Kristina Keyyo Petrushina

Youtubestjärna med humor och talang

Keyyo har en av Sveriges största Youtube-kanaler med inriktning på komik. Hon är en stor humorist och imitatör med rötter i Ryssland och trots sin unga ålder har hon redan varit en aktiv video-bloggare i ett decennium. Keyyo är aktuell som programledare för Talang på TV4 tillsammans med Per Lärnström. Hon har tidigare lett live-galorna Guldtuben och Humorpriset. Boka Kristina Keyyo Petrushina som konferencier, skådespelare eller för en föreläsning!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Konferencier

Presentation

Kristina Keyyo Petrushina har videobloggat sedan hon var tio år och har idag en av Sveriges största Youtube-kanaler med inriktning på komik. På gymnasiet studerade hon på estetiska programmet med inriktningen teater. I vloggarna pratar hon om vardagliga händelser, spelar små sketcher med olika karaktärer såsom ryska Natalia, rikemansdottern Fredrica och nörden Per-Erik. Keyyo vänder sig till en ungdomlig publik och tar upp ämnen om hur det är att vara ung idag. Keyyo är en stor humorist och imitatör som inspirerar många.

År 2014 fick Keyyo sin egen humorserie på SVT Play kallad Keyyo & co (senare Ombytta roller). Manuset till serien skrevs tillsammans med komikern Sissela Benn som också regisserade. Samma år vann hon pris som årets stjärnskott på Youtube-galan Guldtuben. Inför valet 2014 medverkade Keyyo i SVT:s humorprogram Valfeber tillsammans med bland andra William Spetz och Clara Henry.

På Guldtuben-galan år 2016 utsågs Keyyo till Sveriges roligaste Youtuber när hon tog emot pris för årets humorkanal (vilket gjorde henne till den första kvinnliga nominerade och mottagare av priset) samt vann pris för bästa collab tillsammans med Clara Henry. Dessutom var Keyyo även konferencier för den stora galan på Cirkus i Stockholm tillsammans med Kodjo Akolor.

År 2016 ledde Keyyo även Humorpriset – Barncancergalan tillsammans med Carina Berg. Nu är hon aktuell som programledare tillsammans med Pär Lernström för storsatsningen Talang på TV4.

Kristina Keyyo Petrushina anses vara en av de mest lovade kvinnliga komiska talangerna idag. Nu kan du boka Keyyo som konferencier, programledare, skådespelare eller för en föreläsning.

Foto: Robert Eldrim

– En av Sveriges största Youtube-kanaler
– Programledare för Talang på TV4
– Tävlat i Fångarna på Fortet
– Programledare för Humopriset – Barncancergalan