Jenny Åkerman

Styrketräning för hjärnan

Från hjärncell till framgång. Jenny Åkerman är utbildad pedagog och specialist på hjärnan. Minnesträning, kommunikation, särbegåvning, diagnoser - och rösten - är några av de ämnen som Jenny föreläser om. Jenny är talesperson och fd ordförande för Mensa Sverige, aktuell med boken Träna ditt minne, och listad som en av Sveriges 100 främsta talare. Underhållande och nyttigt för alla - boka en föreläsning med Hjärnladyn Jenny Åkerman här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Vår strålande hjärna - En föreläsning som lämnar dig nyförälskad i din egen hjärna.
 • Ja tack, Hjärna! Från hjärncell till framgång. Om hjärnan, minnet, kreativitet och kommunikation.
 • Träna ditt minne! Ny lust att lära - på nya stimulerande och effektiva sätt.
 • Rösträtt!
 Hur rösten fungerar, och hur man hittar och underhåller sin allra mest framgångsrika röst.
 • Spring i hjärnan?
 Om särbegåvning och om hjärnans plasticitet.
 • Kära diagnoser - Vår bästa tid är nu. Informativ och hoppfull föreläsning om egna diagnoser, hög IQ och om att vara Aspergermamma.
 • Jenny Åkerman skräddarsyr ALLTID föreläsningen efter era önskemål.

Presentation

Jenny Åkerman är högskoleutbildad pedagog, och hon skulle också sedan tre decennier kunna kallas ”hjärnpedagog” eftersom hon hjälper människor att lära känna sina hjärnor, och använda dem på bästa sätt. Jenny Åkermans föreläsningar är styrketräning för hjärnan. I sina uppskattade utbildningar delar Jenny med sig av kunskaper och insikter om hjärnas funktion, grundläggande fakta om hur våra tankar, värderingar, minnen och sanningar blir till och hur man kan vara med och styra dem.

Jenny Åkerman kallas av många för Hjärnladyn. Hon är talesperson och fd ordförande för Mensa Sverige, som verkar för att främja och förmedla intelligens så att den kommer människor till godo. Hon är även författare till flera böcker, bland andra TRÄNA DITT MINNE – 28 metoder för bättre studieteknik, effektivare arbetsliv och enklare vardag (2018).

Minnesträning, snabbläsning, mindmapping, IQ, EQ, röstens betydelse och hur vi kan förbättra vår kommunikation och våra relationer genom kunskap om hjärnan, är några av de ämnen som Jenny Åkerman ofta föreläser om. Hon talar även om särbegåvning och om Neuropsykiatriska diagnoser (NPF), bland annat ur ett eget perspektiv. Jenny vill hjälpa oss att bli nyfiket stöttande, i stället för att lägga tid på konflikthantering. Med avstamp i hur hjärnan fungerar ger Jenny Åkerman oss användbara och roliga insikter om hur vi bäst nyttjar våra hjärnor, och vässar retoriken.

När man lyssnar på Jenny Åkerman frestas man att börja använda sin hjärna på nya och roliga sätt. Du lär dig hur du kommer ihåg namn, hur du lätt skapar en inköpslista i huvudet, hur du kan ha skojigt medan du löser problem och mycket mer. Med hög igenkänning och träffsäker humor levererar Jenny kunskap om människan och användbara verktyg att ta fram vid behov. Det blir underhållande och nyttigt – för alla.

Boka en föreläsning med Jenny Åkerman om hjärnan och rösten här!

Jenny Åkerman anpassar alltid föreläsningen efter era önskemål. Hon är mycket omsorgsfull i sitt förarbete och coachar fram vad ni vill ha för resultat när föreläsningen är slut – och skapar sin presentation utifrån det. Jenny Åkerman gör aldrig samma föreläsning två gånger. Nedan är exempel på föreläsningsrubriker:

Ja tack, Hjärna! (ca 60 min)
Den här föreläsningen passar verkligen alla som har en hjärna. Du får lära dig hur hjärnan är uppbyggd och hur den fungerar när den skapar sina mönster; de mönster som skapar din personlighet. Med innehåll allt ifrån minsta hjärncell och de senaste rönen från hjärnforskningen till vad som händer när människor möts tas du fram genom föreläsningen mellan skoj och allvar, hela tiden. I den mänskliga kommunikationen händer så otroligt mycket, så det är meningslöst att försöka påverka den med tips och råd om hur du ska agera. Det handlar om är hur våra tankar och känslor styr oss, men framför allt om hur vi kan komma åt ”kontrollrummet” i hjärnan, genom att genuint intressera oss för andra människor.

