Maria Stenvinkel och Sophie Rosén-Hellström

Millennials, motivation & mental hälsa

Maria och Sophie är två millennials som har gått från att ha prestigefyllda toppjobb till att driva eget inom ledarskap och personlig utveckling. De jobbar idag med välkända internationella bolag såsom Tradera, Oriflame, Newsec och Gigstr. Fokus ligger på mentalt och emotionellt välmående, vilket resulterar i mindre stress, förbättrad prestationsförmåga och ökad livskvalitet – privat såväl som professionellt. Boka en inspirerande föreläsning med Maria och Sophie här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Lyckad och lycklig, tack!
 • Medarbetarskap och ledarskap av millennials
 • Mental hälsa och välmående
 • Drömmar och visioner
 • Din största resurs: dina känslor
 • Det enda du har kontroll över: ditt perspektiv
 • Fearless Thinking

Presentation

Är millennials bortskämda snorungar eller företagets största tillgång? Hur motiverar, engagerar och bibehåller du denna mytomspunna generation som idag dominerar arbetsmarknaden? Millennials söker framgång på alla plan i livet – mentalt, finansiellt och emotionellt. Problemet är bara att majoriteten saknar verktyg, insikter och stöd för att ta sig dit.

Idag ställs även högre krav än någonsin på individer, vilket har lett till en starkt växande psykisk ohälsa. Sedan 2010 har sjukskrivningar med utmattningssyndrom sexdubblas och allt yngre drabbas – och 80% av de utmattade är kvinnor.

Företag som inser vinsterna av att förstå och satsa på sina medarbetares mentala och emotionella välmående kommer inte bara kunna attrahera framtidens topptalang – de kommer även att ha en stor konkurrensfördel med sina välmående och psykiskt starka medarbetare. Maria Stenvinkel och Sophie Rosén-Hellström bjuder på en tankeväckande och inspirerande föreläsning som ger nya perspektiv på hur du som individ och ledare når framgång – privat såväl som professionellt. De delar med sig av personliga erfarenheter och insikter, samtidigt som de ger konkreta modeller och verktyg som skapar riktig förändring.

75% av tidigare deltagare ger Maria och Sophie 5/5 i betyg. Hela 80% vittnar om att de kommer att ha nytta av det som de lärt sig i sitt dagliga arbete. Boka en föreläsning med Maria Stenvinkel och Sophie Rosén-Hellström på teman kring personlig utveckling, millennials, ledarskap och mental hälsa.

Längd: 45 min till 2 timmar

Språk: Svenska eller engelska

Målgrupp är till exempel:
– Bolag som vill förebygga utbrändhet och mental ohälsa hos anställda
– Bolag som vill attrahera, engagera och bibehålla millennials
– Kvinnliga nätverk
– Bolag/chefer som vill attrahera och bibehålla ”millennials”
– Entreprenörer
– Entreprenöriella/innovativa bolag
– Konsultbolag med högpresterande, nyfikna och öppna medarbetare
– Skolor

Fearless Thinking (exempel på föreläsning)
Världen är idag digitaliserad och globaliserad. Detta betyder att möjligheterna är större än någonsin, men så också konkurrensen. Det här ställer högre krav på företagen och medarbetarna än tidigare. För att lyckas och vara relevant idag kan man inte göra som man alltid gjort, eller titta på vad andra gör. Istället krävs det att man tänker nytt, annorlunda och utanför boxen. Att man får tillgång till kreativitet, innovation och nytänk.

”Fearless thinking” är raka motsatsen till ett ”fear-based thinking”, dvs ett rädslodrivet tänk. När kroppen är rädd och stressad (oavsett om orsaken är en tiger, eller en kritisk chef eller kollega) så kopplas biologin på. Då släcks delarna i hjärnan som står för kreativitet, nytänkande och möjligheter ner, och istället går vi in i ”fight eller flight-mood”. Här begränsar vi oss redan i tankestadiet.

För att nå nytänkande, innovation och kreativitet måste vi nå ett tänk som bottnar i inspiration, lust och nyfikenhet – dvs ett ”fearless thinking”. Hur gör du då detta? Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa att lyfta ert företag.

Boka en föreläsning med Maria Stenvinkel och Sophie Rosén-Hellström på 031-780 32 35.

Oriflame
Tradera
Newsec
Gigstr
Briox
Newsec Future Female Network

Sophie Rosén-Hellström
– Handelshögskolan i Stockholm (utvald som ”most likely to succeed” i en artikelserie av SvD)
– F.d. strategikonsult och partner på Vadestra Strategy
– Författare till boken ’Towards Full Potential’, baserad på djupintervjuer med 117 VD:ar
– Driver ett starkt växande community med över 14 000 aktiva kvinnor. (Omskrivet i bl.a. DN)

Maria Stenvinkel
– Kandidat ekonomi, Uppsala Universitet
– F.d. internationell marknadsförare på PayPal i Paris
– Grundare av FabulousMondays.com: +5000 läsare från 100 länder
– Skribent för internationella och välkända sajter såsom Huffpost och MindBodyGreen (intervjuad i ELLE och Nordeas podcast Superentreprenörerna mfl.)

 • Bästa föreläsningen någonsin! Jag har upplevt så mycket flow och möjligheter efter.

  • Sofia, Folket
 • Jag skulle gått på detta för 30 år sedan.

  • Helene, egenföretagare
 • Jag har jobbat i 20 år och gått på många ledarskapsprogram och föreläsningar. Jag har aldrig upplevt något som detta förut. Maria och Sophie vågar vara personliga och sårbara, vilket gör hela skillnaden. Man känner av en förändring både i rummet och bland människorna.

  • Medarbetare, Newsec
 • Bästa föreläsningen någonsin! Jag har upplevt så mycket flow och möjligheter efter.

  • Sofia, Folket
 • Jag skulle gått på detta för 30 år sedan.

  • Helene, egenföretagare
 • Jag har jobbat i 20 år och gått på många ledarskapsprogram och föreläsningar. Jag har aldrig upplevt något som detta förut. Maria och Sophie vågar vara personliga och sårbara, vilket gör hela skillnaden. Man känner av en förändring både i rummet och bland människorna.

  • Medarbetare, Newsec
Close