Mia Hultman

Expert inom förändringsfrågor och värderingskultur

Med över tjugo års erfarenhet, internationell utbildning, tre böcker och en lång kundlista är Mia Hultman en av Sveriges främsta och mest erfarna experter inom förändringsfrågor och värderingskultur. I sina uppskattade föreläsningar delar hon forskning, aha-upplevelser och vardagliga anekodoter. Mia Hultman lär oss allt om koden till framgång när hon föreläser om stark värderingskultur, ledarskap, medarbetarskap, förändring och kundservice.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Koden till framgång - en föreläsning om en stark värderingskultur
 • Ett värdefullt ledarskap
 • Ett värdefullt medarbetarskap
 • FÖRändring
 • #metoo – vår framtid tillsammans
 • Vad betyder vi för våra kunder?

Presentation

Mia Hultman är en av Sveriges främsta experter inom värderings- och förändringsarbete med över tjugo års erfarenhet. Hon har gått flera värderingsutbildningar på Disney i USA, ofta ansett som en av världens främsta värderingsstyrda verksamheter. Sedan 1991 har Mia Hultman i egen verksamhet arbetat med människor, värderingar och förändring inom både näringslivet och offentliga sektorn såväl som inom idrotten.

Mia Hultmans förmåga att konkretisera och skapa resultat genom värderings- och förändringsarbete har lett till stora framgångar för både verksamheter och individ. Genom att skapa förståelse för hur värderingar både internt och externt formar verksamheten, medarbetare och kundkretsen har Mia hjälpt stora företag och organisationer att driva sin egna positiva förändring, framgång och implementera bestående resultat. Som föreläsare är hon uppskattad dels för sin expertis men även för hennes förmåga att blanda aha-upplevelser från vardagen och egna erfarenheter med sin gedigna och breda kompetens inom området.

Oavsett om det rör sig om en föreläsning eller ett större förändringsarbete har Mia Hultman en talang för att lyssna och anpassa sitt arbete efter målgrupp och bransch. I sitt arbete med större förändringsprocesser har Mia bland annat arbetat med Systembolaget, Kommuner, BankGirot, HSB, Preem, SATS, Sophiahemmet, Schibstedt – alla med fantastiska resultat.

År 2009 debuterade Mia Hultman som författare och har idag skrivit tre böcker med olika perspektiv kring värderingar: En värdefull bok, En värdefull ledare (The valuble leader) och En värdefull medarbetare. Som Mia Hultman själv formulerar det: Det är inte en värdegrund, utan en värdekultur. En värdekultur driver sig själv vidare, skapar värde och öppnar upp för möjligheten att utvecklas.

Boka en föreläsning med Mia Hultman om värderingar, ledarskap, medarbetarskap, förändring och kundservice här!

Längd: 45 min – 2 timmar.
Mia Hultman bokas också för heldagar med workshop eller en lång förändringsprocess.

Koden till framgång – en föreläsning om en stark värderingskultur
Mia Hultmans föreläsning ’Koden till framgång’ tar upp kopplingen mellan en stabil värdegrund och ett starkt varumärke. Belyser den interna kraften som finns att hämta från en verksamhet med levande värderingar, hur man tar fram och arbetar med sin värdegrund och om den direkta kopplingen till de ekonomiska vinster det ger. Föreläsningen ger inspirationen och förståelsen som krävs för att ta sina värderingar ”från papper till hjärtat”!

Ett värdefullt ledarskap
Föreläsningen utforskar inte bara en verksamhets värderingar, utan framförallt hur du i rollen som ledare kan använda dem för att skapa kraft och samhörighet. En ledare ska driva sin verksamhet mot vinst och finansiell framgång, men ett bra ledarskap innebär så mycket mer och ett bra ledarskap börjar med dig. Föreläsningen handlar bland annat om JAG:et – hur du rustar dig i din roll som ledare, hur du hittar trygghet och tydlighet i ditt ledarskap och verktyg som bygger på de komponenter och kompetenser du redan besitter för att bli din bästa ledare. Du får byggstenarna för att bygga en stadig ledarplattform som får dig att växa inte bara som person, utan också som en värdefull ledare.

Ett värdefullt medarbetarskap
Föreläsningen ett värdefull medarbetarskap utforskar mer än bara en verksamhets värderingar, vilka de är och den kraft de har att få medarbetare att kunna agera själva.

Kärnan i föreläsningen handlar om hur värderingar och ansvarstagande skapar utrymme för utveckling. Med tankeverktyg, insikter och förståelse skapas enorma möjligheter till förändring, allt grundas i medarbetarskapet.

FÖRändring
Det sägs att det enda som är konstant är förändring. En stor förändring kan ibland kännas liten, och en liten förändring kan ibland kännas stor. Oavsett storlek är det samma huvudnycklar som låser upp framgången. Mia Hultman berättar om vikten av intentionen, visionen och verksamhetens gemensamma värderingar i en förändringsprocess. Verktygen vi kan ta med oss ger möjligheten att rusta förändringen till att lyckas varje gång – då är det inte bara förändring som blir konstant utan även förbättring!

#metoo –vår framtid tillsammans
#Metoo var för många en ögonöppnare, för andra den första chansen att öppna upp och prata utan att känna sig utpekad. Få lämnades oberörda både i Sverige och internationellt. Alla var medvetna om att det fanns ett problem, men få var förberedda på hur många som drabbats. Medarbetare och chefer, döttrar och flickvänner, systrar och föräldrar. Det fanns inte en enda bransch som inte var drabbad. Många verksamheter fick ett uppvaknande, vissa fick till och med en kalldusch. Värderingar och förmågan att identifiera och förhindra måste bli bättre. Så hur går vi vidare?

