Linnéa Engström

Hållbarhetsexpert och fd EU-parlamentariker

Havet, hållbarhet och klimaträttvisa! Linnéa Engström arbetar idag som programdirektör på MSC, en miljöorganisation som certifierar vild fisk. Hon var tidigare ledamot av EU-parlamentet 2014-2019. Som topp-politiker drev hon igenom det första betänkandet om klimat och jämställdhet samt förhandlade om tung lagstiftning inom fiske, hav och miljö. Linnéa varvar praktiska insikter om hur modern teknik och social innovation kommer att lösa klimatkrisen, med roliga ankedoter från maktens korridor.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Hållbarhet och klimat som strategi
  • Våra framtida hav - fiske och blå tillväxt
  • Främjartekniker - ett sätt att bemöta härskartekniker och förändra sociala klimat
  • Skräddarsydda föreläsningar utifrån miljö, klimat, hållbarhetstrender, innovationer och jämställdhet

Presentation

Linnéa Engström kan trollbinda en publik som ingen annan och i sina föreläsningar gör hon det svårbegripliga lätt att förstå. Hon varvar praktiska insikter om hur modern teknik och social innovation kommer att lösa klimatkrisen, med roliga ankedoter från maktens korridorer. Linnéa är utsedd till en av Sveriges ”Hållbarhets-mäktigaste” 2017, 2018 och 2019 enligt tidningen Aktuell Hållbarhet.

Hållbarhetsmålen har potentialen att förändra alltifrån konsumtionsbeteenden, finansiella flöden och företagens prioriteringar. Teknologi och innovation är helt nödvändig för att ligga i takt med tiden. Teknologisk innovation är enkel att förstå, alltifrån smarta telefoner, cirkulär ekonomi och delningstjänster revolutionerar hur vi tänker, känner och agerar. Social innovation kommer att vara lika viktig för framtiden, och att vi arbetar klimatsmart och hållbart.

Praktiskt jämställdhetsarbete är Linnéa Engströms andra sakområde och det omfattar alltifrån att lära sig förstå mänskligt samspel som härskartekniker och hur ledare och medarbetare istället kan anamma främjartekniker som leder till gott socialt klimat och gott ledarskap.

Linnéa Engström har en masterexamen i statsvetenskap från Försvarshögskolan. Idag arbetar Linnéa som programdirektör och chef på Marine Stewardship Council, en miljöorganisation som certifierar vild fisk. Linnéa Engström var ledamot av EU-parlamentet åren 2014-2019. Som topp-politiker drev hon igenom det första betänkandet om klimat och jämställdhet. Hon förhandlade också tung lagstiftning inom fiske och hav, och drev igenom ambitiös miljölagstiftning. Linnéa har över 10 års erfarenhet att föreläsa och bedriva förändringsarbete.

Varje föreläsning skräddarsys i dialog med dig som uppdragsgivare, och grundar sig på den senaste forskningen och policy-utvecklingen inom området.

Boka en föreläsning med Linnéa Engström om klimat, miljö, innovationer, omvärld och jämställdhet här!

Längd: 1-1,5 h inkl frågestund
Språk: Svenska och engelska

Varje föreläsning skräddarsys i dialog med dig som uppdragsgivare, och grundar sig på den senaste forskningen och policy-utvecklingen inom området.

Exempelföreläsningar:

Våra framtida hav – Fiske och blå tillväxt
I en framtida värld med samma tryck på jordens resurser och en ökande befolkning kommer behovet av vad havet kan ge att öka. Överfiske i fattigare länders vatten leder till bristande matsäkerhet. Samtidigt som behovet av mat från havet ökar så är konkurrensen hård. Aktörer som Kina, Korea, Taiwan och Ryssland driver en aggressiv politik för att få tillgång till de minskande marina resurserna. Flera av dem uppfyller inte sina skyldigheter i internationella överenskommelser och respekterar inte grundläggande mänskliga rättigheter.

I den här situationen måste EU visa ledarskap. EU ska främja ett hållbart fiske i alla internationella sammanhang och det viktigaste kravet är att EU:s båtar bara får fiska på ett överskott som lokalbefolkningen inte själva behöver. EU måste leda utvecklingen mot ett hållbart fiske genom en kapplöpning mot toppen stället för det ras mot botten som pågått alltför länge. Utifrån färsk forskning från Stockholm Resilience Center diskuterar vi fyra stycken framtidsscenarion tillsammans. Den nya tekniken innehåller en mängd spännande lösningar på svåra problem som överfiske och miljöförstöring men utlovar också ”blå tillväxt” och snabba affärsidéer. Vilken framtid är egentligen önskvärd?

Områden som Linnéa Engström föreläser om:

Klimat och Miljö
FN:s hållbarhetsmål
Hållbarhetstrender för företag
Jämställdhet
Framtid
Disruptiv teknologi
Omvärldsbevakning
Härskar- och främjartekniker

Boka en föreläsning med hållbarhetsexperten Linnéa Engström på 031-780 32 35.

Energikontoret Norr
Green Forum
BECC/Lunds Universitet
Sustainordic

– En av de mest inflytelserika svenska ledamöterna i EU-parlamentet 2016 och 2017 av Vote Watch
– En av hållbarhets-mäktigaste i Sverige 2017, 2018 och 2019 enligt tidningen Aktuell Hållbarhets årliga rankning
– Mest framgångsrika svenska EU-parlamentariker enligt Naturskyddsföreningens granskning 2019
– Masterexamen i kriskommunikation och internationell säkerhet från Försvarshögskolan
– Demokrati och MR-arbete i Ryssland, Östereuropa och Georgien
– Pratar ryska och har bott i Ryssland
– Förste Vice Ordförande Fiskeutskottet i EU-parlamentet
– Har drivit igenom ambitiös miljö- och fiskelagstiftning i EU
– Har lett högnivå-delegationer till bland annat Thailand, Mauretanien
och Marocko
– Var ledamot av EU:s delegation till Kina 2014-2019
– Drev igenom det första betänkandet om klimaträttvisa i EU