i affekt och låser fast sig i negativitet. Din empatiska förmåga ökar samtidigt som du kan bemöta kunder och kollegor på ett mer professionellt sätt.

Ta del av inspirerande och tankeväckande kunskap om oss människor, verktyg du kan använda i din vardag och möjlighet att agera enligt ny hjärnforskning. Ett effektivt sätt att nå bättre resultat!

Hjärnsmart ledarskap – Neuroledarskap
Kan ny hjärnforskning guida dig som chef till att leda mot bättre resultat? Absolut! I den här föreläsningen kokar Lena Skogholm ner de tunga forskningsrönen till konkreta och igenkännande verktyg du kan använda i din vardag.
Du får ta del av kunskap om hur vi människor beter oss, vilka typer av ledarskap vi svarar på bäst i olika situationer och hur du kan leda i linje med både ny hjärnforskning och Arbetsmiljöverkets riktlinjer för den sociala arbetsmiljön.

Ju mer du vet om hur du själv och dina medarbetare fungerar, desto lättare är det att vara proffsig. Du blir säkrare i din roll som ledare, du gör färre misstag och kan lättare navigera i svåra situationer och förändringar. På så vis minskar din stress, samtidigt som din arbetsglädje ökar och du uppnår målet med nöjdare kunder och medarbetare.

Hjärnsmart självledarskap
Den sista tiden har den psykiska ohälsan ökat enormt. Beräkningar visar på att den psykiska ohälsan kopplat till arbete har ökat med 50-70 % de senaste två åren. Det är svårt att ta in. Så här kan vi inte ha det. Det är dags att ta ett hjärnsmart självledarskap och bygga styrka inifrån.

Här tar vi upp matnyttiga kunskaper om hur hjärnan fungerar och ny psykologi så att vi förstår vad som händer med oss vid påfrestningar och hur vi istället kan bygga en inre styrka. En styrka som är rena vaccinet mot psykisk ohälsa. Vi lyfter också fram verktyg som du dagligen kan använda både för egen del och i relation till andra  för att motverka stress, utmattning och psykisk ohälsa genom att samarbeta med hjärnan. Du får helt enkelt reda vad som händer med oss när vi råkar ut för psykisk ohälsa och hur vi kan förebygga det i vardagen.

De konkreta verktyg du får under denna föreläsning ger dig en riktigt bra psykisk friskvård. De skapar en mental airbag runt omkring oss och när vi stöter emot livets kantigheter som vi alla drabbas av, slår vi inte i så hårt. Vi har en stötdämpare.

Hjärnsmart medarbetarskap
Mer info kommer snart

Bra social arbetsmiljö – hur gör man?
En viktig inspirationsföreläsning full av verktyg och kunskaper om hur man som chef och medarbetare kan bidra till en social arbetsmiljö som lyfter hela gruppen och därmed verksamhetens resultat! Föreläsningen bygger, som alltid med Lena Skogholm, på ny hjärnforskning.

Vad är social arbetsmiljö och vilka effekter har den på oss människor? Vad händer med oss i stressade situationer och vid konflikter? Hur kan vi tillsammans lyfta både oss själva, varandra och verksamhetens resultat?

Konkreta vardagssituationer med hög igenkänningsfaktor lockar till både skratt och eftertanke, genomtänkt pedagogik får budskapet att fastna och fokus ligger på hur ni kan göra i just er verksamhet för att lyckas med den sociala arbetsmiljön.

Svåra samtal
Det är inte alltid så lätt att hantera svåra samtal där det kan finnas mycket känslor inblandat, det är helt orimliga förväntningar eller i väldigt pressade situationer.

I denna föreläsning får du reda vad som händer med oss och hur hjärnan reagerar i svåra situationer och vid upprörda känslor. Det ger oss en stor förståelse både för dem vi möter och för oss själva. Till hjärnforskningen knyter vi konkreta verktyg som gör att du på ett säkert och empatiskt sätt kan samarbeta med det som händer i hjärnan och möta personen på ett respektfullt sätt.

När du vet vad som händer, varför och hur du kan hantera situationen minskar din stress och det tar mindre energi från dig att hantera de svåra samtalen. Du agerar både mer empatiskt och mer professionellt. Kunskaperna och verktygen du får kan du använda på jobbet men också i alla livets olika sammanhang.

