Mette Lindgren Helde

Interkulturell expert

Mette Lindgren Helde är expert i interkulturell kommunikation, dialog och konflikthantering. Hon vägleder företag i konsten att använda kulturella skillnader och konflikter som en plattform för utveckling och skapande av ett mervärde för organisationen. Hon är orubblig vad angår dialogen som värdegrund. Mette föreläser på en teoretisk grund, men med massor av praktiska övningar, där deltagarna involveras i en levande dialog - det kan till och med riskera att bli roligt!

Rubriker

  • Lyckas med kulturmöten!
  • Konfliktlösning för konflikträdda!
  • ”Lydighet eller dialog?”
  • ”Hårdhandskar eller dialog?”
  • Utvandrare med vilja!

Presentation

Mette Lindgren Helde lär människor att förvandla skillnader till fördelar, så att det skapar utveckling, bättre trivsel och ett mervärde – både för den enskilda och för hela organisationen. Hon kallar det att hantera mångfald med omsorg.

Mette kommer ursprungligen från Danmark, bor numera permanent i Sverige med sin familj och jobbar både lokalt och globalt. Från sitt företag på den småländska landsbygden reser hon ut i världen och utbildar på kurser eller faciliterar processer. Eller så sitter hon i hemmakontoret i skogens lugn och jobbar via Skype med kunder i världens alla hörn. Hon lever själv i ett ständigt kulturmöte och menar att det är något av det mest meningsfulla och inspirerande man kan göra.

Sedan 1994 har Mette Lindgren Helde utforskat hur människor bäst möjligt hanterar sina skillnader: Interkulturell kommunikation, konflikthantering- och medling samt dialog är nyckelorden i hennes yrke. Mette har en särskilt känsla för hur viktigt det är att kompetensutveckling och förändringsprocesser även innehåller helt konkreta verktyg, som kan användas genast och skapa utveckling, för medarbetaren, ledaren och för organisationen som helhet. Deltagarna i Mettes sessioner involveras därför på djupet och blir aktiva i processen. Hennes syfte är att skapa effektiv inlärning i en god och energifylld blandning av teori och praktik, där det till och med kan hända att det blir roligt!

KONTAKT
Mette Lindgren Helde
0702-509 108
info@lindgrenhelde.com
www.helde.dk/svenska

Lyckas med kulturmöten! Öppenhet och tolerans är bra, men inte alltid tillräckligt om kommunikationen ställer till trassel i ett kulturmöte. Du behöver förstå vad kultur betyder för kommunikationen och vilka redskap som effektivt skapar effektiva kulturmöten.
Konfliktlösning för konflikträdda! Utbildning eller föreläsning, som lär dig våga ta tag i vardagens konflikter på ett sätt, som ger dig energi och får dina relationer att utvecklas.
”Lydighet eller dialog?” Specialutvecklad kursdag för personal som jobbar med ensamkommande flyktingungdomar om hur en ökad kulturförståelse och dialogiska verktyg skapar ett lyckat bemötande.
”Hårdhandskar eller dialog?” En vass och tänkvärd föreläsning om svensk präktighet och dansk oartighet och varför Danmark och Sverige är olika vad angår integrationsdebatten.
Utvandrare med vilja! Om vägar och villovägar från migration till integration i dagens globaliserade samhälle, berättad på ett lätt tillgängligt och roligt sätt baserat på sociologiska teorier, varvat med min egen utvandringshistoria från Danmark till Sverige.

Mette arbetar även som moderator. Hon planerar, faciliterar och moderar möten och temadagar, där ni vill ha involvering och engagemang från deltagarna och rörelse fram till nya strategier eller hållbara beslut. Hon är inte rädd för att facilitera grupper, som har besvärliga oenigheter som kan ställa till trassel eller skapa konflikt.

Köpenhamns Kommun
Tylösandsdagarna
Rotary
Linnéuniversitet
Läkare utan Gränser
Saturnus Konferens
Röda Korset
FL SMidth
Ramböll Denmark
Kalmar Regionförbund

Interkulturell expert med 20 års erfarenhet av kulturmöten
Utbildad konfliktkonsult och konfliktmediator från Center för Konfliktlösning, Danmark
Författare till ”Dialoghåndbogen” om att göra workshops om dialog – finns på engelska, arabiska och danska
Knuten till Linnéuniversitet som adjunkt i interkulturell kommunikation och ledarskap
Utvandrare eller invandrare (allt beroende på om hon befinner sig i Danmark eller Sverige)