Vad betyder vi för våra kunder?
Idag är vi närmare och på samma gång längre ifrån våra medmänniskor än någonsin tidigare. Den digitala vardagen gör det enkelt att ta kontakt, men även enkelt att inte engagera sig. Ögonblicken där kundkontakt faktiskt sker blir färre, men desto viktigare. Att via de små kontaktytor som ges lämna avtryck är det som gör hela skillnaden. Så vad innebär det rent reellt? Att vad som ska förmedlas, oavsett om det är en upplevelse eller bara information, måste vara rätt för att lämna avtryck. Och det är just det Mia Hultman arbetar med.

Boka en föreläsning med Mia Hultman på teman kring värderingar, ledarskap och förändring på 031-780 32 35.

Spotify
Stockholm Stad
Stångåstaden
SATS
Great Place To Work
Systembolaget
BankGirot
HSB
Preem
SATS
Sophiahemmet
Schibstedt

– Författare till böckerna En värdefull bok, En värdefull ledare (The valuble leader) och En värdefull medarbetare
– Certifierad kommunikolog
– Flera värderingsutbildningar på Disney, USA
– Fd kapten och landslagscoach för golf-juniorer
– Utbildning i affärskommunikation på IHM Business School
– Legitimerad sjuksköterska med yrkeserfarenhet från Sverige och USA

 • Mia är det självklara valet i vår ständiga utvecklingsresa för värdeskapande kundkommunikation. Professionell, inkluderande och entusiasmerande blir det inte en trist minut. Hon inspirerar med sina omvärldsanalyser, ställer de svåra frågorna och rör vid de ömma punkterna med finess, ger många aha-upplevelser och sprider skratt.

  • Tina Lindberg, Enhetschef kundförvaltning, Fastighetskontoret Stockholms stad
 • Under mer än tio års tid har jag anlitat Mia i vårt förändringsarbete. Hon har drivit processer med alla våra medarbetare och hjälpt oss att få vårt värderingsarbete att bli en naturlig och framgångsrik del i vår affärsutveckling och vårt kvalitetsarbete. Mia har en bländande förmåga att skapa engagemang. Dels genom inspirerande föreläsningar men också genom att ständigt hitta nya infallsvinklar i utvecklingsprocesser.

  • Håkan Berg, VD, HSB Norra Stor-Stockholm
 • Jag har haft förmånen att arbeta med Mia under en längre period. Hon har lärt mig väldigt mycket om mycket, inte minst om värderingsstyrt ledarskap. Att lyssna på Mia ger så mycket energi och glädje och hon har en speciell förmåga att skapa klarhet och tydlighet, att plocka fram och peka på väsentligheter i ledarskapet. Ett möte med Mia känns alltid så äkta och ger dessutom glädje och sätter igång lusten att förändra. I den organisation jag verkar har hon gjort viktiga avtryck hos väldigt många.

  • Lena Nyberg-Collin, HR-Chef, Hemtex
 • Mia delar alltid generöst med sig av sin positiva energi och mångfacetterade erfarenhet i ett medvetet budskap som kan översättas till din ”vardag”. Hennes erfarenhet av att föreläsa och nå fram samt hennes skicklighet att läsa in och möta både individer och grupper där de befinner sig gör mig lugn som beställare. Mia lyckas med konsten att sortera, visualisera samt skapa värde och förflyttning inom ledarskap likväl som medarbetarskap.

  • Rina Jacobsson, HR-Chef, UC
 • Mia är det självklara valet i vår ständiga utvecklingsresa för värdeskapande kundkommunikation. Professionell, inkluderande och entusiasmerande blir det inte en trist minut. Hon inspirerar med sina omvärldsanalyser, ställer de svåra frågorna och rör vid de ömma punkterna med finess, ger många aha-upplevelser och sprider skratt.

  • Tina Lindberg, Enhetschef kundförvaltning, Fastighetskontoret Stockholms stad
 • Under mer än tio års tid har jag anlitat Mia i vårt förändringsarbete. Hon har drivit processer med alla våra medarbetare och hjälpt oss att få vårt värderingsarbete att bli en naturlig och framgångsrik del i vår affärsutveckling och vårt kvalitetsarbete. Mia har en bländande förmåga att skapa engagemang. Dels genom inspirerande föreläsningar men också genom att ständigt hitta nya infallsvinklar i utvecklingsprocesser.

  • Håkan Berg, VD, HSB Norra Stor-Stockholm
 • Jag har haft förmånen att arbeta med Mia under en längre period. Hon har lärt mig väldigt mycket om mycket, inte minst om värderingsstyrt ledarskap. Att lyssna på Mia ger så mycket energi och glädje och hon har en speciell förmåga att skapa klarhet och tydlighet, att plocka fram och peka på väsentligheter i ledarskapet. Ett möte med Mia känns alltid så äkta och ger dessutom glädje och sätter igång lusten att förändra. I den organisation jag verkar har hon gjort viktiga avtryck hos väldigt många.

  • Lena Nyberg-Collin, HR-Chef, Hemtex
 • Mia delar alltid generöst med sig av sin positiva energi och mångfacetterade erfarenhet i ett medvetet budskap som kan översättas till din ”vardag”. Hennes erfarenhet av att föreläsa och nå fram samt hennes skicklighet att läsa in och möta både individer och grupper där de befinner sig gör mig lugn som beställare. Mia lyckas med konsten att sortera, visualisera samt skapa värde och förflyttning inom ledarskap likväl som medarbetarskap.

  • Rina Jacobsson, HR-Chef, UC
Close