Maria Wetterstrand

Hållbarhetskonsult och samhällsdebattör

Maria Wetterstrand är fristående grön politisk debattör och skribent, tidigare mångårig riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet de Gröna. Hon är författare till boken "Den nya gröna vågen" och en mycket populär föreläsare inom ämnen som miljö, klimat, teknik, hållbarhet och kommunikation. Aktuell med föreläsningen "Klimatneutral, vad är det?". Maria Wetterstrand är även utmärkt som moderator. Boka Maria Wetterstrand här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Klimatneutral, vad är det? Vad betyder det för oss om Sverige, Norden och EU ska bli klimatneutrala?
  • Miljö och företagande
  • Retorik
  • Ämnen utifrån ert önskemål
  • Moderator och Konferencier

Presentation

Under tiden som språkrör för miljöpartiet blev Maria Wetterstrand en av Sveriges mest populära politiker och den hittills mest uppskattade gröna politikern i Sverige. Under hennes nio år som språkrör ökade Miljöpartiets popularitet, medlemsantal och väljarstöd och hon var en starkt bidragande orsak till att Miljöpartiet 2010 gjorde sitt bästa val någonsin.

Idag arbetar Maria Wetterstrand med att skriva, föreläsa och debattera om allt från ledarskap till politik. Maria är särskilt engagerad inom miljö- och klimatpolitiken, småföretagarfrågor, skolpolitik och frågor som rör öppenhet och mångfald. Hon har turnerat på universitet och högskolor med två olika föreläsningar om klimatpolitik. Maria har sedan bokdebuten 2010 med ”Den Nya Gröna Vågen” medverkat på antologier och under 2014 kom hennes andra bok ”Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor.

Maria Wetterstrand anlitas för föreläsningar, tal, debatter, seminarier och olika skrivuppdrag. Det kan handla om allt från ledarskap och politisk retorik till ämnen som företagande med miljöansvar och klimatpolitik.

Maria Wetterstrand är även en utmärkt moderator som passar i de flesta sammanhang. Lite extra bra passar hon när det är frågor som är relaterade till miljö, kommunikation, teknik, hållbarhet, utveckling och genusfrågor. Boka Maria Wetterstrand som föreläsare eller moderator här!

I samarbete med Promotor Media.

Fotograf Fredrik Hjerling.

Klimatneutral, vad är det? Vad betyder det för oss om Sverige, Norden och EU ska bli klimatneutrala?
Maria Wetterstrand pratar om vad som kommer krävas inom politik, näringsliv och samhälle när klimatfrågan och andra stora hållbarhetsfrågor ska tacklas det närmaste decenniet. De globala hållbarhetsmålen tar sikte på 2030. EU ska bli klimatneutralt 2050 och Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdssamhällen. Målen är satta, men vad innebär de egentligen i praktiken? Maria pratar inspirerande om hur företag, organisationer och samhället i stort kan bidra till den omställning som krävs. Hon ger exempel på tekniska framsteg, företag som ligger i framkant och förändrade konsumtionsmönster som driver utvecklingen framåt. Hon lyfter fram hur politiken i EU och i Sverige kan komma att förändras för att nå målen och knuffa företagen i rätt riktning.

Miljö och företagande
Allt fler företag intresserar sig för miljö- och hållbarhetsfrågor. De vill förändra men det är svårt. Vad krävs för att bryta konservatismen, både vår egen och våra medarbetares? Vad har andra företag gjort för att lyckas? Maria pratar om varför vi behöver förändra, om framtidens utmaningar och om hur vi behöver förändra attityd för att våga ta stegen som krävs mot ett mer hållbart företagande.

Retorik – Nå fram med ditt budskap
För att nå fram med ditt budskap är det viktigt att tala så du blir lyssnad på. Du behöver bryta mot människors förväntningar och krossa deras fördomar om dig själv, ditt företag, din bransch eller vad det än må vara som ligger i vägen för att dem ska ta emot ditt budskap. Det räcker inte att bara tänka ut smarta budskap eller använda en på pappret retoriskt skicklig kommunikation. Maria talar utifrån sina egna erfarenheter om retorik, på ett sätt som inte följer de gamla vanliga läroböckerna.

Maria föreläser också om många andra ämnen, utifrån kundernas önskemål.