Jenny Burman

Grundare av Civilkuragebyrån

Jenny Burman är kommunikationsexperten som lär oss om civilkurage – om de stora vinster som finns för oss både privat, i arbetslivet och i samhället. Hur kan vi tillsammans skapa trygga kulturer och vad händer med oss när vi utmanar oss själva att sträcka ut en hand till någon som behöver hjälp? Med stor personlighet och hög energinivå når hon ut med sitt budskap om mod och medmänsklighet och värdet av civilkurage. Hon får alla som lyssnar att vilja bli bättre människor och göra gott.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • En boost av medmänsklighet – en inspirationsföreläsning om vardagshjältar
 • Lönsamhet med civilkurage som mindset
 • Framgång via mod och medmänsklighet
 • Att våga ingripa – hur blir vi bättre på civilkurage
 • Ladda varumärket med mening. Öka attraktionen och minska fallhöjden vid PR-kriser
 • Tro på dig själv och din idé – om att starta företag. Det här ska du tänka på
 • Gör din egen podcast – om att skapa digitalt content som berör
 • Moderator

Presentation

En kväll på väg hem mötte Jenny Burman en man som var på väg att ta sitt liv. Genom samtal fick hon mannen på andra tankar och han överlevde.

Från en karriär som kommunikationschef och varumärkesstrateg blev mötet en ögonöppnare för ett nytt kall i livet för Jenny. Idag driver hon Civilkuragebyrån och den hyllade organisationen och podden Slumpens Hjältar – och arbetar med att sprida mod och medmänsklighet i samhället, att vi både som privatpersoner och i arbetslivet behöver stå upp för värden som är viktiga. Hon har flitigt medverkat med sitt budskap i media bl.a Morgonpasset i P3, TV4 Nyhetsmorgon, Dagens Nyheter och Veckans Affärer. Jenny Burman är också utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunkatörer för sitt arbete med att driva frågan.

Jenny Burmans föreläsningar tar avstamp i samhället vi lever idag och hur vi vill att det ska vara framåt. Hur ska vi våga stå upp för det vi tror på och för att hjälpa någon som behöver dig? Som åhörare får man tänka kring sitt eget och omgivningens beteende – både privat som i arbetslivet.

När vi alla arbetar tillsammans mår vi bättre och vi skapar trygghet och tillit – vilket är lönsamt både för företag och samhälle. Den affärsmässiga nyttan är en viktig del i Jenny Burmans föreläsningar och skapar relevans både för medarbetare och företag. Hennes budskap riktar sig även till företag om att anamma ett ”mindset av civilkurage” som genom ställningstagande och samhällsansvar ofta blir mer attraktiva och relevanta för medarbetare och kunder. Det ger en minskad fallhöjd vid kriser och minskad risk att bli omsprungen av konkurrenter.

Jenny Burman har ett personligt och smittande engagemang och det är svårt att stå emot hennes entusiastiska sätt att möta sin publik. Jenny får alla som lyssnar att vilja bli bättre människor och göra gott.

Boka en inspirerande föreläsning med Jenny Burman på teman kring civilkurage, mod, socialt ansvar, företagskultur och varumärke.

Längd: ca 1 timme
Språk: Svenska
Målgrupp: privata företag, offentlig verksamhet, skola, kommuner, branschorganisationer, öppna konferenser

En boost av medmänsklighet
En föreläsning om trygghetsskapande kommunikation. Civilkurage är mer aktuellt än någonsin – det är fundamentet för ett tryggt och rättssäkert samhälle.

Under föreläsningen lär du dig om psykologin bakom civilkurage – varför tvekar vi att ingripa och hur kan vi göra för att bli bättre? Du får också med dig nycklar till framgångsrik kommunikation: Hur skapar vi ett samhälle där civilkurage, bestående av mod och medmänsklighet, är normen.

Jenny Burman tar även uppdrag som moderator, främst inom områden som:
– Kommunikation och marknadsföring
– Samhällsutveckling och samhällsförändring
– Försvar och säkerhetsfrågor
– Trygghet i samhället, på skola och på arbetsplatser
– Hållbart samhälle
– Hälsa och sjukvård
– Värdegrund inom företag, skola, kommun

Boka Jenny Burman som moderator eller för en föreläsning om lönsamt civilkurage, mod, socialt ansvar, företagskultur och varumärke på 031-780 32 35.

Bonnier
HLR-rådet
Röda Korset

– Driver den hyllade podcasten Slumpens Hjältar som är dokumentära hjältehistorier. Samarbetar med Polisen och SOS Alarm
– Grundare av Civilkuragebyrån
– Utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunkatörer
– Fil kand i företagsekonomi
– Certifierad varumärkesstrateg från IHM
– Drygt 15 års erfarenhet från pr-byåer, reklambyrå och bland annat som kommunikationschef
– Mycket hängiven minglare och nätverkare

 • Du var bäst av talarna och många tyckte framför allt att det var relevant för dem i sin arbetsroll, betyg 8 av 10. Det var inspirerande och man kunde relatera till sitt arbete.

  • Niklas, Bonnier Brand Studio
 • Tack för din fina och inspirerande medverkan på dagens Första hjälpen-symposium.

  • Lars Adamsson, Röda Korset
 • Jag har väntat hela mitt liv på att någon som du ska kliva fram

  • Åhörare på föreläsning
 • Du var bäst av talarna och många tyckte framför allt att det var relevant för dem i sin arbetsroll, betyg 8 av 10. Det var inspirerande och man kunde relatera till sitt arbete.

  • Niklas, Bonnier Brand Studio
 • Tack för din fina och inspirerande medverkan på dagens Första hjälpen-symposium.

  • Lars Adamsson, Röda Korset
 • Jag har väntat hela mitt liv på att någon som du ska kliva fram

  • Åhörare på föreläsning
Close