Johanna Koljonen

Moderator med journalistpris

Johanna Koljonen är den finlandssvenska författaren, programledaren och medieanalytikern som har tagit Sverige med storm. Hon är en mycket populär moderator och föreläsare, även på engelska. Johanna har i grunden en väldigt stor allmänkunskap vilket gör att hon passar in i de flesta sammanhang. Det är få som besitter ett lika skarpt intellekt som Johanna, samtidigt levererar hon med en naturlig glädje och lättsamhet som drar med publiken. Boka Johanna Koljonen här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Moderator och konferencier

Presentation

Johanna Koljonen är medieanalytiker, författare och upplevelsedesigner med bakgrund i radio och TV. Hon föreläser internationellt om film- och TV-branschens framtid på basen av den årliga Nostradamus-rapporten och hon skriver för Nordic Film Market samt om narrativ deltagardesign för VR, teater och lajv.

Johanna Koljonen har hållit i flera stora radioprogram både i P1 och P3. Hon har även arbetat med TV-program som TV-cirkeln, UR och Nyhetsmorgon i TV4. Johanna har suttit i juryn för Augustpriset, är ledamot i Svenska Serieakademin och var tidigare ledamot i regeringens Litteraturutredning.

Tillsammans med Sofia Mirjamsdotter belönades hon med Stora Journalistpriset för initiativet till twittersamtalet #prataomdet som ledde till en bred offentlig debatt om förhandling och övergrepp i sexuella situationer. År 2010 vann hon SVT-frågesporten På spåret tillsammans med Marcus Birro.

Johanna föreläser och är en flitigt anlitad moderator som alltid har full koll på deltagarna och publiken. Samtidigt som hennes breda kunskap gör henne till en bra moderator, bjuder hon även på en lättsamhet och sprudlande glädje som smittar av sig både till dem på scenen och till publiken. Även på engelska och digitalt.

Johanna anpassar alltid sitt material efter målgruppen.

 

I samarbete med Promotor Media.

Bäckäng gymnasium
De Ungas akademi, Finland
Göteborgs Stadsmuseum
Tärna folkhögskola
Bard College, NY, USA