Träna ditt minne! (ca 60 min)
Den här föreläsningen är baserad på boken TRÄNA DITT MINNE – 28 metoder för bättre studieteknik, effektivare arbetsliv och enklare vardag. Åhörarna får lära sig mycket om hur hjärnan fungerar när vi lär oss, varför vissa saker är lättare att lära sig än andra, varför förvirring är någonting bra, vikten av humor och mycket mer. Hur särbegåvade kan få problem i skolan för att de inte lärt sig studieteknik tas också upp. Med de faktiska kunskaperna blir det sedan enkelt att förstå mekanismerna bakom de många övningar som finns. I föreläsningen får också åhöraren uppleva känslan av att få kunskap att rusa in, då några övningar görs på plats. Känslan av att vara sugen på att ge sig i kast med nya, eller gamla, material att lära in ger åhöraren en positiv upplevelse av lärande. Det hela blir en rejäl uppgradering av den egna effektiviteten.

Rösträtt! (ca 60 min)
Ingen ser den, få tänker på den, alla hör den och den kan avgöra din framgång. Den kan även påverka hur du mår, både fysiskt och psykiskt. Det handlar om rösten, din röst. När rösten diskuteras går tankarna ofta till presentationsteknik, vad som bör sägas och hur det bör uttryckas rent retoriskt. Rösten finns sällan som eget ämne. Kanske beror det på att den inte syns och få tänker på den, men den påverkar! Vi kan kalla den ”det osynliga kroppsspråket”. Den här föreläsningen är särskilt utformad för att en större grupp ska kunna tillägna sig värdefulla kunskaper om rösten, och samtidigt få ett antal övningar att senare göra på egen hand. Alla övningar är väl underbyggda med fakta om röstens anatomi. Med tydliga förklaringar om vad som händer i magen, halsen och munnen när vi talar blir det lättare att förstå vad som är bra och mindre bra för rösten. Rösten kommer bokstavligen från ens inre, det är därför viktigt att ingen behöver utsättas för att exponera sin röst ensam.

Spring i hjärnan (ca 60 min)
Den viktigaste insikten är att förstå att bara för att man har en hög begåvning så blir man inte automatiskt högpresterande. Tvärtom uppstår ofta stora problem som kan vara riktigt svåra att både få syn på och förstå. När en högt begåvad elev genomför en skoluppgift snabbt och lätt och utan ansträngning är det mycket viktigt att inte säga att den är ”duktig” – duktig är den om den anstränger sig och arbetar på bra, precis som andra. Att få höra att man är duktig utan att ha lagt två strån i kors känns konstigt och obefogat. Allra värst blir det när skolarbetet blir mer avancerat och kräver mer, runt årskurs åtta/nio, eller först i gymnasiet. Efter att ha seglat genom grundskolan och klarat sig hyfsat utan ansträngning har bland annat medfört att man, till skillnad från andra, helt saknar kunskaper om hur man ska plugga för att lära sig på bästa sätt. Plötsligt är man varken duktig eller fattar snabbt. Både skolresultat och självförtroende rasar, och för att rädda den lilla positiva självbild man har kvar ger man sig iväg till andra områden, och struntar i skolan. Detta får till följd att många särskilt begåvade elever går ut gymnasiet med medelmåttiga betyg. Och det där de människorna som skulle ha kunnat förbättra vårt samhälle på en mängd olika sätt. Eller varför inte få Nobelpris?

Kära diagnoser – vår bästa tid är nu (ca 60 min)
En föreläsning som inger hopp, som både ger viktiga kunskaper och som underhåller. Den som har en diagnos har fått den för att det finns ett stort lidande, ett lidande som förstör vardagen och ofta livet i stort. Utan lidande ingen diagnos. Det vet vi alla, så här fokuseras på de ljusglimtar som faktiskt finns. Åhörarna lämnar föreläsningen fortbildade på detta viktiga område, men också hoppfulla och nyfikna på allt det goda som finns runt hörnet. Här berättar Jenny Åkerman om sin resa, hon gör det på ett mycket personligt sätt. Hon bjuder på sina egna tillkortakommanden, men också på sin humor som ofta är både halsbrytande, träffande och med tänkvärt innehåll. Bipolär, ADHD, hög IQ och Asperger-mamma; det ena kan hjälpa det andra.