Hållbart arbetsliv – stressförebygg
Mer info kommer snart

Smartare än din smartphone
Konsten att må bra och vara smart ihop med din phone. Har du varit i ett sammanhang där du tycker  mobilen  tar  för  mycket  utrymme  eller  blir  ett  störande  moment? Har  du  någon  gång  känt  att  du  borde  lägga  ifrån dig  mobilen men ska  bara  kolla  en  sak  till?

Tillsammans med Micke  Darmell,  författare  till  boken  ”Uppkopplad  eller  avkopplad?” skriver Lena Skogholm boken  ”Smartare  än  din  smartphone? Konsten  att  må  bra  och  vara  smart  ihop  med  din  phone”.  Föreläsningarna syftar till att  lyfta  fram  hjärnforskning  som  beskriver vad som händer med vår hjärna i det uppkopplade läget,  hur det påverkar  våra  beteenden  och  hur  vi  kan  ta  oss  hur  det  beroendeframkallande  tillstånd  som  smartphonen  försätter  oss  i.  Hur  vi  istället kan  vara  smartare  än  vår  smartphone  och  ta  fram  det  bästa  både från oss själva och från smartphonen.

Föreläsningen bjuder  på  insikter,  aha-upplevelser,  skratt  och  även ett  existentiellt  perspektiv:  Hur  kan  vi  leva  våra  liv  så  att  vi  mår  bra, bygger inre styrka och glädje i det uppkopplade livet.

————————————————

Boka en föreläsning med Lena Skogholm på tema bemötande, neuroledarskap, hjärnan, medarbetarskap och social arbetsmiljö på 031-780 32 35.

AstraZeneca AB
Bollnäs kommun
Combitech AB
Stockholm Stad
Landsarkivet Lund
Ljusdals kommun
Personalutvecklingsmässan AB
Regionhälsan Örebro
Stora Enso AB
Studieförbundet vuxenskola
Svenska Kyrkan
Södertälje kommun
Talentum AB
Tandlaget
Uppsala kommun

– Författare till Bemötandekoden
– Beteendevetare och pedagog
– Fd pastor
– Tidigare examinator och examinatorsledare i Nordens största kvalitetsutmärkelse
– Medlem i National Speakers Association Sweden

 • Lena Skogholm är en färgstark och lysande föreläsare. Kombinationen av hjärnforskningen och handfasta verktyg gör att föreläsningen direkt blir till stor nytta i vardagen.

  • Hans Torin, Combitech AB
 • Lena är en riktig inspiratör. Hon berättar på ett lättsamt sätt hur vi människor fungerar och vad det är som gör att våra möten blir katastrof eller topp. Jag rekommenderar dig att gå och lyssna, jag lovar att du inte blir besviken.

  • Lotta Roupé, Solna Stad
 • Vi fick konkreta verktyg att använda oss av i mötet med kunden, men även förståelse för varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. Mina medarbetare var lyriska och gav höga betyg till utbildningen.

  • Lena Ullström, Norra Dalarnas Löneservice
 • Det var en mycket lärorik utbildning som alla dels tyckte det var kul, men som de också har nytta av i sina privata liv. Jag kan verkligen rekommendera denna metod och Lena Skogholm som är engagerad och mycket kompetent.

  • Kristofer Ljungberg, IT-chef Bollnäs kommun
 • Lena Skogholm är en färgstark och lysande föreläsare. Kombinationen av hjärnforskningen och handfasta verktyg gör att föreläsningen direkt blir till stor nytta i vardagen.

  • Hans Torin, Combitech AB
 • Lena är en riktig inspiratör. Hon berättar på ett lättsamt sätt hur vi människor fungerar och vad det är som gör att våra möten blir katastrof eller topp. Jag rekommenderar dig att gå och lyssna, jag lovar att du inte blir besviken.

  • Lotta Roupé, Solna Stad
 • Vi fick konkreta verktyg att använda oss av i mötet med kunden, men även förståelse för varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. Mina medarbetare var lyriska och gav höga betyg till utbildningen.

  • Lena Ullström, Norra Dalarnas Löneservice
 • Det var en mycket lärorik utbildning som alla dels tyckte det var kul, men som de också har nytta av i sina privata liv. Jag kan verkligen rekommendera denna metod och Lena Skogholm som är engagerad och mycket kompetent.

  • Kristofer Ljungberg, IT-chef Bollnäs kommun
Close