Johanna Koljonen

Moderator med journalistpris

Johanna Koljonen är den finlandssvenska författaren, programledaren och kritikern som har tagit Sverige med storm. På senare år har hon även blivit allt mer populär som moderator och föreläsare. Hon är alltid väl förberedd och besitter i grunden en väldigt stor allmänkunskap vilket gör att hon passar in i de flesta sammanhang. Det är få som besitter ett lika skarpt intellekt som Johanna, samtidigt levererar hon med en naturlig glädje och lättsamhet som drar med publiken.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Moderator och konferencier

Presentation

Johanna Koljonen är författare, programledare och kritiker verksam i Sverige. Hon skriver bland annat manus till den nordiska mangan Oblivion High, är medförfattare till boken Främling om Carola Häggkvist, och delägare till produktionsbolaget Rundfunk Media AB som gör radio, TV och webb. Hon satt i juryn för Augustpriset 2011, är ledamot i Svenska Serieakademin och var ledamot i regeringens Litteraturutredning 2011-12.

Tillsammans med Sofia Mirjamsdotter belönades hon med Stora Journalistpriset för initiativet till twittersamtalet #prataomdet som ledde till en bred offentlig debatt om förhandling och övergrepp i sexuella situationer. År 2010 vann hon SVT-frågesporten På spåret tillsammans med Marcus Birro.

Hon har hållit i flera stora radioprogram både i P1 och P3. Hon har även slagit sig in i TV-världen där vi har sett henne leda program som TV-cirkeln, UR och Nyhetsmorgon i TV4.

Johanna föreläser och är en flitigt anlitad moderator som alltid har full koll på deltagarna och publiken. Samtidigt som hennes breda kunskap gör henne till en bra moderator, bjuder hon även på en lättsamhet och sprudlande glädje som smittar av sig både till dem på scenen och till publiken.

Johanna anpassar alltid sitt material efter målgruppen.

 

I samarbete med Promotor Media.

Bäckäng gymnasium
De Ungas akademi, Finland
Göteborgs Stadsmuseum
Tärna folkhögskola
Bard College, NY, USA