Boka en föreläsning med Jenny Åkerman om hjärnan eller rösten på 031-780 32 35.

Trelleborgs kommun
Expo Medica
SIDA
Stockholms Läns Landsting
Systembolaget Norrbotten
Collectum
Advokatfirman Lindahl
Nykvarns Kommun

– Författare till böckerna flera böcker bla Träna ditt minne (2018)
– Utsedd till en av Sveriges 100 populäraste talare
– Tidigare ordförande Mensa Sverige
– Musik- och röstpedagog
– NLP-tränare och KBT-utbildad

 • Tusen tack för ett strålande bra seminarium i går. Empatiskt, intellektuellt och mycket underhållande. Det gav också många praktiska uppslag och ansatser. Ett av de bästa jag sett inom detta område under mina trettio år som civil strategikonsult.

  • Pär Malmberg, Överstelöjtnant, Stabsofficer
 • Som rektor under lång tid i Malmö och Trelleborg har jag varit runt på en mängd olika föreläsningar och jag har också haft förmånen att röra mig både nationellt och internationellt. Den här föreläsningen med Jenny som jag tog del av idag var något av det absolut bästa jag har hört, och jag skulle aldrig tveka att rekommendera Jenny till vem som helst.

  • Anders Wramnell, utbildningschef gymnasiet och vuxenskolan i Trelleborgs kommun
 • Jennys föreläsning var precis vad vi ville ha i uppstarten av arbetsåret! Rolig, inspirerande, stundtals allvarlig och tankeväckande. Alla hade en trevlig stund och gick därifrån med nya insikter som vi kommer att ha nytta och glädje av inte bara i arbetet.

  • Fredrik Hast, Enhetschef Malmö Kulturskola
 • För alla dem som i arbetet använder sin röst som arbetsredskap oavsett om man sitter i kundtjänst, håller föredrag eller är ledare och chef. Men även för alla som vill lära sig att använda rösten mer effektivt och hållbart i all typ av konversation, både i jobbet och privat. Teori blandat med praktik på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt med en karismatisk och kunnig föreläsare. Jag kan verkligen rekommendera detta seminarium med Jenny Åkerman.

  • Helena Wiberg, HR-chef, IF Metalls a-kassa
 • Tusen tack för ett strålande bra seminarium i går. Empatiskt, intellektuellt och mycket underhållande. Det gav också många praktiska uppslag och ansatser. Ett av de bästa jag sett inom detta område under mina trettio år som civil strategikonsult.

  • Pär Malmberg, Överstelöjtnant, Stabsofficer
 • Som rektor under lång tid i Malmö och Trelleborg har jag varit runt på en mängd olika föreläsningar och jag har också haft förmånen att röra mig både nationellt och internationellt. Den här föreläsningen med Jenny som jag tog del av idag var något av det absolut bästa jag har hört, och jag skulle aldrig tveka att rekommendera Jenny till vem som helst.

  • Anders Wramnell, utbildningschef gymnasiet och vuxenskolan i Trelleborgs kommun
 • Jennys föreläsning var precis vad vi ville ha i uppstarten av arbetsåret! Rolig, inspirerande, stundtals allvarlig och tankeväckande. Alla hade en trevlig stund och gick därifrån med nya insikter som vi kommer att ha nytta och glädje av inte bara i arbetet.

  • Fredrik Hast, Enhetschef Malmö Kulturskola
 • För alla dem som i arbetet använder sin röst som arbetsredskap oavsett om man sitter i kundtjänst, håller föredrag eller är ledare och chef. Men även för alla som vill lära sig att använda rösten mer effektivt och hållbart i all typ av konversation, både i jobbet och privat. Teori blandat med praktik på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt med en karismatisk och kunnig föreläsare. Jag kan verkligen rekommendera detta seminarium med Jenny Åkerman.

  • Helena Wiberg, HR-chef, IF Metalls a-kassa
Close